Goa

Rantaviivaa Goalla.
 

Matka Goalle - Intian kulttuurien kirjoon

Goa on täydellinen paikka Intian seikkailun aloitukseen. Täältä löydät kaikki puitteet hienolle reissulle - herkullisia ruokia, kiehtovaa kulttuuria, palmujen reunustamia rantoja, shoppailua mausteidentuoksuisilla markkinoilla, pyhiä lehmiä, värikkäitä ihmisiä, täydenkuun juhlia, kansallisaarteita ja paljon muuta. Hanki väriä elämään – eli matka Goalle!

Goa

Goa sijaitsee Intian länsirannikolla, se on Intian pienin osavaltio ja se venyttäytyy 100 kilometrin kokoiselle alueelle. Paikallinen elämäntyyli on rento, hymyileviä kasvoja näkee kaikkialla. Goalla ja koko Intialla on niin paljon tarjottavana, että tekemisen puute ja levottomuus ei täällä takuulla iske! Nauti mainiosta ruuasta, ime sisääsi mahtavan värikästä paikalliskulttuuria, ui lämpimissä vesissä, osta hienoja kankaita, vieraile markkinoilla tehdäksesi todella edullisia kauppoja ja näe kuuluisat pyhät lehmät. Ja ennen kaikkea - fiilistele intialaista elämänmenoa!

Matka Goalle - Intian kulttuurien kirjoonRauhoittumisen tarpeessa? Tee matka Goalle!

Pohjois- ja Etelä-Goa

Goa jakautuu pohjois- ja eteläosiin, ja osavaltiossa matkatessa on helppo huomata näiden alueiden eroavaisuudet. Vuosikymmenien ajan Pohjois-Goa on vetänyt puoleensa hippejä, huumeita ja täydenkuun juhlia, mutta tämä on pikkuhiljaa muuttumassa. Jos haluat nähdä muutakin kuin hippikulttuuria, Pohjois-Goassa on todella hyviä ravintoloita, baareja ja kauppoja.

Voit myös vierailla vanhassa Aguadan linnoituksessa, josta on mahtavat näkymät Mandovi-joen suulle. Etelä-Goa on luksuksempi, mutta tunnelma on silti rento. Hotelleja, kuten myös turisteja, on tiukasti vieri vieressä rannalla.

Jos kaipat hieman enemmän yksityisyyttä, kannattaa suunnata Arossim-beachille tai hieman pidemmällä etelässä sijaitsevaan Colvaan. Näissä paikoissa elämänmeno on rauhallisempaa.

Goan nähtävyydet

Muutaman kilometrin päässä rannikolta, Mandovi-joen suulla sijaitsee Goan pääkaupunki Panaji. Vuoteen 1961 saakka Goaa hallitsivat portugalilaiset, ja jälkiä näiltä ajoilta voi edelleen nähdä arkkitehtuurissa. Vaeltele ympäri vanhoja Sao Tomén ja Fontainhasin alueita ja ihmettele ilmapiiriä, joka on eurooppalaisen ja intialaisen kulttuurin jännittävä sekoitus. Panajissa voi kokea kaikki Intian suosikit samalla kertaa - maut, värit ja aromit yhdessä sekamelskassa!

Parin kilometria itään Panajista lepää alueen muinainen pääkaupunki, Old Goa, joka kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Old Goassa sijaitsee Aasian suurin kristillinen kirkko, mikä jo itsessään tekee tästä paikasta näkemisen arvoisen. Näe huikea katedraali ja pysähdy St. Francis Xavierin haudalle.

Matka Goalle - joogaPysähtyä voit myös joogan merkeissä. 

Goan hupaisat puolet

Lehmiä vaeltelemassa vapaana pitkin katuja, autoteitä ja rantoja - tämä ei ole epätavallinen näky Intiassa. Lehmät tarjoavatkin reissaajalle takuulla monta mainiota kuvaustilannetta! Jos haluat tehdä ostoksia, kannattaa tsekata Mapusan ja Anjunan markkinat.

Anjuna on tunnettu hippimarkkinapaikka, täältä voit ostaa kaikkea värikkäistä sareista ja koruista keittiövälineisiin, kankaisiin, puuesineisiin, mausteisiin ja vaikka mihin muuhun. Ja mikä kaikkein parasta - täällä on halpaa!

Ruoka ei myöskään ole hinnalla pilattua. Tuore kala ja simpukat ovat suosittuja ja todella maukkaita - eikä pidä unohtaa huikeaa curry-mausteiden määrää! Sammuta janosi paikallisella Kingfisher-oluella. Kokeile kehon herättävää joogaa ja rentouttavaa Ayurveda-hierontaa. Ayurveda on ikiaikainen terapiamuoto, joka auttaa saavuttamaan fyysisen ja psyykkisen hyvän olon. Ayurveda-kursseja ja hierontoja löytyy kaikkialta.

Matkustus Goassa

Taksi on kaikkein helpoin keino matkustaa ympäriinsä. Pidempiä matkoja matkustaville on tarjolla myös junia ja paikallisbusseja.

Paras aika matkustaa Goaan

Parhaat kuukaudet Goaan matkustamiselle ovat marras-helmikuu/maaliskuu.

Goa - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä