Gili-saaret

Kilppari lipuu vedessä rauhalliseen tahtiin Gili-saarten vesillä
 

Gili-saaret – trooppinen saarien ketju

Unohda kello ja aikataulut kotiin ja vietä leppoisaa riippukeinuelämää näillä trooppisilla saarilla. Letkeä tunnelma saarilla sulattaa suorittamiseen tottuneen suomalaisen. Sukella siniseen maailmaan tutkimaan värikkäiden koralliriuttojen elämää, tai nautiskele siitä, että voit vain olla. Gili-saaret, täältä tullaan!

Gili-saaret

Gilin pikkuruiset paratiisisaaret ovat välimatkaltaan kivenheiton päässä Lombokista ja Balilta, mutta tunnelma tuntuu kaukaisemmalta; rauhaa ja hidasta elämää, ei autoja ei moottoripyöriä, vain rentoa olemista. Itsenäiset reissaajat ovat alkaneet löytää Gilin vasta lähivuosina. Turkoosin veden ympäröivien saarten välillä on helppo liikkua veneellä ja bungaloweja saa kohtuuhintaan.

Gili-saaret – Gili AirMikä onkaan parempi paikka rentoutumiselle paratiisitunnelmissa kuin Gili Air!

Gili Air

Gili Air sijaitsee lähimpänä Lombokia ja on eniten asuttu kolmesta Gili-saaresta. Gili Airin trooppinen saari sopii loistavasti vaikka häämatkalaisille! Saaren parhaan hiekkarannan löydät länsipuolelta. Samalla vesialueella meren pohjassa makaa hieno japanilainen venehylky toisen maailmansodan ajoilta. Daivina se on syväsukellus.

Gili Trawanga

Trawanga on Gili-saarista suurin ja eniten bileistään tunnettu. Reppureissaajat majoittuvat usein tänne. Saaren matkailu on kehittynyt paljon viime vuosien aikana, eikä baareista ja rantabiletyksestä ole pulaa. Voit kävellä keskellä saarta sijaitsevalle vuorelle ihailemaan auringonlaskua. Kilpikonnakasvattamoon on myös hauska tutustua.

Gili Meno

Suuntaa Gili Menolle kun etsit rauhaa ja hiljaisempaa menoa. Meno on Gili-saarista pienin. Majoitusvaihtoehtoja ei ole kovin paljon, mutta eipä ole toisiaan kilpaa kuvaavia turistejakaan, sillä matkailu ei ole vielä runsasta saarella. Menon rannat ovat mielettömät. Parhaan rannan löydät saaren länsipuolelta. Menolla on oma lintujensuojelualue.

Gili-saaret – Gili MenoGili-saarten Gili Meno tarkoittaa rantaelämää parhaimmillaan.

Sukeltaminen Gili-saarilla

Aktiivireissaajalle Gili-saarten vedenalainen maailma on sukeltajan toteutunut unelma! Fantastiset sukelluskohteet ympäröivät kaikkia kolmea saarta. Koralliriutoilla näkemäsi luonnon monimuotoisuus on uskomaton, ja vesi kirkasta kuin kristalli. Silmiesi edessä ui kaloja kaikissa sateenkaaren väreissä, mitä ihmeellisimpiä merieläimiä, paholaisrauskuja ja karettikilpikonnia. Olet onnellinen, että matkasi kohde on juuri Gili-saaret!

PADI-lisensioituja sukellusfirmoja on useita, ja edullisia kursseja löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin. Useamman päivän veneretkiä on myös tarjolla merielämää kaipaavalle sukeltajalle.

Gili-saaret tarjoavat myös snorklaajalle upeat apajat. Räpylöilläsi pääset koralliriutoille suoraan rannoilta. Lasipohjaisista veneistä näkee myös merielämää, jos sukeltelu ja snorklailu ei luonnistu. Voit vuokrata kajakin tai lähteä kalastamaan Gili Trawangan lähivesille. Samaisen saaren rannoilla voi myös surffata nousuveden aikaan.

Gili-saaret ovat letkeää ja laiskaa rantaelämää etsivälle ihan paras paikka maailmassa!

Liikkuminen Gili-saarilla

Saarten tyypillinen menopeli jalkojen lisäksi on Cidomo, hevoskärryt. Voit myös vuokrata pyörän.

Saarten väliä ei kannata uida merivirtojen takia, vaikka matka näyttää helposti saavutettavalta. Moni seikkailija on uponnut Ahdin valtakuntaan tätä yrittäessään.

Gili-saaret – trooppinen saarien ketjuVeneet kuuluvat kiinteästi Gili-saarten elämään. 

Miten pääset Gilille

Hyppää veneen kyytiin Lombok Bangsalista; reissu kestää alle tunnin. Voit myös napata pikavene suoraan Balin Kuta-rannanta, jolloin merimatkaa kertyy parisen tuntia. Balilta voi myös lentää Gilille pienkoneella edulliseen hintaan. Matka Lombok Senggigiltä on kaunista katseltavaa. Lombokin sukellusfirmat tekevät myös retkiä Gilin saarten riutoille.

Gili-saaret - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä