Soul

Soul on valtava kaupunki, jonka tutkimiseen kannattaa varata ainakin pari päivää
 

Matka Souliin - Etelä-Korean kiehtovaan pääkaupunkiin

Kutkuttavan kuhisevaa cityelämää, värikkäitä valoja, kiehtovia kulttuurikohteita, viihdettä ja uniikkia muotia - kymmenen miljoonan asukkaan entinen olympiakaupunki Soul on kaikkea mitä kuvitella saattaa, ja vielä enemmän. Soulin rytmikäs syke tarttuu vierailijaan lähtemättömästi.

Soul on ehdottomasti vierailun arvoinen ja ansaitsee paikkansa seuraavan reissusi kohdelistalla. Souliin tutustumiseen kannattaa varata vähintäänkin pari päivää, mutta mitä pidempää viivyt, sitä pidempään haluat viipyä. Kuten niin monet muutkin isot kaupungit, Soul tunkeutuu ihosi alle kutkuttavalla tavalla, jos vain annat sille mahdollisuuden.

Sitä paitsi matka Souliin on jotakin, mitä ihan jokainen reissaaja ei ole kokeillut, joten kerrytät samalla rinkkaasi ainutlaatuisia tarinoita, joille riittää kiinnostuneita kuulijoita!

Matka Souliin paikallisten tapaan

Heti alkuun suunnista paikallisten tapaan Han-joelle. Joki kiemurtelee halki Soulin keskeisimpien alueiden, ja sen varrella on mukava viettää lepotaukoa. Dippaa varpaat veteen, huljuttele jalkojasi virkistävässä vedessä ja aloita ihmisbongaus, ime vaikutteita ohi viilettävistä muotiluomuksista ja anna omaleimaisen suurkaupungin tunnelman tarttua itseesi.

Kun olet hetken istuskelun jälkeen saanut Soulin rytmistä kiinni, suuntaa Namdaemun torille, joka pursuaa urheiluvälineitä, vaatteita, matkamuistoja, elektroniikkaa ja kaikkea näiden väliltä ja ympäriltä. Soulin kadut taas hellivät reissajaa huumaavan herkullisilla BBQ-ravintoloilla, kiehtovilla teehuoneilla, paikallisilla saunoilla, värikkäillä katukojuilla. Korealaiset ovat vieraanvaraista kansaa joten matka Etelä-Koreaan on sekä lempeä, herkullinen että räiskyvä.

Illan tullen Soul kutsuu niin paikalliset kuin reissaajatkin toiseen maailmaan: toisin sanoen Soulin yöelämä on jännittävä kokemus! Heittäydy hauskanpitoon, mutta pidä järki edes osittain mukana matkassa, varsinkin kun aloitat paikallisiin juomiin tutustumisen. Soju on hieman makeutettu, tislattu viina, joka on erittäinen suosittu Etelä-Koreassa. Sojua valmistetaan ainakin perunasta, bataatista, ohrasta ja vehnästä, joten vaihtoehtojakin on hyvin. Soju on petollisen halpaa...

Soulin kohokohdat

Gyeongbokgungin palatsi – vapaasti käännettynä "taivaassa siunattua palatsi" – on ehdoton kohde Soulissa. Palatsi rakennettiin ensimmäisen kerran vuonna 1394 ja uudelleen 1867. Hengähdä siis hetki tämän upean luomuksen katveessa ja nauti näkymistä ja rauhallisesta tunnelmasta sen kauniissa puutarhoissa.

Matka Etelä-Koreaan - Gyeongbokgung-palatsi

Hyvä päiväretkikohde on DMZ, Korean Demilitarized Zone, eli alue, jossa Korean valtio jakautuu kahtia Korean demokraattiseksi kansantasavallaksi ja Korean tasavallaksi –tuttavallisemmin Pohjois- ja Etelä-Koreaksi. Vyöhykkeeltä voit nähdä "suljettuun" pohjoisen sosialistiseen diktatuuriin ja oppia samalla verisestä Korean sodasta. Alue on todella raskaasti aseistettu molemmin puolin linjaa. 

Vieraile Korean demilitarisoidulla vyöhykkeellä Etelä-Korean matkallasi

Alueelle pääsee järjestetyillä retkillä, bussikyydillä Soulin keskustasta. Pidä huoli, että otat passin mukaasi. Päiväretken aikana näet sillan, jolta ei ole paluuta, Bridge of no return; sillan, jota pitkin eteläkorealaiset sotilaat marssivat pohjoisen puolelle, eivätkä koskaan palanneet. Samaisella reissulla pääset myös vierailemaan rakennuksessa, joka jököttää Pohjois-Korean puolella. Nappaa muistoksi valokuva itsestäsi eteläkorealaisen vartijan kanssa, joka pitää vahtia Pohjois-Korean ovella.

Päiväretkellä pääset näkemään pienen kurkistuksen suljettuun Pohjois-Koreaan, vaikkakin todellisuudesta rajanäkymä on jokseenkin kaukana: Kim Il Sungin hallitus on rakennuttanut rajan tuntumaan kylän, jossa ei asu kukaan, mutta jonka tarkoitus on osoittaa Pohjois-Korean mahti ja hyvinvointi ulkomaailmalle. Huomaa myös lipputankojen koko rajan molemmin puolin.

Raja-alueen retki on kokemus, jota ei kannata jättää välistä – kunhan muistat olla osoittelematta pohjoiskorealaisia sotilaita! Buukkaa reissusi etukäteen, sillä järjestäjien pitää tehdä paperitöitä puolestasi reissun toteutumiseksi. 

Soul – Kaupunki, joka ei koskaan seisahdu

Soulin tauoton, sykkivä yöelämä hakee maailmalla vertaistaan! Tämän huikean metropolin tempo on takuulla jotain, mitä et ennen ole kokenut. Itaewonin kaupunginosa on suosittu alue sekä paikallisten, kansainvälisten turistien että USA:n armeijan henkilökunnan keskuudessa. Alueelta löydät laajan joukon erilaisia ruokapaikkoja aina egyptiläisestä keittiöstä meksikolaiseen tarjontaan asti. Itaewonissa on niin ikään runsaasti majoituspaikkoja ja shoppailumahdollisuuksia.

Kannattaa myös tehdä päiväkävely Soulin omassa Sohossa, Samcheongdongissa. Alue on hyvin erilainen verrattuna muuhun Souliin, siellä olevat talot ovat paljon pienempiä ja kujat ja tiet kapeita ja sympaattisia, kun taas muu Soul koostuu pääasiassa pilvenpiirtäjistä. Lähellä Gyeongbokgungin kuninkaallista palatsia oleva alue on täynnä mielenkiintoisia gallerioita, design-putiikkeja ja kahviloita.

Matka Etelä-Koreaan - Lähde erilaiselle reissulle

Soul pursuaa ravintoloita ja niistä saa ruokaa vuorokauden ympäri. Tavallisimmat ruokalajit ovat luonnollisesti korealaisesta ja japanilaisesta keittiöstä, mutta myös kansainvälisiä ravintoloita on paljon. Kimchi on paikallinen erikoisuus, joka koostuu erittäin mausteikkaista vihanneksista ja sen löytää yleensä useimpien aterioiden lisukkeena. Hauska kokemus on illastaa N'Seoul Tower -tornissa, josta näet kirkkaana iltana koko Soulin!

Omintakeista shoppailua

Jos shoppailu on lempipuuhiesi listalla, niin Soul näyttäytyy sinulle todellisena paratiisina! Myeongdongin muotialue on shoppailijan taivas: alueelta löytyy kaikkia mahdollisia tyylejä tavallisimmista merkeistä todella uniikkeihin ja omaleimaisiin tyylisuuntiin. Lisää shoppausta voi harrastaa Insadongissa ja jännittävässä budjettishoppailijan mekassa, Dongdaemun-torilla - joka on samalla koko Etelä-Korean suurin ostosalue. Jokaisessa kaupunginosassa on kuitenkin omat shoppauskohteensa, joten löydät varmasti ostettavaa liikuitpa sitten missä päin Soulia tahansa.

Paras aika matkustaa Etelä-Koreaan

Syksy on paras aika matkustaa Souliin, sillä tällöin vallitsevat mukavimmat lämpötilat. Kesät ovat todella kuumia ja kosteita ja talvet taas hyvin kylmiä. Sadekausi kestää kesäkuusta heinäkuuhun ja tammi–helmikuussa lunta voi tulla runsaastikin.

Soul - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä