Malediivit

Malediivit toivottavat rauhaa etsivät nautiskelijat tervetulleeksi
 

Malediivien matkat - Matka tosielämän paratiisiin

Silkinpehmeät rannat, tuulenvireessä huojuvat palmut, meri kaikissa turkoosin väreissä, siniset laguunit ja värikkäät korallit... Malediivien saaristo on maanpäällinen paratiisi sademäärän ollessa vähäinen ja lämpötilan pysytellessä aina noin +30:ssa. Herkullinen ruoka, ystävällinen palvelu, täydellinen rentoutuminen ja aktiviteetit kuten sukellus tekevät matkastasi unohtumattoman!

Faktaa Malediiveista

Malediivit on valtio, joka koostuu 26 atollista yhteensä 1192 saaren alueella. Näistä saarista vain 200 on asutettuja. Kyseessä on Aasian pikkuruisin maa ja myös pienin islamilainen valtio Intian valtameressä. Malediiveista sanotaan yleisesti, että siellä sijaitsevat maailman kauneimmat trooppiset saaret. 

Matka Malediiveille on matka tosielämän paratiisiinMalediivien paratiisimaisemaan ei kyllästy.

Malediivien tasavallassa on noin 395 000 asukasta, joista osa on ulkomailta saapuneita työntekijöitä turismin palveluksessa, ja osa laittomia siirtolaisia. Teollisuuden haarana turismi saapui Malediiveille vasta vuonna 1972, mutta on siitä lähtien kasvanut suuresti huolimatta hallituksen säännöstelystä.

Nykyään turismi on alueen pääelinkeino, jättäen jälkeensä perinteisen kalastuksen, joka kuitenkin edelleen on monen paikallisen pääammatti. Saaret, jotka ovat suuntautuneet turismiin, ovatkin erillään niistä, joilla malediivilaiset asuvat.

Matka Malediiveille on elämys jo lentokoneesta käsinMatka Malediiveille on elämys jo lentokoneesta ulos katsoessa.

Mitä tehdä Malediiveilla?

Turisteille tarkoitetuilla saarilla järjestetään iltaisin runsaasti erilaisia esityksiä. Saarelta toiselle voi myös harrastaa saarihyppelyä, mikä onkin oiva tapa tutustua saarivaltioon. Sukellus ja snorklailu Malediiveilla on todella upeata, samoin paikallinen keittiö on monen kehun väärti! Kala, etenkin tonnikala, on malediivilaisen keittiön tärkein elementti. Oman lisänsä herkullisiin ruokiin ovat myös antaneet arabialaiset, intialaiset ja itämaiset maut.

Kulttuurinähtävyyksiä ei saarilla juurikaan ole tarjolla, joten lähde reissuun silloin, kun kaipaat totaalirentoutumista. Matka Malediiveille on täydellinen irtaantuminen stressistä!

Pääkaupunki Malé

Malediivien pääkaupunki Malé on eräs maailman pienimmistä pääkaupungeista. Paikalliset elävät korkealle kurottautuvissa värikkäissä rakennuksissa. Vierailijan kannattaa käydä vanhalla basaarialueella tai Malén kalamarkkinoilla, missä voi nähdä paikallisia, sympaattisia kalastusaluksia, dhoniseja. Alueen pohjoisella rantakadulla sijaitsee The Local Market, joka on täynnä pieniä kojuja. Näissä myydään runsaasti viehättäviä paikallisia käsitöitä, jotka ovat pääasiassa atolleilta.

Malediivien pääkaupunki MalePääkaupunki Malé ilmasta käsin kuvattuna.

Ihailua ansaitsee lisäksi 400 vuotta vanha Friday-moskeija, jota myös Huskuru Miskiiyksi kutsutaan. Käy myös katsomassa Islamilaista Keskusta, joka kohoaa kultaisine kupoleineen Malén taivaanrannassa halliten näkymää majesteettisella olemuksellaan. Keskuksen moskeija on tarpeeksi suuri 5000 ihmiselle, ja siellä on myös islamilainen kirjasto, konferenssisali, opetushuoneita ja toimistoja.

Friday-moskeijan edessä sijaitseva Mulee-aage on palatsi, joka rakennettiin sata vuotta sitten Sulttaani Mohammed Shamsuddeen III:n kunniaksi. Tämän ylvään rakennuksen vieressä sijaitsee Malediivien kansallismuseo.

Matka Malediiveille onnistuu kaikkina vuodenaikoina

Malediiveille matkustamisen suunnittelu on helppoa, sillä alueen sääolosuhteet ovat täydelliset jotakuinkin vuoden jokaisena päivänä. Saarilla sataa erittäin vähän ja lämpötila pysyy jatkuvasti n. +30°C:ssa – mainiot olosuhteet rentoutumiselle siis!

Huhtikuu on vuoden kuumin kuukausi ja joulukuu "kylmin". Tammi- ja helmikuu ovat kuivimmat: monsuuni vaikuttaa sademääriin toukokuusta syyskuuhun. Paras aika Malediiveille matkustamiseen on joulu- ja heinäkuun välillä, jolloin taivas on sininen ja ilmankosteus alhaisin.

Matka Malediiveille - snorklaus Lillumaan ja sukeltelemaan Malediivien lämpimiin vesiin – yes, please!

Vinkkejä tiedostavalle reissaajalle

Malediivit on islamilainen valtio, joten kansalliset juhlapäivät ovat perjantai ja lauantai, jolloin vain muutamat kaupat ovat auki. Turismin myötä myös saarten hintataso on noussut kovasti - varaa siis matkallesi tarpeeksi suuri reissukassa.

Malediivit on matalimmalla sijaitseva maa maailmassa, ja surullista kyllä myös yksi niistä, jotka saattavat kadota meren syleilyyn, mikäli vedenpinta nousee liikaa. Presidentti Mohamed Nasheed onkin ilmoittanut, että turismin tuottamilla rahoilla voitaisiin pelastaa nämä kauniit saaret. Lähtiessään pois Malediiveilta matkailijan on maksettava ylimääräiset 10 dollaria eräänlaisena "lähtötaksana".

Seuraavan vuosikymmenen aikana Malediiveista on tarkoitus tulla täysin hiilidioksiditon, sillä alueella aiotaan käyttää vain aurinko- ja tuulienergiaa.

Malediivien turkoosi paratiisi kutsuu rentoutumaanReissu Malediiveille on täydellinen irtiotto stressistä!

Tavat ja kulttuurintuntemus

Lähikontakteja paikallisten ja matkailijoiden välillä ei suositella. Vaikka Malediivit on islamilainen valtio, turistisaarilla ei paikallinen kulttuuri kuitenkaan hidasta menoa: voit rauhassa nauttia lasillisen viiniä ravintolassa ja pukeutua juuri niinkuin haluat.

Muista kuitenkin, että vieraillessasi muilla asutetuilla saarilla, ei ole suositeltavaa pukeutua niukkoihin vaatteisiin. Erityisesti naismatkustajia kehotetaan pukeutumaan peittävämmin, sillä liian paljastavat vaatteet saattavat herättää ihmisissä pahastusta. Paikallisen kulttuurin tunteminen ja kunnioitus on tärkeää - missä tahansa liikutkin!

Viisumi ja matkavakuutus Malediiveille

Euroopan kansalainen voi saada enintään 30 päivän viisumin Malediiveille. Matkavakuutus kannattaa ostaa ennen matkaa, sillä jos jotain sattuu tapahtumaan, saattavat pienimmätkin hoidot maksaa maltaita. Pääsaari Malélla on kaksi sairaalaa, mutta mikäli satut tarvitsemaan suurempaa toimenpidettä sijaitsevat lähimmät sairaalat Intiassa, Sri Lankassa ja Singaporessa.

Ota yhteyttä