Lombok

Aurinlo laskee Lombokin taakse
 

Matka Lombokille - rantahirmun paratiisiin

Sukella Balin vilinästä rauhallisemmalle Lombokin saarelle, joka on täydellinen rantalomakohde. Saarilta löydät erinomaiset snorklaus- ja sukellusvedet. Samalla voit käydä ihmettelemässä valtavia Komodo dragon -liskoja. Halvat lennot ja majoitus hoituvat kyllä kauttamme – Matka Lombokille alkaa tästä!

Lombok

Kaunis ja vähemmän tunnettu Lombokin saari sijaitsee Balista itään. Sen turismi on huomattavasti vähemmän kehittynyttä Baliin verrattuna, mutta saaren rannat ja tulivuoret ovat sitäkin hienommat. Vähemmän turisteja, vähemmän hälinää. Huimat sukellusvedet houkuttelevat snorklaajia ja sukeltajia. Luontoseikkailijalle on retkiä luvassa ja surffaajallekin löytyy hyviä aaltoja bongattavaksi. Läheisille Gili-saarille voi tehdä veneretkiä ja tutkia upeiden koralliriuttojen elämää.

Matka Lombokille - rantahirmun paratiisiinMatka Lombokille on lääkettä krooniseen kaipuuseen turkoosien vesien äärelle.

Senggigi beach -ranta

Tämä on se alue, mistä löydät ravintolat, supermarketit, pankit ja muita palveluja. Tämä alue ei ole saaren hiljaisin, vaan turisteja ja elämää kuhiseva, mutta löhöilyyn sopiva ranta löytyy. Hintataso on koko saarella Balia edullisempi. Majoitusvaihtoehtoja on laidasta laitaan. Jos olet kuherruskuukaudella tai muuten vain haluat tasokkaan hotellin, löydät mieleisesi Lombokilta.   

Tutustu Lombokin markkinoihin ja kyliin. Esimerkiksi Senarun ja Segenterin kylät ovat oivia retkikohteita, joiden lomassa voit poiketa Kutan hiljaisille hiekkaarannalle saaren eteläpuolelle. Samoilla vesillä surffaajakin viihtyy.

Kulttuurikohteena Pura Lingsarin satoja vuosia vanha temppeli on lumoava. Balilainen hindukulttuuri ja Lombokin alkuperäiskulttuuri näyttäytyvät täällä kiehtovasti. Perang Topat -juhlinta täyttää temppelialueen kaikilla sateenkaaren väreillä aina joulukuussa.

Lombokista itään kohoaa joukko retkikohteiksi sopivia saaria. Komodolla voit ihmetellä melkein oikeita lohikäärmeitä - valtavia, jopa neljän metrin pituisia liskoja! Floresin saarella on rento fiilis, useita pikkukyliä ja upea rantaviiva.

Matka Lombokille - Komodo Dragon -liskoLombokin matkaan voit yhdistää retken Komodolle, jossa asuvat nämä jopa nelimetrisiksi kasvavat liskot. 

Aktiivireissaajan matka Lombokille

Lombokin lähistöllä on useita erinomaisia sukelluskohteita, joista suurin osa sijaitsee Gili-saaria ympäröivillä riutoilla sekä Lombokin eteläpuolella Blongas Bayllä. Pinnan alla vastaasi uivat värikkäät kalat, vasarahait ja rauskut. Snorklaaja pääsee myös nauttimaan värikkäiden koralliriuttojen rikkaasta merielämästä, jota voi vain kuvailla sanalla fantastinen.

Kaiken tasoisia sukelluskursseja on tarjolla, samoin useamman päivän mittaisia venereissuja, joiden aikana nautit merituulesta ja sukeltamisesta.

Matka Lombokille - sukellus pinnan alleHaluatko sukeltamaan? Miten olisi matka Lombokille!

Kutan rannoilla on surffaukseen sopivaa aallokkoa. Myös uimari voi uida samoilla Kutan vesillä. Saarella on lisäksi 18-reikäinen golfkenttä.

Gunung Rinjanin vaellusretki sopii seikkailunhaluisille. Kunnioitusta herättävä ja yhä aktiivinen tulivuori Rinjani, on upea näky. Vuorivaellus on mieleenpainuva kahdeksan tunnin hikinen trekki. Polulla vastaasi saattaa tulla apinoita. Tähtitaivaan alla vietetyt yöt ja kaunis kraatterijärvi jäävät kyllä mieleen.

Liikkuminen Lombokilla

Lautat liikennöivät Lembarin ja Padagbain (Bali) välillä ja lauttayhteys on myös Sumbawaan. Kun haluat suunnata rinkkoinesi Gilin pienille paratiisisaarille, hyppää veneeseen Sengigistä. Lombokille voi myös lentää Balilta, eikä hinta ole paha. Lombokissa liikkuminen sujuu bemos-minibusseilla, jotka kuljettavat sinua ympäri saarta. Moottoripyörän tai auton vuokraaminen onnistuu myös, eivätkä hinnatkaan ole päätä huimaavan korkeita.

Milloin mennä ja Lombokin sää

Sateisin kausi ulottuu lokakuusta maaliskuulle, jolloin Lombokille voi myös hyvin matkustaa, mutta vaellusretket voivat muodostua mutakylvyiksi, jos reitit edes ovat auki. Ota siis sadeaika huomioon, jos aiot vaeltaa.

Lombok - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä