Kolkata

Vaatteita kuivumassa Kolkatassa.
 

Matka Kolkataan - värien rikkauteen

Kolkata (aiemmin Kalkutta) on Intian toiseksi suurin kaupunki Mumbain jälkeen. Se on hektinen paikka, jossa kadut ovat täynnä ihmisiä, lehmiä ja autoliikennettä - juuri niin kuin monet länsimaalaiset ajattelevat Intiasta. Kirjaimellisesti joka ikinen neliömetri on tässä kaupungissa käytetty johonkin hyödylliseen! Kolkatassa asuu yli 13 miljoonaa ihmistä ja myös paljon eläimiä. Varaa matkasi elämää vilisevään Kolkataan KILROYlta.

Kolkata

Kolkata on tärkeä satama johtuen sen erinomaisesta sijainnista Bengalinlahdella ja lähellä suurta Hooghly-jokea. Ei kovinkaan kaukana täältä, toisella puolen Hooghlya, sijaitsee naapurimaa Bangladesh. Kolkataa pidetään Intiassa sekä älyn että kulttuurin pääkaupunkina, jossa on runsaasti tarjontaa musiikin, teatterin ja elokuvien saralla. Tästä kaupungista on myös peräisin moni intialainen kuuluisuus, kuten Guro-filosofi Ramakrishna ja Nobel-palkinnon voittanut runoilija Rabindranath Tagore. Kuitenkin kyseessä on kaupunki, jossa köyhyys on jatkuvasti läsnä kaikkialla, kuten niin monessa muussakin Intian kaupungissa.

Kolkatan upeat palatsit

Matkustaessasi Kolkataan huomaat nopeasti, että kaupunki on samalla kertaa hyvin monimutkainen ja todella värikäs. Vieri vieressä kohoaa sekä aitoja intialaisia taloja, eurooppalaisia siirtomaa-ajan rakennuksia että islamilaista ja hindulaista arkkitehtuuria.

Jokaisella naapurustolla on oma etninen luonteenpiirteensä. Kun kävelee pitkin katuja, saa nähdä erilaisten ilmapiirien ja kauppojen kirjon, jotka vaihtelevat sen mukaan, missä osassa kaupunkia sattuu olemaan. Pohjois-Kolkatassa on kauniita palatseja, upeita kultakauppoja ja muutama kaikkein vanhimmista basaareista. Näihin kuuluu muiden muassa Macchubasar, josta voit ostaa hedelmiä kaikkialta Kaakkois-Aasiasta.

Miljoonakaupungin vehreät puistot

Jos kaipaat vihreyttä ympärillesi, voit suunnistaa kohti Kolkatan keskiosaa. Täällä levittäytyy yli 200 hehtaarin laajuinen puistoalue, jossa ihmiset harrastavat kaikenlasta urheilua ja rentoutuvat kukin tavallaan.

Suhteellisen lähellä puistoa, hieman pohjoisempana sijaitsee liikealue, joka tunnetaan myös nimellä "The white Town", "Valkoinen kaupunki". Nimi juontaa juurensa siitä, että eurooppalaiset, jotka ennen muinoin saapuivat Intiaan, asettuivat asumaan tälle alueelle. Täällä lukuisat pankit ja suuret julkiset rakennukset kohoavat korkeuksiin. Alueelta löytyy myös kuuluisa "Writers Building", "Kirjailijoiden talo", joka on peräisin vuodelta 1780.

Kolkata - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä