Mumbai

Matka Mumbaihin - Bollywoodin mekkaan. Rannalla tarkenee!
 

Matka Mumbaihin - Bollywoodin mekkaan

Mumbai on 24 tuntia vuorokaudessa sykkivä Bollywood-kaupunki, jossa ei millään voi tulla aika pitkäksi. Värien ilotulitusta, mausteiden tuoksua, elokuvaelämyksiä – tee matka Mumbaihin!

Mumbai

Mumbain valtava miljoonakaupunki sijaitsee Intian länsirannikolla, Ulhas-joen suistossa Salsetten saarella. Nykyisin se on tunnettu muun muassa IT-alan osaamisesta sekä timanttikaupasta. Mumbai on yksi maapallomme nopeimmin kasvavista kaupungeista, ja sen asukasluvun ennustetaan vain kasvavan ja kasvavan. 

Mumbai on yhtä kiehtova sekoitus kuin masala; kuuma ja mausteinen, makuhermoja kutkuttava uskontojen ja kansojen sekoitus. Katua ylittää samaan aikaan resuisiin vaateriepuihin pukeutunut toivottoman köyhä kerjäläinen ja upporikas tyyliä tihkuva kova businesshirmu. Kuten kaikissa suurkaupungeissa, kontrastit ovat sekä kiehtovia, että kauhistuttavia.

Matka Mumbaihin - Bollywoodin mekkaanBollywood on elämys, joka pitää kokea – tee matka Mumbaihin, Bollywoodin kotiin! 

Herkkuruokia ja Bollywood

Värikkäät ja elämää kuhisevat markkina-alueet yli-innokkaine kaupustelijoineen ovat kokemus sinänsä. Maistele paikallisten ruokakojujen dal-ruokaa riisin kera banaaninlehdellä tarjoiltuna, tai herkuttele kuin olisit suurempikin Maharaja Mumbain hienostuneimmissa ravintoloissa.

Kukoistava Bollywood-elokuvateollisuus saattaa myös kiinnostua sinusta ja löydät ehkä itsesi keskeltä tanssikohtausten kuvaksia. Bollywood on todellinen runsaudensarvi: se tuottaa hurjat 200-300 elokuvaa vuosittain! Mumbai on Bollywood-teollisuuden sydän.

Sanjay Gandhin luonnonpuisto

Sanjay Gandhin luonnonpuistoalue sijaitsee Mumbaissa. Tee visiitti myös Elephanta-saaren luolastoihin, jotka ovat UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla. Luolissa näet hienoa intialaista Shiva-jumalalle omistettua kivenveistotaidetta. Paikalle pääsee venekyydillä. Auringonlaskua ihailee mieluusti esimerkiksi Chowpattyn kauniilta rannalta.

Gateway of India

Mumbain symboli on Gateway of India -muistomerkki, joka rakennettiin vuonna 1911. Portti sijaitsee kuuluisan Taj Mahal -hotellin vieressä, jonka takaa avautuu Colaba Causewayn putiikkeja pursuava ostoskatu.

Malabar Hill ja Dharavin alue

Mumbain versio Los Angelesin äveriäästä Beverly Hillsistä on cityn korkein kohta, Malabar Hill, jossa liikemiehet ja -naiset, kaupustelijat ja kerjäläiset, prostituoidut ja tyylitietoiset nuoret elävät sulassa sovussa.

Kävele muutama kortteli Colabasta, jossa suuri osa reppureissaajista majoittuu, ja koet siirtyneesi ajassa taaksepäin: modernit ilmastoidut ostoskeskukset ja trendikkäät kahvilat vaihtuvat yksinkertaisiin hedelmäkojuihin, halpoihin katukeittiöihin ja ylipursuaviin roskatynnyreihin. Mumbaissa on maailman suurimmaksi slummiksi kutsuttu Dharavin alue, jonka väestöluku vaihtelee kolmesta kuuteen miljoonaan.

Matka Mumbaihin - Mumbain maisemiaMumbai ei jätä reissaajaa kylmäksi.

Mumbain reissu on voimakas kokemus – vihasitpa tai rakastitpa sitä. Käryinen liikennehelvetti, ihmeellisen ihanat tuoksut, kirpakat mausteet, herkullinen keittiö, ihmisten katseet ja vastakohtien vahvuus – koko sopan kaaos ja harmonia porautuvat muistiisi ikuisiksi ajoiksi!

Majoitus Mumbaissa

Colaban satama-alueelta löydät edullisia hotelleja, joissa huoneen hinnaksi tulee noin 40-50 USD. Raikas meri-ilma ja alueen rento ilmapiiri lepuuttavat reissaajan hermoja.

Liikkuminen Mumbaissa

Taksilla huristelee mukavasti paikasta toiseen. Pidä kuitenkin silmällä mittarin raksutusta, ja jos et käytä mittaria, neuvottele matkan hinta jo lähtövaiheessa. Punaiset halvat kaksitasot täyttävät kadut. Omin jaloin kulkeminen on kuitenkin voittamaton tapa nähdä kaupunkia. Silloin pääsee parhaiten kaupungin todelliseen rytmiin kiinni. Junayhteydet kulkevat Mumbaista monille alueille. Monet Goan matkaajat piipahtavat Mumbaissa matkansa varrella.

Intian ruokakulttuuri Mumbaissa

Mumbaissa koet intialaisen keittiön parhaimmat maut. Kokeile vaikka talia, joka koostuu riisistä ja/tai chapati-leivästä, dal on myös herkullinen curry-chutney-suolakurkkuherkku. Palan painikkeeksi käy lassi-jogurttijuoma, jonka mauksi sopii vaikka mango.

Mumbain yöelämä

Enigmassa on bling blingiä sitä etsivälle. Leopold Cafè & Barissa reppureissaajat hengailevat sulavasti keskiluokkaisten intialaisten ja varakkaampien itä-afrikkalaisten liikemiesten kanssa. Club Mondegarista saat erinomaisia drinkkejä ja tynnyriolutta.

Milloin kannattaa tehdä matka Mumbaihin?

Koko Arabianmeren ranta kuuluu monsuunivyöhykkeeseen, ja sateet kastelevat Mumbaita kesäkuusta syyskuuhun. Varallisuuden jumalan Ganeshan kymmenenpäiväiset juhlakarnevaalit vietetään elo-syyskuussa. Silloin voit ihmetellä kaduille ilmestyviä lukuisia koristeellisia elefanttipäisia nukkeja. Lokakuun Diwali-juhlinta tuo kaupunkiin loisteliaat ilotulitukset ja värikkään lamppumeren.

Mausteet - Matka MumbaihinVärikkäät mausteet ovat osa Intian lumoa. 

Mumbain hintataso

Intia on suomalaiselle suhteellisen edullinen maa; ravintola-annos kustantaa noin 5 dollaria ja kolmen tai neljän kilometrin taksimatkan hinnaksi tulee noin kolme dollaria.

Intian viisumi

Hanki viisumi ennen reissuasi. Lisätietoja saat suurlähetystöstä.

Mumbai - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä