Bali

Balin matkalla näet lukemattomia kauniita temppeleitä
 

Matka Balille - Hehkuvalle kukkaissaarelle

Jaava-saaren itäpuolella sijaitseva Bali lumoaa reissaajan kiehtovalla kulttuurilla, hienolla rantaviivalla ja upealla luonnolla. Täällä sinulla on erinomaiset puitteet sukellukselle, snorklaukselle ja delfiinien bongailulle. Fiilistele rantabileissä tai löydä oma lempipaikkasi joogalle. Matka Balille on taatusti unohtumaton kokemus!

Ole aktiivinen Balin lomallasi:

Bali - Indonesian suosituin matkakohde

Vaikka Bali on helposti Indonesian suosituin reissukohde, maailman vanhimpiin kuuluva hindu- ja sanskriitti-kulttuuri ei silti ole kadonnut saarelta. Tuhansia vuosia vanhat, erilaisuuden hyväksyntää korostavat uskonnolliset seremoniat temppeleineen ovat näkemisen arvoisia. Pienellä etsinnällä löydät myös varmasti oman lähes aution sopen rentoutumiseen. Matka Balille olisi hyvä kestää vähintään kaksi tai kolmekin viikkoa, sillä silloin saat parhaan kosketuksen balilaiseen elämäntapaan ja samalla kosolti uusia ystäviä.

Bali on muutenkin aivan loistava reissukohde, ja se on helppo sisällyttää esimerkiksi maailmanympärimatkaan: aloita matka rentoutuen ja jatka sitten matkaa muualle. Aktiviteetteja kaipaavalle saarelta löytyy useita mahdollisuuksia.

Vastakohtien Bali

Jos päätät jäädä suosittuun turistikohteeseen Kuta Beachille, törmäät lähinnä perinteisiin turistinähtävyyksiin ja eloisaan yöelämään. Kutan rantaa reunustavat baarit, kahvilat ja ravintolat sekä myyntikojut, joiden myyjät tyrkyttävät sinulle kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä.

Matkat Balille - Uluwatun upeat kalliotUluwatun upeat rannat ja jylhät kalliot ovat ehdoton pysäkki Balilla vieraillessa!

Matkaa Balille ei kuitenkaan kannata rajoittaa pääkaupungin turistimagneettiin. Aito Bali on tulivuoria, autioita biitsejä, hätkähdyttäviä hindutemppeleitä, kotoisia pikkukyliä ja vieraanvaraisia balilaisia. Hindulaiskulttuuria et löydä muilta Indonesian saarilta. Siksi Bali onkin niin ainutlaatuinen. 

Paikalliset kulkuvälineet

Balilla on helppo liikkua ympäriinsä. Voit vuokrata oman kuljettajan edullisesti koko päiväksi ja samalla saat erinomaisen oppaan, joka vie sinut minne ikinä haluatkin huristella: voit pysähtyä milloin vain rantahiekalle lekottelemaan auringossa tai ihailemaan näkymiä. Kuski odottaa sinua ja vie päivän päätteeksi takaisin majapaikkaasi. Kuljettajan voit varata hotellisi kautta, tai jututtamalla suoraan paikallisia balilaiskuskeja, joita löydät kyllä vaivatta. Voit myös halutessasi vuokrata mopon. Huolehdi kuitenkin vakuutuksestasi.

Matka Balille - Bongaa delfiinejä - KILROYBalilla voi hyvällä tuurilla bongailla myös näitä veijareita.

Surffaus ja sukellus Balilla

Balia ympäröivät omalaatuiset ja erikokoiset hiekkarannat, joista jokainen löytää taatusti mieleisensä. Surffispottina Bali on erinomainen. Rantoja on monenlaisia ja aaltoja löytyy massiivisista tuubeista leppeämpiin pikkuaaltoihin. Kuta, Legian ja Seminyak Beach ovat erityisen hyviä rantoja surffareille. Surffikurssi on todella hyvä tapa aloittaa Balin matka.

Sukelluskohteena Bali on myös vertaansa vailla, ja se onkin paras paikka käydä sukelluskurssi. Saaristovaltion koostuessa käsittämättömän suuresta määrästä pienehköjä ja suurempia saaria, on melkein jokaisella saarella oma meriekosysteeminsä. Tämä tietysti tarkoittaa, että jokaisessa kohteessa pääsee näkemään hieman erilaista merenelävää. Varo, sillä matka Balille voikin tehdä sinusta himosukeltajan...

Nusa Dua Beach

Matka Balille ei ole mitään ilman rantoja. Nusa Dua Beachiltä löydät kultaista hiekkaa, vähän ihmisiä ja levollisemman tunnelman verrattuna Kutaan. 

Lovina Beach

Lovina sijaitsee saaren pohjoisella rantaviivalla. Tuliperäinen musta hiekka ja vähän ihmisiä takaa rauhallisen ja esteettisen elämyksen! Lovinassa voit sukeltaa merten syvyyksiin tai ihailla Ahdin valtakuntaa snorklaten ja delffiinejä spottaillen. Sanur Rantaa ympäröi koralliriutta, joka tarjoaa hyvät uinti- ja snorklausmahdollisuudet. Uiminen kannattaa ajoittaa nousuveden aikaan kivenjärkäleiden ja rantakallion takia. Kauniin rannan tuntumassa on kodikkaita hotelleja, ravintoloita ja ostospaikkoja.

Matka Balille - tulivuoriperäinen ranta Lovinassa - KILROYLovinan ainutlaatuinen ranta houkuttelee matkailijoita rauhoittumaan ja rentoutumaan. 

Jimbaran Beach

Jimbaran Beachillä on vain muutama hotelli, vähän turisteja ja aivan upea hiekkabiitsi!  Täällä uiminen on turvallista, ja kun nälkä yllättää, huomaat rantaravintoloiden ruokalistojen pursuavan toinen toistaan herkullisempia mereneläviä. Niitä maistellessa voit katsella, kun aurinko laskee hiljaa horisonttiin. Jimbaran tarjoaa hyvät purjehdusmahdollisuudet, joten paatti alle vain.

Dreamland Beach

Kalliojyrkänteen suojassa avautuva Dreamland pysyi pitkään saaren salaisena unelmabiitsinä, jonka vain paikalliset asukkaat ja muutamat seikkailijatravellerit tiesivät. Tarina kertoo, että ranta sai vuosia sitten nimensä koskemattomalle hietikolle saapuneelta lainelautailijalta. Nyt salaisuus on paljastunut, mutta rannalla on silti vähemmän turisteja. Raikas tuuli, valkoisena hohtava hiekka ja jättiläismäiset aallot kuvaavat hyvin Dreamlandia, joka on myös surffareiden unelmaranta. Aaltojen ja voimakkaiden virtausten voimat kannattaa muistaa ja mitoittaa uimaretkensä sen mukaisesti.

Herkkujen Bali

Matkalla Balilla kannattaa kokeilla näitä herkullisia paikallisia ruokalajeja: Babi guling -grillattua possua, Nasi goring -paistettua riisiä ja vihanneksia, paistettuja munia ja lihaa, saté eli pieniä vartaita riisillä ja suolapähkinäkastikkeella, mie goring eli paistettuja nuudeleita, vihanneksia ja lihaa. Nauti ruoat paikallisen Bintang-oluen kera!

Matka Balille - nasi goreng, paikallinen herkku
Nasi goreng on paikallinen herkku, mitä on Balilla maistettava!

Shoppailu Balilla

Bali on tunnettu hienoista puuveistoksistaan, vaatetarjonnasta sekä kulta- ja hopeakoruistaan. Jokaisella kylällä on omat erikoisuutensa.

Balin lähisaaret

Jos olet varannut tarpeeksi aikaa Balin matkalle, suosittelemme visiittiä myös Balin lähellä sijaitseville Lombokin ja Gilin saarille. Travellaus onnistuu helposti lautoilla, ja paikan päälle päästyäsi koet olevasi villi ja vapaa. Gilin saarella ei ole yhden yhtä autoa, joten menopelinä toimivat omat jalat, polkupyörä tai jos onni potkii, hevoskärryt.

Ota yhteyttä