Chennai

Hindujen temppeli Chennaissa.
 

Matka Chennaihin - Intialaisia makuja ja temppeleitä

Chennai on kaupunki jonka vaikutteet valtaavat aistisi. Tulikuuma pata tulista ruokaa, värikkäitä temppeleitä ja ruuhkaisia katuja, jossa riksataksit ajavat ristiin rastiin ja ilmassa leijailee bensiinin haju. Erittäin eksottinen paikka, joka todella edustaa "kaoottista" Intiaa. Löydä matkasi Chennaihin KILROYlta

Chennai

Valtava metropoli Chennai on Tamil Nadun pääkaupunki Bengalinlahden rannalla. Alue on tunnettu suurimmasta osasta Intian auto ja IT teollisuudesta. 1990-luvun loppupuolelta Chennain talous on ollut kasvussa, mutta kuitenkaan kaupungin kaikki 8 miljoonaa asukasta eivät ole hyötyneet tästä kehityksestä. Tämä näkyy slummeista, joita kaupungissa on  runsaasti ja katujen kulmilla näkee paljon kerjääjiä. Jokatapauksessa Chennailla (tai "Madras" jona se tunnettiin aina 1990-luvulle saakka) on paljon ystävällisempi fiilis kuin mitä yleensä tämän kokoisella kaupungilla ja kaikille jotka ovat hurahtaneet Etelä-Aasialaisesta kulttuurista ja ilmapiiristä, matka Chennaihin on hyvä valinta!

Mitä Chennaissa tapahtuu?

Matkustajana voi olla vaikeaa saada kokonaiskuvaa mitä tässä valtavassa kaupungissa tapahtuu. Kun saavut, osta lehdet "Hello! Madras" tai "Chennai: This Forthnionght", näistä selviää paljon erillaisia kulturelleja tapahumia Chennaissa. Chennai music & Dance festival on yksi perinteisistä tapahtumista, josta kaupunki on kuuluisa. Tämä on Tamil Nadu alueen suurin musiikki- ja tanssitapahtuma, joka järjestetään vuosittain joulukuun puolesta välistä tammikuun puoleen väliin.

Kiinnostaako Chennain historia?

Mikäli olet kiinnostunut historiasta, varaa aikaa nähdäksesi Fort St. George, jonka rakennutti British East Indian Company 1600-luvulla. Nykyään paikka on enemmänkin kuin aidoitettu kylä, jossa sijaitsee muunmuassa kaupungin korkein oikeus. Alue toimii myös museona Britanialaisille ja Ranskalaisille armeijan muistoesineille.

Värikkäät Temppelit

Tietenkin matkalla Chennaihin täytyy myös käydä muutamissa kaupungin mahtavista temppeleistä. Esimerkiksi Kapaleeshwar temppeli, joka on temppeleistä vaikuttavin. Temppelin ominaiset tornit ovat koristeltu kaiverruksista jotka kuvaavat jumalia ja jumalattattaria kaikilla väreillä. Niiden välissä on suuri neonkyltti jossa lukee temppelin nimi, mikä muodostaa todella erikoisen vaikutuksen jos vierailet paikassa pimeän aikaan.

Chennai - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä