Andamaanit ja Nikobaarit

Mausteiset markkinat Chennaissa, josta lähtee laiva kohti Andamaaneja ja Nikobaareja.
 

Matkat Andamaaneille ja Nikobaareille - Intian trooppiseen saaristoon

Andamaanit ja Nikobaarit ovat rehevä ja trooppinen saaristo Intian valtameressä, joka löytyy Bengalinlahden eteläosasta ja kuuluu Intialle. Tämä palmurantojen täyttämä saaristo on täydellinen piilopaikka matkaajalle löytää rauhaa ja aikaa. Hanki paratiisimatka Andamaaneille ja Nikobaareille KILROYlta!

Andamaanit ja Nikobaarit

Andamaaneilla ja Nikobaareilla monet rannat ovat vielä lähes koskemattomia, koska vain muutamalla saarella on asutusta. Saariston monet saaret ovat myös upeiden, rehevien sademetsien peitossa. Nämä trooppiset saaret ovat tunnettuja runsaasta ja erittäin ainutlaatuisesta luonnostaan.

Kielletyt Nikobaarit

Turistien pääsy Nikobaareille on melkein kokonaan kielletty. Alkuperäiskansat pitävät suurinta osaa saaristosta turvapaikkanaan, mukaan lukien Nikobaarien suurin ja eteläisin saari, Great Nicobar. Täällä elää kertoman mukaan Shomben-heimo, jolla ei ole mitään yhteyttä moderniin yhteiskuntaan. Turistina pääsee ainoastaan Andamaaneille, mutta matka näille saarille on takuulla seikkailuntäyteinen. Saaristo venyttäytyy yli 500 kilometrin alueelle pohjoisesta etelään, ja matkailija pääseekin näkemään runsaasti vehreää luontoa saaria tutkaillessaan. Useissa laaksoissa näkee paikallisten kasvattamaa riisiä, vihanneksia ja trooppisia hedelmiä. Saaristossa on paljon autioita paratiisirantoja suurine palmupuineen. Andamaaneille matkustavan kannattaakin varautua ainoastaan kauniisiin maisemiin, rentoutumiseen ja ehtaan seikkailuun Robinson Crusoen tyyliin! Ellet ole mestariuimari, Andamaaneille voi matkustaa kahdella tavalla: lentokoneella tai lautalla. Andamaaneille on myös kuukausittain 4-6 venekuljetusta Intian mantereelta Port Blairiin, Andamaanien pääkaupunkiin.   Kerran viikossa Chennaista kulkee vene, toinen taas lähtee joka toinen viikko Kolkatalta. Varaudu myös viivästymisiin! Lastaa rinkka täyteen kärsivällisyyttä, koska venematka Andamaneille kestää  56-60 tuntia. Älä huolestu, koska tämä on paikalliseen tapaan hyvin yleistä. Juuri tästä syystä kannattaakin harkita lentämistä Andamaaneille veneilyn sijaan. Lähtö voidaan tehdä monista Intian suurista kaupungeista 245 USD:lla

Port Blair - Andamaanien pääkaupunki

Matkustatpa Andamaaneille joko vesi- tai ilmateitse, niin saavut perille pääkaupunki Port Blairiin etelässä. Pientä Port Blairia asuttaa n. 350 000 ihmistä, ja suurin osa paikallisista asukkaista on peräisin mantereelta. Osa heistä polveutuu tänne vuonna 1858 tuomituista brittiläisistä vangeista, sillä saaret toimivat tuolloin brittien siirtomaana. Port Blair on alueen hallinnollinen keskus, täältä löydät kaiken valuutanvaihtopisteistä ja internetkahviloista jättimäisiin lauttoihin. Kaupungissa viettää helposti muutaman päivän kävellen pitkin katuja, piipahtaen mielenkintoisissa museoissa ja siirtomaa-ajan vanhoissa rakennuksissa.

Andamaanit ja Nikobaarit - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä