Intia

Intian matka jää varmasti mieleen kaaottisena, mutta mahtavana reissuna!
 

Intian matkat - Matka tuhansien mausteiden maahan

Tuhansia vuosia vanhat perinteet, Himalajan lumihuippuiset vuoret, joogaajien rantaparatiisit, ympärillä olevien värien kirjo ja kaikkia aisteja kutkuttavat mausteet vievät reissunaisen ja -miehen mennessään. Eikä mikään ole parempaa kuin intialaisen keittiön mausteinen Tikka Masala. Varaa matka Intiaan KILROYlta, kerromme parhaat matkavinkit Intiaan!

Intia

Yli miljardin ihmisen Intia on käsittämättömän suuri maa täynnä mitä mahtavinta historiaa ja rikkainta kulttuuria. Matka Intiassa on todellinen aistielämyksien ilotulitus: värejä, musiikkia, makuja ja suitsukkeita!

Seitsemän joen halkoman valtion väestö kasvaa 20 miljoonan ihmisen vuosivauhdilla, minkä tuntee suurkaupunkien väenvilinässä. Viimeisen vuosikymmenen voimakkaalla talouskasvulla on ollut selvä modernisoiva vaikutuksensa, joka näkyy katukuvassakin.

Intian matka virittää reissaajat aistit äärimmilleen - Maustetori Chennaissa

Kohentunut talous ei silti ole poistanut suurkaupunkien liepeiltä slummeja, jotka muistuttavat köyhyysongelmasta. Intiassa reissaajalla on mahdollisuus nähdä tätä todellista elämää ja myös antaa takaisin paikallisyhteisöille tekemällä vapaaehtoistöitä.

Bollywood-elokuvien runsaudensarvi suoltaa maailmaan 800 romanttista musikaalielokuvaa vuodessa. Niiden hehkuvaa väriloistoa ei voi kuin ihailla. Udaipur Rajasthanissa vastaa ehkä parhaiten mielikuvaan maharadjojen ja sulttaanien palatsimaailmasta. Udaipurin järvien kauneudessa silmä lepää.

Matka Intiaan paljastaa kulttuurien kirjon

Intian kulttuuri on mitä mielenkiintoisin. Maan valtakieli on hindi, jonka lisäksi Intian matkalla voit kuulla 21 muuta virallista kieltä sekä satojen murteita. Hindulaisuuden lisäksi maassa on muslimeja, sikhejä ja kristittyjä. Paikallisia keittiöitä on jokaisella eri alueella, matkalla joka kulman takana on aina jotain uutta ja erilaista. Intiassa kokee myös vanhojen perinteiden sekoittumisen valloittajien ja maahanmuuttajien tapoihin, uskontoihin ja ideologioihin. 

Matka Intiaan - Taj Mahal kuuluu erottomattomasti reissun kohokohtiin

Himalajan jylhät vuoristot ja kymmenet suurkaupungit kuten Delhi, Kalkutta, Chennai ja Mumbai ovat vastakohtia toisilleen. Dharamsalan rauhallisempi meininki on useimpien matkalaisten mieleen verrattuna saastuneeseen megapolikseen, Mumbaihin.

Mausteiden tuoksut, tuliset maut, pöyristyttävän rikkaiden ja rutiköyhien kohtaamiset kaduilla ja kaoottinen äänimaailma eivät vain voi olla koskettamatta. Koska maan kaikki 28 osavaltiota ovat kaikki niin erilaisia, moni reissaaja palaa aina uudestaan kohdatakseen täysin erilaisen Intian uusilla alueilla. Matka Intiaan ei ole koskaan samanlainen!

Näe ja koe Intiassa Taj Mahal on kiistatta Intian suosituin turistinähtävyys ja esimerkki Intian mahtavasta historiasta. Monet sanovat, että Taj Mahal on kaunein koskaan rakennettu palatsi.

Maharajan palatsit Rajasthanin ympärillä, Sikhien pyhä paikka - Amritsarin kultainen temppeli ja Pushkarin kamelimarkkinat ovat kaikki näkemisen arvoisia reissukohteita. Keralan vehreät alueet, Varanasin pyhä Ganges-joki ja Intian lukuisat luonnonpuistot ovat myös upeita kohteita.

Matka Intiaan - Mahduta Intian seikkailuihisi Pushkarin kamelimarkkinat

Dalai Laman nykyinen asuinkaupunki Dharamsala on ainutlaatuinen kokemus tiibetiläisen kulttuurinsa vuoksi. Goalle taas suuntaavat hiekkarantoja ja hippimeininkiä etsivät matkalaiset. Joogaaja löytää sieltä useita tasokkaita joogakouluja, joissa viettää helposti kuukausiakin. Goan Anjuna-markkinoilta voi hankkia itselleen paikan tunnelmaan sopivan kostyymin ja kartuttaa suitsukevarastoaan.

Intialainen keittiö

Kaikki tietävät, että intialainen keittiö on kulinaristin unelma: Tikka Masala ja kunnon curry vievät kielen mennessään ja Keralan rannikoiden kalaruuat ovat taivaallisia. Ruuan laatu kuitenkin vaihtelee voimakkaasti alueesta ja ravintolasta riippuen. Herkkävatsaisemman on parasta asennoitua vatsanväänteisiin, joita voi olla vaikea välttää. Juo aina pullotettua vettä ja vältä liharuokia, jos et ole tasokkaassa ravintolassa.

Liikkuminen Intiassa

Intiassa reissaaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Junaverkosto on kattava - kiitos siirtomaa-aikojen, mutta matkanteko raiteilla ei välttämättä suju aivan niin nopeasti, kuin kuvittelisit. Varaudu siihen, että junat eivät kulje aivan aikataulun mukaisesti. Lippuhinnat riippuvat junan nopeudesta, sekä siitä, matkaatko päivällä vai yöllä, sekä tietysti siitä, minkä tasoisen paikan haluat. Lipun osto voi olla kuumottavaa puuhaa, mutta kun asennoituu pieneen taisteluun, selviää hommasta hyvin.

Delhin turisti-infosta saat apua junalippujen tilaukseen, mutta siihenkin keikkaan voi varata muutaman tunnin aikaa. Rautateitse matkaaminen on naurettavan halpaa, minkä vuoksi vaivannäkö kannattaa.

Matka Intiaan - tuhansien mausteiden maahan

Bussillakin pääsee paikasta toiseen, mutta menopelit ovat usein vanhoja nitiseviä rotiskoja, joiden turvallisuutta voi pohtia. Luonnollisesti ne myös kulkevat etanatahtia.

Monet matkalaiset vuokraavat parempikuntoisen auton ja kuljettajan Intian matkalleen. Toki tällöin mahtava junaelämys jää kokematta, mutta toisaalta pääset liikkumaan omia reittejäsi eikä hintakaan kohoa taivaisiin. Paikalliset ajavat hullunkiilto silmissään, usein väärään suuntaan väärällä tiellä, joten oman vuokra-auton hankkimista emme välttämättä suosittele. Tiellä autojen välissä puikkelehtivat usein myös norsut, kamelit ja lehmät, rikshat, kaupustelijat ja pyöräilijät.

Auto–kuljettaja-pakettia harkitessa on syytä tehdä autojen kuntovertailua ja kilpailuttaa tarjouksia sen mukaan. Hinta sovitaan ennen kuin lähdetään baanalle. Tarkista myös, olettaako kuski, että kustannat hänelle myös majoituksen ja ruuat, ja muista, ettei hänen tarvitse välttämättä asua samassa hotellissa kuin itse asut. Jotkut ajajat puhuvat sujuvaa englantia ja tuntevat Intian eri alueet hyvin ajettuaan niitä vuosikausia ristiin rastiin. Auto–kuljettaja-pakettia harkitessa kannattaa miettiä myös KILROYn seikkailumatkoja!

Tuk-tuk on moottoroitu riksha-kyyti, joka on Intian versio normitaksista. Kokeile ainakin kerran, niin tiedät mistä on kyse. Pienemmissä kaupungeissa tuk-tukit ovat polkupyörärikshoja. Muista taas tingata kelpo hinta ennen matkan alkamista.

Milloin mennä ja Intian sää

Paras reissuaika riippuu siitä, minne päin Intiaa olet matkalla. Maa on niin valtavan kokoinen, että paikallisilmaston vaihtelutkin tuntuvat. Perusidea on, että Intiassa on kolme vuodenaika: kuuma, viileä ja sateinen. Miellyttävin näistä on viileä aika. Intian kesä on lähes sietämättömän kuuma: lämpömittarin lukemat voivat näyttää jopa 45 astetta. 

Jos et ole matkalla pohjoisen korkeampiin maastoihin, kannattaa valita reissuajankohta kalenterista muualta kuin huhtikuun ja kesäkuun välillä – ellet sitten nauti erityisen hikisistä oloista.

Monsuunikausi on pääasiallisesti touko–syyskuussa, etelässä loka–marraskuussa. Tällöin on myös hyvin kuumaa – ja arvatenkin kosteaa. Sateet ovat kuitenkin pääasiallisesti lyhyitä rankkasadekuuroja, mutta biitsilomaa ei ehkä kannata ajoittaa kesä-heinäkuulle. Etelässä kuuma ilmasto kattaa koko vuoden, mutta paras reissuaika sijoittuu talveen, jolloin on hieman siedettävämmät lämpötilat. Paras aika Keralan ja Goan ranoilla on loka-huhtikuussa.

Delhistä pohjoiseen talvikuukaudet tuntuvat melko kylmiltä, jolloin reissu kannattaa ajoittaa kesän lämpimämpiin kuukausiin. Tai sitten yksinkertaisesti vain varustautua tarvittavilla vaatteilla!

Matka Intiaan voi päätyä Goan hiekkarannoille tai HImalajan vuoristoon Dharamsalaan - Intiassa riittää valinnanvaraa!

Matka Intiaan - Majoitus Intiassa

Intiasta löytyy majapaikka niin tasoa vaativalle matkalaiselle kuin kengännauhojaan venyttelevälle reppureissaajallekin. Monet reppureissaajatkin tekevät Intiassa usein poikkeuksen ja asuvat kunnon hotellissa, koska niiden hinnat ovat niin superalhaiset. Jos haluat kerrankin hemmotella itseäsi luksuksella, Intia on oikea paikka tähän, koska jopa korkeatasoisten hotellien hinnat ovat siedettävissä lukemissa. Jos lentosi saapuu suurempaa kaupunkiin, kannattaa varata ainakin ensimmäinen yöpaikka jo etukäteen. KILROYlaisetauttavat sinua löytämään budjetillesi sopivimmat majoitusvaihtoehdot.

KILROYn reissuvinkit

Ota matkalaukkuusi seuraavat tärkeät kapistukset: vessapaperirulla ja korvatulpat, ja varustaudu tinkausmaratooniin. Tarkista aina laskut ja kieltäydy siitä, mitä et halua.

Muista hoitaa rokotuskorttisi kuntoon ja hankkia matkaan kaikki suositeltavat lääkkeet. Näillä selviät turistitaudeilta. Matkavakuutus taas takaa kunnon tohtorin, jos joudut ärhäkkäämmän pöpön uhriksi.

Hoida myös viisumiasiat kuntoon hyvissä ajoin ennen lähtöä. Meiltä saat lisää reissuvinkkejä ja tietoa Intian hienoimmista kohteista!

Ota yhteyttä