Indonesia

Indonesian kuningas
 

Matka Indonesiaan - tuhansien saarten maahan

Matka Indonesiaan vie sinut seikkailulle vehreisiin sademetsiin ja sukeltamaan kaloja viliseville koralliriutoille. Tutki alkuperäiskansojen elämää ja tutustu paikalliseen kulttuuriin. Näe Jakarta ja Lombok. Tuhannet koskemattomat saaret odottavat löytäjäänsä!

Seikkailut Indonesiassa


Indonesia

Indonesian 18 108 saaresta koostuva saaristo on maailman suurin! Kuitenkin vain kolmasosa saarista on asuttuja. Indonesian naapureita ovat Malesia, Australia, Filippiinit ja Indokiina. Maan noin 320 etnistä ryhmää puhuvat yli 700 eri kieltä, mikä luo olosuhteet kiinnostavalle kulttuurien sekamelskalle. Suurin osa maan asukkaista on muslimeja.

Matka Indonesiaan tutustuttaa sinut kirjavaan kulttuuriin, jonka ansiosta Indonesiassa on esimerkiksi useita erilaisia festivaaleja ympäri vuoden. Koe Torajanin hautajaisseremoniat Keski-Sulawesilla elokuun ja lokakuun välillä tai Larantuka-saaren pääsisäisparaatit. Pohjois-Sulawesin Bunakenilta löydät maailman upeimpiin kuuluvan koralliriutan! Balin maalis–huhtikuussa vietettäviä uuden vuoden karkeloitakaan ei kannata missata.

Indonesiasta löytyy myös aktiivisia tulivuoria, joista tunnetuin on savua tupruttava Mount Merapi. Olosuhteiden salliessa voit Indonesian matkallasi kiivetä vuorelle ja tarkastella vuorta lähemmin.

Matkat Indonesiaan - Mount Bromo Jaavalla
Upeisiin maisemiin voi Indonesiassa luottaa - Jaavalla esimerkiksi tämä uskomaton Mount Bromo!

Matka Indonesiaan - Muutakin kuin Bali

Ehkä suunnittelet matkaa Balille, Indonesian tunnetuimpaan turistikohteeseen, mutta Sumatra, Sulawesi, Lombok ja Kalimantan ovat myös upeita luontokohteita. Kelimutun kraaterijärvi Monin kaupungin lähellä on unohtumaton näky, ja on huippuhienoa vaeltaa Lombokin sademetsissä, sukeltaa kirkkaissa Gilin ja Bunakenin korallimaisemissa tai seikkailla Kalimantanin tiheässä viidakossa!

Orankeihin tutustut lähietäisyydeltä Bohorokin suojelukeskuksessa, jonne pääset nappaamalla veneen Bukit Lawangista. Keskus auttaa kaltoin kohdeltuja ja vankeudessa eläneitä orankeja sopeutumaan takaisin luontoon, ja on todella kiinnostava päiväreissukohde. Matkalla Indonesiassa voit myös tehdä vapaaehtoistöitä erilaisissa paikallisissa projekteissa ja esimerkiksi auttaa kilpikonnien suojelussa.

Jaava ja Jakarta

Jaava on Indonesian saarista tiheimmin asuttu: se on 124 miljoonan ihmisen kotisaari. Jaavalta löydät aktiivisia tulivuoria ja historiallisia monumentteja sekä maan pääkaupungin Jakartan. Kaupunki on kiehtova metropoli, joka huokuu historiaa ja värikkäitä markkinoita. Valtavan kokoinen Borobudurin temppelialue on maailman suurin Buddha-monumentti, joka rakennettiin 1200 vuotta sitten. Mystisen ja ikivanhan kulttuuriperintökohteen huipulta avautuvat näkymät ovat huimat! Prambanan on Indonesian suurin Hindu-temppelialue. Jos haluat nähdä perinteisiä taloja ja kulttuuriesityksiä, poikkea Taman Mini Indonesia Indah -kulttuuripuistoon Jakartassa. Kratonin suuri Sulttaanien palatsi on sekin suosittu nähtävyys.

Matkat Indonesiaan - Bodobudur temppeli
Auringonnousu on vaikuttava Jakartassa Bodobudurin temppelialueen huipulla. 

Yogyakartan kaupunki

Jaavan eteläosissa sijaitseva Yogyakartan kaupunki on jaavalaisen kulttuurin ja taiteen keskus. Täältä pääset bussilla edullisesti esimerkiksi Borobudurin temppelialueelle, joka kannattaa ehdottomasti nähdä matkallasi Indonesiassa. Buddhalaisten Vesak-juhlallisuudet täyttävät alueen kerran vuodessa.

Sukellus Indonesiassa 

Indonesian koralliriutoilla elää toinen toistaan ihmeellisempiä eläinlajeja, jotka pääsee näkemään sukeltamalla. Sadat värikkäät kalat uivat ohitsesi ja tunne on suorastaan taianomainen rauskujen liihotellessa ylitsesi. Sukeltaminen Indonesiassa on yksinkertaisesti fantastista! Sulawesin sukelluskohteet ovat huippuluokkaa, ja esimerkiksi Makassar-kaupungin edestä löytyy hieno hylky. Bunakenin kansallisen meripuiston koralliseinämät ovat kaikkien sukeltajien unelmalistalla.

Surffaus Indonesiassa

Surffaus Indonesiassa on huippuluokkaa, ja monet kutsuvatkin Indonesiaa surffiparatiisiksi. Maa on Havaijin ja Costa Rican ohella maailman suosituimpia surffikohteita ja esimerkiksi Padang Padang ja Kuta Beach ovat erinomaisia spotteja surffaukselle Indonesian matkallasi. 

Indonesiassa surffaavilla on hyvät oltavat aamusta iltaan.
Indonesiassa on myös kokeiltava surffausta!

Sademetsä- ja vuoristovaelluksia

Eniten irti Indonesiasta saat sisällyttämällä matkaasi vaelluksen tai patikkaretken. Jaavan Mount Merapilta aukeaa huimat näkymät, ja Bromo-tulivuoren laaksot tarjoavat kauniita maisemia, jotka vetävät puoleensa vaeltajia ympäri maailmaa. Gonung Bromon vaellukselle lähdetään aamuvarhaisella polun johdattaessa yli kauniin "hiekkameren, ja Lore Lindun kansallispuistosta löydät hyviä, eri pituisia vaellusreittejä. Voit esimerkiksi patikoida Kadidian kuumille lähteille ja nähdä vesiputouksia. Jos taas mielit pidemmälle patikkaretkelle, hanki itsellesi opas, joka vie sinut villieläinten kotiseuduille. Vaelluksella voit bongailla myös jättikokoisia perhosia.

Liikkuminen Indonesiassa

Matkasi Indonesiaan alkaa mitä luultavimmin kansainväliseltä lentokentältä, joka sijaitsee Jakartassa. Sieltä voit lentää muille saarille, kuten Kalimantanille, Balille ja Yogyakartaan. Jakartassa suosi Silver Bird- ja Blue Bird -taxifirmoja, joilla on luotettava maine. Nopeilla lautoilla pääset liikkumaan Indonesian saarten ja Malesian välillä ketterästi. Voit myös napata pikaveneen joidenkin paikkojen välillä.

Julkinen bussiliikenne on halpaa, ja samalla näet paikallista elämänmenoa. Express-bussit ovat laadukkaampia, ja siksi myös maksavat enemmän. Bussit ovat kuitenkin yleensä junia parempi tapa liikkua. Opelet-minibussit, pyörärikshat ja jopa hevoskärryt ovat Indonesiaa reissaavien suosimia menopelejä.

Indonesian sää

Sadekausi ulottuu joulukuusta maaliskuuhun, mutta pohjoiset saaret ovat sateisia vuoden ympäri. Toukokuusta syyskuuhun ilmasto tuntuu taas kuumalta ja kuivalta, jolloin on lämpöä arvostavien paras aika lomailla Indonesiassa. Parhaat rantakelit osuvat siis ajanksolle, jolloin muualla Kaakkois-Aasiassa taivaalta tippuvan veden läsnäolo on varsin taattua.

Indonesian turvallisuus

Maan yleinen turvallisuustilanne on mainettaan parempi, joskin maanjäristykset ovat ravisuttaneet maan saaristoa ja aiheuttaneet tuhoja. Kun suunnittelet matkaa Acehiin, Keski-Sulawesille, Malukuun tai Papualle, tsekkaa aina ensin alueiden turvallisuustilanne. Itä-Jaavalla sijaitsevan Mount Keludin tulivuorelle ei kannata mennä suuren purkautumisriskin vuoksi.

Keski-Jaavalla sijaitsevat Mount Merapi sekä Siau-saaren Mount Karangetang ovat myös erittäin aktiivisia tulivuoria, joiden tilanne kannattaa aina tsekata ennen vuoriretkiä. Seuraamalla paikallisuutisia myös reissusi ajan pysyt parhaiten tilanteiden tasalla. Älä myöskään aliarvioi Jakartan taskuvarkaiden sukkeluutta.

Matkat Indonesiaan - Bunaken sukellus
Sukeltaessa näissä vesissä arjen huolet ja kiire unohtuvat takuuvarmasti.

Matkavinkit Indonesiaan

Indonesian matkaa suunnitellessa kannattaa vilkaista maassa vietettävien festivaalien päivämäärät. Huomio kuitenkin, että juhla-aikoina liikkuminen voi hidastua ja majoitushinnat kohota. Sukeltaminen Bunakenilla on kokemus, jota ei missään nimessä kannata jättää kokematta.

Ota yhteyttä