Kioto

Matka Kiotoon vie sinut japanialaisten perinteiden äärelle
 

Matka Kiotoon - kulttuuria ja kaunetta

Kioto, 1,5 miljoonan asukkaan kuvankaunis kaupunki, sijaitsee Honshun saarella, keskeisellä sijainnilla. Kioto tarjoaa ottajalleen seikkailuja, kulttuurielämyksiä, taidetta, historiaa ja kaunista luontoa. Kioton matkalle kannattaa siis pakata mukaan kamera ja kunnon kävelykengät!

Kioto - Japanin kulttuurin kehto

Kioto toimi Japanin pääkaupunkina sekä keisarillisen perheen kotina aina vuoteen 1868 asti, mikä näkyy edelleen kaupungin arkkitehtuurissa. Pitkä historia Japanin keskuksena näkyy myös kulttuuritarjonnassa, josta reissaajan kannattaa ottaa kaikki mahdollinen irti.

Kiotossa on yli 2000 temppeliä, eritavoin mittaamattoman arvokasta historiallista rakennusta, palatsia ja museota. Toisin sanoen Kioton metropolialue toimii lukuisten Japanin kansallisaarteiden kotipaikkana: 17 niistä on listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon kulttuuriperintöarvonsa vuoksi. Juurikin näiden ansioidensa vuoksi Kioto on suosittu kaupunki niin reppureissaajien kuin muidenkin matkalaisten kohteena.

Matka Kiotoon

Kioton festivaaleja 

Kioto on kuuluisa lukuisista värikkäistä festivaaleistaan. Keväällä, 15.5., vuosittain järjestettävä Aoi Matsuri -festivaali, useita päiviä heinäkuussa kestävä Gion Matsuri -festivaali ja syksyllä järjestettävä Jidai Matsuri -festivaali täyttävät tiet ja temppelit sekä tuovat näyttäviin asuihin pukeutuneet juhlijat paraateineen ja ruokakojuineen teille. Valmistaudu tanssimaan ja ihailemaan ilotukituksia!

Gion Matsurin aikaan voit myös päästä tutustumaan perinteisiin kiotolaisiin asuntoihin, kun osa arvokkaista ykistyiskodeista avataan yleisön ihasteltavaksi. Kaikki Kioton festivaalit ovat 

Japanilaisia herkkuja

Matka Kiotoon - Kulttuuria ja hyvää ruokaa

Matka Kiotoon ei ole mitään ilman kunnon sushi-ateriaa. Sushi ei ole Japanissa mikään erikoisuus, mutta Kiotossa sinulla on mahdollisuus tutustua erityisiin suhshi-elämyksiin. Maistele kokonaisia ateriakokonaisuuksia, jotka on koottu erikseen alkuruoka- ja pääruokasusheista. Tuoreet raaka-aineet ja yhdistelmien yksinkertaisuus takaavat maukkaat ja puhtaat makuelämykset, joita et muualta Japanista löydä. 

Luonnollisesti sushin kaverina tarjoillaan sakea, japanilaista riisiviiniä. Sushin ja saken kyllästämä ilta päättyy poikkeuksetta karaokelaitteiden eteen – ja kaikki laulavat laulutaidoista riippumatta!

Kioton kauniit temppelit

Yhtälailla kuin hyvä ruoka kuuluu Kioton matkaan, niin vierailu buddhalaisissa temppeleissä on keskeistä Kiotossa reissaavalle. Tutustu vaikuttaviin temppeleihin ja kiinnitä erityishuomiota niiden yksityiskohtiin, koristeellisiin oviaukkoihin ja pitkiin portaikkoihin. Jos aikataulusi antaa periksi vain yhteen temppelivierailuun, älä ohita paalujen päälle, kaupungin itäpuolen rinteeseen rakennettua Kiyomizu-temppeliä.

Kioto on kulttuuria ja perinteitä

Leutoja talvia, kuumia kesiä Kiotossa

Kioton ilmasto on reissaajan näkökulmasta mukava ja suosiollinen läpi vuoden. Talvet ovat leutoja ja kesät kuumia. Sään puolesta voit vierailla Kioton kauniissa puutarhoissa ja puistoissa, kuten 1500-luvun keisarillisen Katsura Villan puutarhassa sekä Moss - ja Sand-puutarhoissa, ympäri vuoden.

Vieraile Kioton matkallasi puutarhoissa ja puistoissa

Vuoden korkeimmat lämpötilat Kiotossa osuvat touko–syyskuulle. Samoihin aikoihin kaupungissa myös saadaan eniten sadetta. Kioto kuitenkin sopii reissukohteesti ympäri vuoden. 

Kioto - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä