Phnom Penh

Sekaan vaan! - Trafiikkia Phnom Penhissä
 

Matka Phnom Penhiin - Jokimarkkinoilta temppeleille

Löytöretkeile historiallisesti kiehtovan Phnom Penhin maisemissa, missä Bassac, Mekong ja Tonle Sap -joet risteävät. Matkailu Kambodzassa on todellinen elämys, joka on täynnä paikallista kulttuuria ja sen historiaa, unohtamatta yllätyksiä, jotka tulet löytämään.

Phnom Penh

Vilkas Phnom Penh, Kambodzan pääkaupunki, on kiinnostava risteytys historiaa ja ultramodernia. Maan suurimman kaupungin kattojen alla asuu kaksi miljoonaa ihmistä. Phnom Penh sijaitsee maan eteläisemmässä keskiosassa. Se on Kambodzan talouden, politiikan, historian ja kulttuurin sykkivä sydän, jota aiemmin, ennen väkivaltaista siirtomaa-aikaa ja Punaisten khmerien valtaa, kutsuttiin nimellä Aasian Helmi.

Kambodza ja Phnom Penh ovat yhä eksoottisia reissukohteita. Synkästä menneisyydestä huolimatta matka kaupunkiin tarjoaa kulttuuririkkauksia, nähtävää ja löydettävää, kuten koko Kambodza, todella paljon!

Phnom Penhin nähtävyydet

Temppelit ovat Phnom Penhin ylpeys. Wat Moha Montrein ja Wat Phnomin yllä leijuu voimakas mausteinen suitsukkeen tuoksu. Wat Ounalomin temppeli perustettiin vuonna 1443. Koska maan buddhalaisen patriarkaatin asunto sijaitsee täällä, myös munkit asuvat samalla alueella, joka on todella vaikuttava kokonaisuus. Päärakennuksen takana olevasta stupasta löytyy erikoinen pyhäinjäännös: itse Buddhan kulmakarvoja. Wat Phnomin historia taas juontaa juurensa vuoteen 1373. Rauhallista tunnelmaa huokuva pagoda on mitä miellyttävin vierailukohde.

Kambodzan kansallismuseo sijaitsee osoitteessa PH 13 kaupungin keskustassa. Siellä kannattaa piipahtaa, koska itse rakennus on perinteistä arkkitehtuuria, ja museon puutarha on varsin kaunis. Museon näyttelyssä näkee maan parhaimpaan Khmer-veistoksien kokoelmaan kuuluvia teoksia.

Historialliseen Khmer-kulttuuriin voi tutustua myös Hopea-Pagodassa, joka sijaitsee Samdech Sothearos -bulevardilla. Nimi juontaa juurensa rakennuksen hopeapäällysteisistä portaista. Puhtaasta kullasta valmistetut Buddha-patsaat, joita koristavat aidot timantit, ovat vaikuttavia.

Kuuluisa valkoinen stupa seisoo Kuoleman kenttien kärsimyksistä kertovalla paikalla. Alue muistuttaa Punaisten khmerien pimeistä ajoista, jolloin tuhannet menettivät henkensä.

Jokialueet heräävät henkiin erityisesti perjantai- ja lauantai-iltaisin, jolloin meininkiä on riittämiin. Markkina-alue kaupungin sydämessä, Phsar Thom Thmei, on koettava.

Liikkuminen Phnom Penhissä

Phnom Penh ei ole massiivinen ja vaikeasti suunnistettava kaupunki, päin vastoin. Voit vuokrata fillarin tai hypätä pyöräriksan, cyclone, kyytiin. Julkista bussiverkostoa ei ole, mutta tuk tukit kulkevat. Phom Penhin liikenteessä kannattaa olla silmä tarkkana, koska meno on todella villiä länsimaiseen verrattuna.

Kambodzaan pääsee naapurimaista Thaimaasta, Laosista ja  Vietnamista bussilla tai junilla, jotka tosin ovat busseja huomattavasti hitaampia.

Phnom Penhin kansainväliseltä lentokentältä pääsee taksilla kaupungin keskustaan, jonne on puolen tunnin ajomatka.

Milloin mennä ja Phnom Penhin sää

Marraskuusta joulukuuhun ilmasto on usein kosteampi ja kuumempi muihin kuukausiin verrattuna. Trooppiset monsuunisateet huuhtovat kaupungin kattoja suurin piirtein toukokuusta lokakuulle. Phom Penh on kuitenkin lämmin vuoden ympäri.

KILROYn reissuvinkit Phnom Penhiin

Phnom Penhiin kannattaa matkat kiinalaisen uuden vuoden juhlintojen aikaan. Karnevalimainen tunnelma täyttää kaupungin kadut tammikuun lopulta helmikuulle. Lohikäärmeiden tanssin huumaan on helppo heittäytyä.

Phnom Penhistä pääset Tonle Sap -jokea pitkin aluksella Siem Reapiin, maan toisiksi suurimpaan kaupunkiin, jonka lähellä sijaitsevat mystiset Angkor Watin temppelirauniot.

Phnom Penh - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä