Sumatra

"Taitin nähdä kittimillin" - Komea sumatrantiikeri
 

Matka Sumatralle - Tulivuorijärviä ja sademetsää

Sumatran saari on erinomainen kohde seikkailuja etsivälle reissaajalle. Löydä maailman suurin kukka saaren sademetsien kätköistä ja vaella tulivuorijärvien upeissa maisemissa. Matka Sumatralle alkaa tästä!

Sumatra

Hiki virtaa kuumassa ja kosteassa tropiikissa vehreällä Sumatran jättiläissaarella. Bengkulu ja Länsi-Sumatra ovat koko saaren kosteimmat kohdat keskimääräisen vuotuisen sademäärän lähennellessä 3500 mm. Sumatran, maailman kuudenneksi suurimman saaren naapurit ovat kaakossa Java, pohjoisessa Malesian niemimaa, idässä Borneo ja lännessä Intian Valtameri. Noin 45 miljoonaa asukasta muodostavat maailman neljänneksi tiheimmin asutun saaren, jonka puheessa sorisee yli 50 eri kieltä. Sumatra on kiehtova kulttuurien ja perinteiden sulatussuuni, jonne on erityisen vaikeaa tehdä epäonnistunut matka.

Matka Sumatralle - Tulivuorijärviä ja sademetsääMatka Sumantralle tarjoaa elämyksiä vailla vertaa luonto- ja aktiivireissaajalle. 

Luonnon monimuotoisuus on hämmentävää. Monia saaren erikoisista kasveista ei löydy mistään muualta koko planeetallamme. Lähes 600 lintulajia ja yli 200 nisäkästä, uhanalainen Sumatran tiikeri mukaan luettuna, asuttavat vehreitä viidakkometsiä. Luontomatkaaja voi bongata orankeja, tapiireja ja hyvällä onnella jopa karhuja, sarvikuononoja ja leopardeja Sumatran kansallispuistoissa, joita on kymmenen. Kerinci Seblatin, Gunung Leuserin ja Bukit Barisan Selatan ovat niistä kenties parhaimmat.

Länsi-Sumatra

Lännen tiheän trooppisissa metsissä saatat nähdä maailman suurimman kukan Rafflesia Arnoldiin. Länsi-Sumatran luonnonpuistoissa kannattaa ehdottomasti tehdä retkiä! Bukittinggi on kulttuurin, musiikin ja hyvien ruokien keskus. Täältä löydät myös museoita.

Barisanin vuoristoketju kohoaa lännessä.

Majesteettinen Mount Kerinci kohoaa 3805 metrin korkeuteen ja on saaren korkein kohta. Kerinci on edelleen aktiivinen tulivuori. Geologisesti kiinnostava syvä Toba on noin 100 kilometriä pitkä tuliperäinen järvi, joka on suurin maailmassa. Toba syntyi noin 75 000 vuotta sitten voimakkaiden purkausten johdosta. Batakin, Toban rannoilla asuvat ihmiset ovat kuuluisia perinteisistä erikoisilla katoilla varustetuista taloistaan, jotka ovat varsin värikkäitä.

Palembang ja Medan

Sumatran urbaani maisema avautuu Palembangissa ja Medanissa, joka suuremman kaupungin tapaan tarjoaa reissaajalle peruspalvelut ja ostosapajat, vaikkei olekaan aivan tyypillisin paikka viettää loma. Medanissa monikulttuurisuus on silmiinpistävää ja ruoka usein erinomaisen herkullista.

Keskellä riisiviljelmiä, Danau Maninjaun kaunis tuliperäinen järvi on hieno kohde, jonne pääset bussilla Bukittinggistä. Maisemaa voi vain tuijottaa lumoutuneena.

Orankien suojelukeskus on yksi harvoista maailmassa ja tutustumisen arvoinen paikka. Se sijaitsee Bukit Lawangin lähistöllä. Keskus on auttanut kaltoin kohdeltuja ja loukkaantuneita eläimiä jo kolmenkymmenen vuoden ajan sopeutumaan takaisin luontoon. Kannattaa ajoittaa visiitti ruokailusession aikaan, jolloin on tilaisuus nähdä eläimiä aivan lähietäisyydeltä.

Matka Sumatralle - apinatToteuta unelmien matka Sumatralle ja tapaa reissulla kivoja apinakavereita!

Viidakkovaeltaminen Sumatralla

Gunung Sibayakin tulivuori on suosittu päiväretkikohde. Voit buukata itsellesi oppaan johdattamaan vuoren saloihin - ota vaelluskengät käyttöön, polut ovat usein liukkaita. Patikointi vuoren huipulle kestää useita tunteja, mutta on ehdottomasti hikoilun arvoinen kokemus. Laskeutuessasi Berastagia kohti, voit pysähtyä rentoutumaan kuumissa lähteissä. Myös Gunung Leuserin kansallispuistossa risteilee useita patikkareittejä muutamasta tunnista yön yli kestäviin. Vaelluksella tapaat ehkä uteliaita metsänmiehiä - orankeja. Kansallispuistoon pääsee menemällä bussilla Medanista Bukit Lavangiin. Myös Tengkahan on visiitin arvoinen reissukohde. 

Surffaus ja sukeltaminen Sumatralla

Planeetan parhaimpia aaltoja surffaukseen löydät Mentawain saarilta, noin 150 kilometriä länsirannikolla Sumatrasta. Sipura, Pohjois-Pagai ja Itä-Pagai ovat Mentawain pääsaaria. Karang Bajatin, Mainukin ja Mapadegatilla ja Sipuralla matkailu on kehittynyttä ja palveluja saatavilla. Mentawai on surffauksen ohella erinomainen sukelluskohde, samoin kuin Pulau Wehin pieni saari. Sumatran sukellusolosuhteet eivät ole aivan muun Indonesian tasoa, mutta nähtävää riittää silti. Riippuliitelyä voi harrastaa Länsi-Sumatralla.

Matka Sumatralle - Unelmien rantaAutioita rantoja, surffirantoja, sukelluskohteita, sitä kaikkea on Sumantra. 

Liikkuminen Sumatralla

Monet ottavat lennot Sumatralle Medanista tai Padangista, joiden kahden välillä kulkee lauttayhteys. Myös Melakaan, Dumaiin, Singaporeen ja Pekanbaruun kulkee lauttoja, jotka pysähtyvät myös Bintam-saarella. Muukin Indonesia on ulottuvillasi: Sumatralta pääsee kätevästi meritse lähisaarille. Bandarlampungin ja Palembangin välillä on junayhteys. Menopeleinä voit käyttää busseja tai voit vuokrata auton, moottoripyörän tai polkupyörän. Myös matkailijoiden suosima Bali on saavutettavissa.

Matka Sumantralle Milloin mennä ja Sumatran sää

Paras aika tehdä matka Sumatralle on toukokuusta kesäkuuhun ja syyskuusta lokakuuhun. Sateisempi jakso ulottuu suurin piirtein marraskuulta maaliskuulle. Turistisesonki alkaa kesäkuulta jatkuen elokuulle, sekä joululomien aikaan. Tällöin joutuu pulittamaan kaikesta muuta vuotta enemmän.

Sumatra - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä