Kambodza

Kambodzalainen hindununna Angkor Wat -temppelissä
 

Matka Kambodzaan - temppelien luvattuun maahan

Kambodza on jo muuten Kaakkois-Aasian maita kolunneelle rauhallinen ja ainutlaatuinen matkakohde. Maan synkkää menneisyyttä ei nykypäivän iloisista kambodzalaisista huomaa. Kambodza tarjoaa matkaajalle uskomattomia rantoja, kaunista luontoa ja ainutlaatuiset Angkor Watin temppelit. Joko mennään?

Phnom Penh - Kambodzan pääkaupunki

Kambodzan pääkaupunki Phnom Penh on reilun miljoonan asukkaan kaupunki, joka kehittyy nopeaan tahtiin. Väkivaltaisen historian jäljet näkyvät kuitenkin monissa paikoissa. Choeung Ekin Kuoleman kentät on muistomerkki, joka pystytettiin Punaisten khmerien 1970-luvulla surmaamille ihmisille. Phnom Penhistä löydät myös monia vierailemisen arvoisia temppeleitä (wat), esimeriksi Ounalom, Wat Phnom ja Wat Moha Montrei.

Vieraile myös Silver Pagodassa, joka on yksi mahtipontisen khmer-ajan tuntomerkki, koottu hopeasta, timanteista ja kristallista. Mekongin varrelta löydät puolestaan pariisilaistyyppisiä kahviloita. Tom Le Sap -järven poikki pääset lautalla Phnom Penhistä Siam Reapiin muutamassa tunnissa.

Matka Kambodzaan - houseboat Mekong joella
Mekong-jokea pitkin lipuessa paikallisia kelluvia kyliä tulee vastaan.

Angkor Wat Angkor Wat -temppeleihin on pakko tutustua Kambodzan matkalla. Temppelit sijaitsevat Siam Reapin kaupungin lähettyvillä, ja sinne kannattaa majoittua temppeleihin tutustumisen ajaksi. Historian lehdet havisevat, kun kävelet pitkin temppeleitä, jotka rakennettiin 1100-luvulla pääkaupungiksi. Jos annat Kambodzan kiehtovan historian viedä sinut mukanaan, tekee juuri Angkor Watissa vierailu matkastasi unohtumattoman.

Seikkailut Kambodzassa

Erilaisten ja eripituisten seikkailumatkojen lisäksi Kambodzassa pääset myös pintaa syvemmälle paikalliselämään vapaaehtoistöissä.

Matka Kambodzaan - Aspara tanssi
Perinteistä Aspara-tanssia kannattaa ihastella ja opetella Kambodzassa!

Kambodzan autiot rannat Sihanoukvillen lähellä

Rantoja kaipaavan kannattaa suunnistaa Sihanoukvilleen. Kaupunkiin pääsee bussilla pääkaupungista Phnom Penhistä. Parhaat rannat löytyvät kaupungin ulkopuolelta: vuokraa mopo ja suuntaa kauimmaisille biitseille. Saarielämästä nauttiaksesi, valitse Siaminlahdessa sijaitseva Bamboo Island, joka on noin tunnin merimatkan päässä. Parhaiten pääset perille hyppäämällä paikallisten kalastajien kyytiin.

Pienellä saarella oli vain vähän aikaa sitten yhteensä 15 bungalowia, jotka ovat todella alkeellisia: seinät, hyttysverkot ja riippumatot pienellä kuistilla meren äärellä. Majapaikkoja tulee kuitenkin kokoajan lisää samalla kun matkailu kasvaa. Saarella ei ole autoja, sähköjä, kaupustelijoita, kauppoja tai  baareja. On vain yksi isompi avobungalowi, josta saa ostaa ruokaa ja olutta. Lisäbonuksena tulevat upea auringonlasku ja tähtitaivas.

Myös Thaimaan puolelta Koh Changin saarelta pääset kätevästi Sihanoukvilleen.

Matka Kambodzaan - Koh Rong Samolem
Etelä-Kambodzassa upeat rannat eivät ole epätavallinen näky, pakkaa siis biksut mukaan! 

Liikkuminen Kambodzassa

Phnom Penhin lähellä on maan suurin kansainvälinen lentokenttä. Myös esimerkiksi Siem Reapiin pääsee lentämällä temppeleitä katsomaan. Junalla pääset pääkaupungista Sihanoukvilleen tai Sisophoniin. Liikkuminen bussilla paikallisten tapaan kannattaa jos aikaa on paljon, mutta varaudu hitaaseen matkaamiseen teiden kunnon vuoksi. Paikallisesti voit liikkua myös moottoripyörällä tai riksalla. Phnom Penhiin pääsee myös kätevästi Ho Chi Minh Citystä tai Bangkokista. Erityisesti Bangkokiin saa usein edullisia lentoja.

Milloin matkustaa Kambodzaan?

Touko–syyskuussa sataa, mutta ei niin paljon, että sen takia kannattaisi hylätä reissusuunnitelmat. Luonnon runsas vehreys itse asiassa on juuri sadekautena huikeassa loistossaan.

Ota yhteyttä