Japani

Tokion sykkeessä
 

Matka Japaniin - kirsikkapuita ja sumopainia

Matka Japaniin on matka kauneuden maahan ja kulttuuriin pariin. Hämmästy Tokion muotinäytöstä muistuttavasta vilinästä ja ihmisten määrästä. Ihastu kauniina hehkuviiin kirsikkapuihin. Rauhoitu temppeleissä ja puutarhoissa, rentoudu kuumissa lähteissä. Herkuttele sushilla, ihmettele sumopainijoita. Häkelly tulivuorista, metsistä sekä ystävällisistä ihmisistä.

Matka Japaniin alkaa Tokiosta

Suurimmalle osalle ihmisistä Tokio on matkan ensimmäinen etappi Japanissa. Niin monella tapaa ihmeellinen Tokio saattaa vaikuttaa aluksi hyvin sekasortoiselta sen ihmispaljouden ja pilvenpiirtäjien vuoksi, mutta kaupunki kätkee sisälleen uskomattomia helmiä, jotka paljastuvat matkaajalle yksi toisensa jälkeen ja joiden etsimiseen kannattaa ehdottomasti varata kunnolla aika. Valmistaudu eksymään – ja nauttimaan siitä! 

Japan Rail Pass

Japan Rail Pass
Junapassi on ehdottomasti paras tapa likkua paikasta toiseen Japanissa. Junamatkailu on myös hyvä tapa tutustua japanilaiseen täsmällisyyteen ja tapakulttuuriin. Pidä siis silmät auki matkalla!
Lue lisää junapassista

Junapassi on kätevä ja edullinen tapa liikkua Japanissa.

Matka Japaniin huikeiden temppeleiden ja puutarhojen maahan

Japani on paljon muutakin kuin Tokio, joten valmistaudu valtaisaan, kokonaisvaltaiseen reissukokemukseen!

Kalaa, sumopainia ja temppeleitä

Tsukiji on maailman suurin kalatori, jonka toiminta on Tokiolle merkittävä niin historiallisesti kuin taloudellisestikin. Toinen Tokioon olennaisesti kuuluva instituutio on sumo. Suosittelemme siis ehdottomasti sekä poikkeamaan kalatorilla että raivaamaan aikataulusta tilaa sumopainiottelulle!

Tokiosta on sitten hyvä jatkaa vaikkapa parin tunnin matkan päähän Nikkoon. Nikkonin pyhäköt ja temppelit ovat päässeet UNESCOn maailmanperintölistalle, mikä jo sinällään on hyvä peruste vierailulle ja kertoo alueen kulttuurihistoriallisesta merkityksestä ja näyttävyydestä. Paikan päällä saat lisää syitä vierailullesi: huikeita rakennelmia, kaunista luontoa ja harras tunnelma. Vierailu Nikkossa kuuluu ehdottomasti buddhlaisuudesta ja shintolaisuudesta kiinnostuneille. 

Pidä silmät auki myös shinto-häiden varalta. Perinteiset asut ja tarkat rituaalit ovat kiehtova näky. Mutta häät tai ei, Nikko on todella erityislaatuinen ja mystinen paikka setripuumetsän keskellä. Ja jo vähäinenkin mielikuvitus saa reissaajan odottamaan ninja-hyökkäystä puiden katveesta...   

Matkalla Japanissa - Sumopaini

Rentoumista Japanin matkalla

On melkein mahdotonta tehdä matka Japaniin vierailematta vähintään yhdellä monista kuumista lähteistä, onsen, joita löytyy ympäri maata. Niissä nautiskeleminen on suosittua, ja korvaamatonta, ajanvietettä monille paikallisille – muutaman tunnin rentoutumisen jälkeen olet valmis toteamaan samaa reissaajan ja onsenien suhteesta!

Testaa lähteitä esimerkiksi Hakonessa, joka sijaitsee 100 kilometrin päässä Tokiosta. Hakonessa voit myös nauttia 3776 metriin korkeuteen kohoavan Mt. Fujin suurenmoisesta näkymästä. 

Matka Japaniin - Rentoudu kuumissa lähteissä

Matkalla Kiotossa

Kun jatkat matkaa Hakonesta länteen (kolmisen tuntia junalla) löydät itsesi perinteitä vaalivasta Kiotosta. Kioto oli aikanaan Japanin pääkaupunki ja siellä jos missä pääset kokemaan "todellista" japanialaisuutta. Japanin monimuotoinen historia avautuu edessäsi niin kauniiden temppeleiden kuin niitä ympäröivien perinteisten puistojenkin muodossa. Kioto on myös Japanin kaupungeista se varmin paikka tavata geishoja.

Matka Japaniin - Tutustu historiaan ja perinteisiin Kiotossa

Osaka ja Himejin linna

Kiotosta etelään sijaitsee Japanin kolmanneksi väkirikkain kaupunki, Osaka, joka niin ikään on sekin Japanin suosikkilistallamme. Osakasta puolentoista tunnin ajomatkan päässä pääset ihmismäärän sijaan häkeltymään huikeasta Himejin linnasta, joka on listattu UNESCON maailmanperintökohteiden listalle. Linna lienee kuitenkin kuuluisampi esiintymisestään Bond-leffassa, You only live twice

Talviurheilua Japanissa: Hokkaido ja Sapporo

Jos olet kiinnostunut hiihdosta ja lumesta, Hokkaidon saari Japanin pohjoisosassa on the place to be! Saari koostuu metsistä ja aktiivisista tulivuorista. Maasto suurimmassa osassa saarta on täydellistä lasketteluun, lautailuun ja muita talviurheilulajeja ajatellen.

Go skiing in Japan

Saaren pääkaupungissa Sapporossa on suuri määrä lomakohteita ja mahdollisuuksia hullutella lumessa. Hyviä lomakohteita ovat mm. NisekoFurano ja Rusutsu. Huomaathan, että Hokkaidon rinteillä on etenkin marraskuusta huhtikuuhun lumivyöryvaara, eli seuraa ja noudata hiihtokeskuksien antamia varoituksia ja ohjeistuksia. 

Eteläinen Japani: Okinawa

Toisessa ääripäässä pohjoisen Hokkaidoon nähden on Etelä-Japanin Okinawan saariryhmä. Okinawa sijaitsee samoilla leveysasteilla kuin Sahara ja Meksiko, ja eteläisen sijaintinsa vuoksi saarilla on korkeat lämpötilat suurimman osan vuodesta. Okinawan saarilla on kaikilla kauniit rannat ja lumoavia koralliriuttoja. Rantaloma ei ehkä ole se, mikä ensimmäisenä tulee mieleen Japanin matkasta, mutta juuri siksi näillä rannoilla kannattaa pysähtyä – vähäisen turismin vuoksi rannoilla saa olla suhteellisen rauhassa.

Niin ikään Okinawan akvaarion valtavat vesialtaat ja, luonnollisesti, niissä uiskentelevat kalat tekevät vaikutuksen. Yhtälailla vaikuttava, joskin varsin hämmentävä, kokemus on myös vierailu Nago Pinapple -puistossa. Käväise puistossa, kun haluat nähdä kitshiä menoa! 

Hintataso Japanissa

Japanissa et pääse muun Aasian tavalla halvalla, mutta reissaaminen Japanissa ei ole niin kallista kuin moni luulee. Tämä pitää tietysti paikkaansa vain jos pyrit löytämään halvimman paikan syödä ja yöpyä. Löydät majoituksen noin 20€/yö. Poikkea turistikatujen ulkopuolelle, niin löydät edullisempia ruokapaikkoja. 

Ota yhteyttä