Tokio

Tokion reissu on täynnä neonvaloja ja ihmisvilinää
 

Matka Tokioon - eksy miljoonakaupungissa

On melkein varmaa, että valtavien rakennusten, satojen juna-asemien ja miljoonien ihmisten keskellä Tokiossa eksyy aikanaan. Mutta eksyessä löydät aina jotakin uutta ja kiehtovaa, joten sukella rohkeasti lähes 13 miljoonan ihmisen Tokio-seikkailuun! Ihmettele kontrasteja, shoppaa elektroniikkaa ja ihaile kirsikkapuiden kukkimista.

Tokio - Upeutta reissun alusta loppuun

Matka Tokioon on todellinen urbaaniseikkailu! Kun pääset vauhtiin, mukaan kaupungin sykkeeseen, sinua ei pysäytä mikään! Ennen kuin Tokiosta tuli huomion, talouden ja keisarillisen loiston keskipiste sekä Japanin pääkaupunki vuonna 1868, se tunnettiin vaatimattomana, pienenä kalastajakylänä nimeltään Edo. 

Tokion matkan kielimuureja

Tokio on turvallinen kaupunki eikä rikollisuus ole turistien ongelmana toisin kuin ehkä kieli. Harva japanilainen puhuu hyvin englantia ja ruokalistat ovat lähes poikkeuksetta ainoastaan japaniksi. Merkkimeri saattaa vaikuttaa sekavalta, mutta yllätykset lautasella saattavat olla myös iloinen yllätys ja ainakaan Tokion reissulla ei tule pelattua varman päälle!

Matka Tokioon - Ramen noodeleita ja muita herkkuja

Törmäät japanin kieleen niin ikään metro- ja juna-asemille, joissa valtaosa kylteistä ja lippuautomaateista on japaniksi. Siirtyminen paikasta toiseen onnistuu kuitenkin aivan varmasti, joten älä turhaan pelästy ja anna häkeltymiselle yliotetta!

Mahdollisten edestakaisten seikkailujen varalle Tokiosta löytyy myyntiautomaatteja joka paikasta. Niistä voi ostaa oikeastaan mitä vain aina puhelimista, ja kupista kuumaa kahvia vaatteisiin, sekä karkeista ja vihanneksista aina tuoreeseen kalaan ja leivonnaisiin asti.

Shibuyan kaupunginosa Tokiossa

Tokio on moderni kaupunki, Shibuya on kaiken kuhinan, muodin ja edelläkävijyyden keskus. Shibuya on yksi Tokion värikkäimmistä ja kiireisimmistä kaupunginosista; Shibuya on paikallisen nuorison taivas ja yhtä lailla bisnesmiesten leikkikenttä. Kaupunginosa on täynnä vaatekauppoja, ravintoloita, baareja sekä vaikutuksen – hyvän tai huonon, mutta joka tapauksessa lähtemättömän – tekeviä, meluisia Pachinko-pelihalleja.

Tokion kadut ovat kirjaimellisesti täynnä valotauluja ja yritysten kylttejä

Shibuya on upea paikka vain kävellä ympäriinsä ja katsella ihmisten kuhinaa joka suunnalla. Tokiolla ei kuitenkaan ole vain yhtä keskustaa, ja vaikkakin Shibuyan risteys on maailmalla ehkä se kaikkein kuuluisin ja kuvatuin, niin Tokion matkalla kannattaa ehdottomasti tutustua myös muihin keskuksiin.

Tokion nähtävyydet ja maamerkit

Asakusassa on vanha buddhalainen temppeli, joka on enemmän tai vähemmän pakko nähdä. Temppeliä ympäröivällä alueella on paljon pieniä kauppoja, joista löytyy kaikenlaista omituista tavaraa.

Toinen must see on Keisarillinen palatsi, joka sijaitsee kauniissa puistossa keskellä hektistä kaaosta. Varsinainen palatsi on suljettu yleisöltä, mutta alueella on hulppeita museoita ja palatsia kehystävä puisto on kaunis ja vierailemisen arvoinen. Erityisesti jos satut olemaan Tokiossa maalis–huhtikuussa, voit nähdä puiston häikäisevässä loistossaan, kirsikkapuiden kukoistuksessa.

Tokion matka vie reissajan odottamattomiin seikkailuihin

Akihabarasta (Electric City), löytyy elektroniikkaa kännyköistä nenätrimmereihin. Oikeastaan olipa ostoslistallasi minkämoinen elektronin laite tahansa, niin löydät sen varmasti Akihabarasta. Ja kun vielä hinnat ovat todella edullisia Suomeen ja muuhun Tokioon verrattuna, on Akihabara härvelishoppaajan paratiisi.

Tokyo Tower on 333 metriä korkea – 13 metriä korkeampi kuin sen mallina Eiffel-torni. Torni saatiin valmiiksi vuonna 1958 ja se symboloi Japanin uudelleensyntymää mahtavana talousvaltana. Torni toimii televisio- ja radiolähettimenä sekä turistikohteena. Vierailijat voivat nousta näköalatasanteelle 150 metrin korkeuteen ja erikoisobservatorioon 250 metrin korkeudelle. Hyvissä sääolosuhteissa tornista voi nähdä aina Fujille asti.

Matka Tokioon - Nähtävyyksiä ja kokemuksia

Oman Eiffel-torni kopion lisäksi Tokiolla on myös oma kopio Vapaudenpatsaasta. Vapaudenpatsaan juurelle pääset hyppäämällä junaan Rainbow-sillan yli uudelle Odaiba-alueelle, josta löydät patsaan lisäksi suuria ostoskeskuksia. Äläkä unohda kaikkien nähtävyyksien keskellä tutustua animen värikkääseen maailmaan. 

Tokiossa liikkuminen

Tokiossa on maailman kehittynein juna- ja metroverkosto. Aluksi se voi vaikuttaa täydelliseltä kaaokselta, mutta kun pääset jyvälle, se on oiva tapa matkustaa ympäri suurta kaupunkia. Taksit ovat melko kalliita.

Tokion ilmasto

Tokio sijaitsee keskellä Honshun saarta ja siksi ilmasto Tokiossa on leuto. Tokiossa on neljä vuodenaikaa, joten matka kannattaa suunnitella sääolosuhteiden mukaan. Sääolosuhteiden lisäksi kannattaa huomioda myös muut sesonkiajat. Mikäli esimerkiksi suuntaat Tokioon vuosittaisten anime-messujen aikaan, kannattaa varata hotellit ja hostellit hyvissä ajoin etukäteen. Lisää vinkkejä ja suosituksia saat tietenkin reissaamisen asiantuntijoiltamme 

Tokio - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä