Manila

Manila – Yksi maailman pienimmistä apinoista Tarsier-apina
 

Matka Manilaan - puhkuvaan supermetropoliin

Manilassa koet filippiiniläistä kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Miljoonakaupungin vilinästä löydät monenkirjavan shoppailu- ja kulttuuritarjonnan, tyylikkäitä klubeja, puistoja ja leppoisia kahviloita. Kolua Manilan Chinatown, kipua Pinatubo-tulivuorelle tai käy katsomassa filippiiniläistä balettiesitystä. Matka Manilaan alkaa tästä!

Tee suunnitelma Manilan reissullesi


Manila - Filippiinien hektinen pääkaupunki

Filippiinit on mainio mainio matkakohde, jonka pääkaupunki Manila kuhisee ihmisiä. Kaikkiaan 15 miljoonaa asukasta risteilee vilkkaan metropolin kaduilla. Talouselämä kukoistaa, ja vahva länsimaistuminen näkyy kaikkialla. Manilan arkkitehtuuri heijastelee maan siirtomaahistorian ja toisen maailmansodan aikoja. Manilaa voi myös pitää kulttuurien sulatusuunina, johon suuntautuva matka ei koskaan tunnu hukkareissulta.

Matka Manilaan - supermetropoli iltavalaistuksessaManilan sydän sykkii ympäri vuorokauden. 

Matka Manilaan – Varaa ainakin muutama päivä

Monet matkalaiset ajattelevat Manilan vain välietappina matkan suuntautuessa muille maille, mutta kaupungissa viettää helposti muutaman päivän museoissa ja ostoskeskuksissa kierrellen. Kaupungin business-keskuksen tienoilla Makatissa on paljon putiikkeja ja tyylikkäitä klubeja, joissa Dj:t soittelevat rouheita soundejaan. Myös Malatella on tarjontaa yökiitäjälle. Suuntaa shoppailu-urakan jälkeen Batangasin rannalle, jossa komea auringonlasku virittää sinut illan tunnelmaan. Tsekkaa myös luonnonsatama Manila Bay, joka on laadukkuudessaan maailman tunnetuimpia satamia.

Manilan Chinatown

Vauras kiinalaisten Chinatown sijaitsee Binondon alueella, jossa kävelet Ongpin-kadulla lukemattomien ravintoloiden ruokaherkuista nauttien. Istahda myös teekuppilaan hitaalle hörpylle. Kiinalaisten hautausmaa on itsessään nähtävyys; siellä jopa kuolleilla menee hyvin, sillä joillakin supermoderneilla haudoilla on täysvarustus, kuten wc! Hautausmaalla on joitakin mahtavia vanhoja rakennuksia, kuten vuonna 1850 rakennettu Chong Hock Tong -temppeli.

Old Spanish Town

Manilan historialliset nähtävyydet löytyvät Old Spanish Townin kulmilta. Santiagon linnake Santa Clara -kadulla ja vanhat kirkot ovat hienoja. Rizal-puisto, japanilainen puutarha, Butterfly Pavilion sekä erilaiset kulttuuritapahtumat kiehtovat ensikertalaista. Filippiinien kulttuurikeskuksessa (Roxas Blvd, Malate) pääsee nauttimaan tasokkaista balettinäytöksistä ja upeista konserteista.  

Filippiinien historiasta kiinnostuneelle on tarjolla kiinnostavia kohteita, kuten Ayala Museum (Makati Ave) ja Filippiinien kansallismuseo, joista saa paljon irti erityisesti opastetuilla kierroksilla. Aualan ja Greenbelt Complexin lähellä on mukavia kahviloita ja leppoisa puistoalue. Star Cityn huvipuistossa viihtyy vanhempikin. Sieltä löydät hulluja laitteita ja käsittämättömän lumimaailman veistoksineen.

Matka Manilaan - puistonäkymääÄlä unohda nauttia puistoista Manilan matkalla. 

Aktiivireissaajan matka Manilaan

Jos jalkasi huutavat actionia, kiipeä kuuluisalle Pinatubo-tulivuorelle, joka kohoaa korkeuksiin noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Manilasta. Suuntaa halutessasi myös Pagsanjanin vesiputouksille uiskentelemaan. Melontareissu onnistuu myös, ja Lake Taalilla pääset mittailemaan maailmaa hevosen selästä käsin. Hevosella kulkeminen onkin varsin kätevää, etenkin sadekaudella, jolloin polut ovat erittäin mutaisia.

Liikkuminen Manilassa

International Airport Ninoy Aquino on monien kansainvälisten lentojen määränpää. Päästyäsi koneesta ulos, ensimmäinen fiilis on kaoottinen, ja pitkät ihmisjonot jatkuvat loputtomiin; mutta ei huolta, kenttä on suhteellisen lähellä Manilan keskustaa.

Manilan liikenne on hyperkaoottista, joten auton vuokraamista kannattaa pohtia pariin otteeseen. Kaupungin kontrolloimaton levittäytyminen lähialueille on selvästi ongelma. Light Rail Transit on erinomainen tapa paeta liikennesotkua. Linjoja on kaksi: L1 kulkee Monumenton ja Bacalaranin välillä, L2 taas kulkee Santolasta Rectoon. Metro Rail Transit on myös kätevä menopeli, joka voittaa jeepneyllä, bussilla tai taksilla jumittamisen liikennehulinassa. Metro ja Light Rail ovat nekin tosin täyteen ahdettuja, luoden pitkäkyntiselle unelmaolosuhteet. Pidä kamppeistasi kiinni!

Manilan ja Bicon välinen junayhteys saa kärsivällisemmänkin travellaajan pään särkemään hitaalla kulkunopeudellaan. Etappi ei myöskään ole turvallisin mahdollinen.

Ihanat rannat - ManilaJos rakastat lämpimiä kelejä, matka Filippiineille ja Manilaan on sinulle.

Manilan ilmasto
Manilan ilmasto on lämmin koko vuoden ympäri. Sadekausi ulottuu kesäkuusta marraskuuhun, jolloin esiintyy myös taifuuneja. 

Reissuvinkkimme Manilaan

Kun saavut lennosta puutuneena kentälle, sinua lähestyy henkilö, joka haluaa kantaa rinkkaasi. Jos tartut avuntarjoukseen, ole valmis kaivamaan kuvetta siitä hyvästä. Hinta voi olla yllättävän korkea.

Jos puhut espanjaa ja englantia, olet hyvässä jamassa, sillä siirtomaavallan aikojen ansiosta paikalliset puhuvat molempia.

Manila - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä