Hongkong

Matka Hongkongiin vie reissaajan keskelle vilinää ja urbaaniseikkailuja
 

Matka Hongkongiin - kosmopoliittiseen Aasiaan

Hongkongin monimiljoonaista kaupunkia voi hyvällä syyllä kutsua kosmopoliittiseksi portiksi Aasiaan. Eri kulttuurit ovat sulautuneet yhteen, minkä ansiosta kaupungista voi kokea monta eri versiota. Hongkongissa on vilkas kansainvälinen lentokenttä, joten matka läpi Aasian alkaa kätevästä juuri Hongkongista.

Matka Hongkongiin

Vilkkaassa pilvenpiirtäjäkaupungissa asuu noin 7 miljoonaa ihmistä. Kaupungissa on helppoa liikkua lautalla, taksilla tai metrolla, ja nähtävää on hurjasti: maisemat vaihtelevat vilkkaasta urbaanimiljööstä rauhallisiin hiekkarantoihin ja retkikohteisiin, ja shoppailupaikoista, museoista ja nähtävyykistä ja seesteisiin puistoihin. Aasialainen fuusiokeittiö tekee kaupungista ihanteellisen reissukohteen herkuttelijallle. 

Matka Hongkongiin - Kaupungin siluetti ja perinteinen kiinalainen dsonkki

Hongkong sopii kaikille kaupunkielämän ystäville. Länsimaista luksusta on joka puolella, mutta jos vähän etsit, löydät myös todella edullisia hostelleja ja ruokapaikkoja. Hongkongin dollari takaa halvat hinnat varsinkin elektroniikkamarkkinoilla!

Hongkongin alue muodostuu useasta osasta, mutta yleisimmin, kun puhutaan Hongkongista, tarkoitetaan sen pääsaarta. Tämän urbaaniviidakon sisältä löytyy monia pilvenpiirtäjiä, kuten World Trade Center ja Kiinan Pankki. Kun kävelet tai otat ratikan (Peak Tram) ylös Victoria Peakille, sinut palkitaan upealla maisemalla. Näköala on mieletön varsinkin yöllä, jolloin kaupunki verhoutuu kirkkaaseen valopeittoon.

Matka Hongkongiin - Kaupungin valot  ovat näyttävä ilmestys

Kowloon

Kowloonin kaupunginosa sijaitsee Hongkongin pääsaarella. Alue on taivas shoppailuholistille! Monien baarien, ravintoloiden, hotellien, yökerhojen ja kauppojen rinnalla Kowloonissa on muutamia toreja, jotka niin ikään ovat vierailun arvoisia. Kowloonista voit hankkia mittatilaustyönä tehdyn laadukkaan puvun pilkkahintaan. Kowloon on kuin minimaailma: kaiken muun lisäksi löydät myös museoita ja historiallisia paikkoja. Monet reissaajat suosittelevat Kowloonia majapaikaksi.

Matka Hongkongiin - Kowloon-satama on upea näky

Retkeilijöiden Hongkong

Vaikkei heti uskoisi, on Hongkong todella hyvä paikka retkeilylle. Aivan kaupungin ulkopuolelta alkaa useita reittejä, joista pisin on jopa 100 kilometriä. Reittisi saattaa johdattaa sinut läpi metsien, mielenkiintoisten lintujen bongauspaikkojen ja idyllisten, valkoisten rantojen. Rannoilla voi helposti vuokrata surffilaudan ja mitata voimiaan mahtavilla aalloilla.

Hongkongissa on myös yllättäviä vaellusreittejä, joita et metropolilta osaisi edes odottaa

Kaupungista vähän itäänpäin löytyy välimerellinen Aasia. Veneellä matka uhkapelien pääkaupunkiin Macaoon kestää vain tunnin, ja siellä saa mukavaa vaihtelua maalaismaisen tunnelman muodossa. Entisen portugalilaisen siirtomaan ilmapiiri on rauhallinen ja miellyttävä, ja hyvin säilyneitä tai restauroituja historiallisia nähtävyyksiä löytyy sieltä täältä.

Matka Hongkongiin aloittaa Aasian valloituksesi

Hongkong on eloisa kaupunki, jossa on paljon tekemistä ja nähtävää. Muista, että lähdettyäsi täältä Kiinaan, astut täysin erilaiseen maailmaan. Hongkongista  pääset helposti naapurimaan Shenzheniin alle kahdessa tunnissa junalla. Yhtäkkiä kukaan ei enää puhukaan englantia, kadut näyttävät kaoottiselta liikennemyrskyltä ja ruoka-aineksista ei ota tolkkua. Epäilemättä mielenkiintoinen kulttuurimuutos! Myös muut Aasian kohteet ovat kätevästi lähellä ja hyvien yhteyksien päässä. Hongkong on myös mielenkiintoinen pysäkki matkalla maailman ympäri.

Hongkong - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä