Etelä-Korea

Matka Etelä-Koreaan - historiaa, kauniita maisemia, ystävällisiä ihmisiä ja mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia
 

Matka Etelä-Koreaan - Koskematon pala Aasiaa

Matka Etelä-Korean kiehtovaan kulttuuriin on varteneotettava vaihtoehto esimerkiksi matkalla maailman ympäri. Ihastele kauniita temppeleitä, värikkäitä perinteitä ja vaihtelevia maisemia. Vieraile museoissa, ihmettele high techin huimia saavutuksia tai kiipeä vuorille ja vaella kansallispuistoissa. Vastapainoksi voit pulahtaa rentouttaviin kuumiin lähteisiin. Tällä maalla on paljon tarjottavaa vaativallekin reissaajalle.

Oletko jo valmis tekemään päätöksiä Etelä-Korean matkasi suhteen? Jos näin, niin klikkaile eteenpäin linkeistä, jos kaipaat vielä lisäinspistä niin jatka lukemista ja ota vinkit ja ideat talteen. 

Matka Etelä-Koreaan - Mitä tehdä?
Etelä-Korea tarjoaa matkaajalle paljon enemmän kuin Youtube-hitit Psy ja Gangnam style. Etelä-Korean historia on rikas, mutta samanaikaisesti se on yksi maailman moderneimmista maista. Kun sekaan heittää vielä kiehtovan ja värikkään kulttuurin, miljoonakaupunkien hektisyyden ja rannikon lumoavan luonnon, ei reissukohdetta tarvi enää pahemmin miettiä.

Yongin kaupungissa sijaitsee Korean Folk Village, elävä museo, jossa saatat löytää itsesi keskeltä perinteisiä korealaisia häitä, hevostaituruuskisoja tai kansantansseja. 

Etelä-Korean pääkaupunki Soul on yksi maaillman suurimmista kaupungeista sekä monipuolisten arkkitehtuuristen taidonnäytteiden ja lukuisten perinteisten temppeleiden kotipaikka. Soulista löydät loputtoman määrän alakulttuureita ja toinen toistaan älyttömiltä vaikuttavia K-pop-tanssibileitä: heittäydy rohkeasti mukaan, tanssi aamuun asti, ole avoin uusille musiikkivaikutteille ja löydä oma suosikkisi lukuisista tyttö- ja poikabändivaihtoehdoista! Tai vaihtoehtoisesti kuluta aikaa paikallisten lempipuuhalla, eli videopelejä pelaamalla.

Matka Etelä-Koreaan on enemmän kaikkea kuin osaat edes kuvitella!

Soulissa kannattaa myös ehdottomasti käydä katsomassa 1300-luvun lopulla rakennettua kaupunginporttia, Namdaemunia. Portti oli aikoinaan osa muuria, joka rakennettiin suojaamaan kaupunkia nykyään jo erittäin uhanalaisilta koreantiikereiltä. Matka Etelä-Koreaan on siis sekoitus kaikkea upeaa, mahtavaa, historiaa ja teknologiaa!

Vaellus ja kansallispuistot Etelä-Koreassa

Ja jos (ja kun) metropolien vilske ja hektisyys alkavat jossakin vaiheessa väsyttää, suuntaa maaseudulle haukkomaan ihastuksesta happea upeiden maisemien edessä. Kansallispuistot ja historialliset maamerkit ovat yhtä lailla näkemisen arvoisia kuin aistiärsykkeiden ilotulitusta tarjoilevat kaupungit. Suuntaa siis rentoutumaan kauniille rannoille, liota itseäsi kuumissa lähteissä esim. Tongnaen ympäristössä ja Haeundaen ranta-alueella, tai suuntaa laskettelemaan johonkin Etelä-Korean useista tasokkaista hiihtokeskuksista. 

Suuri osa Etelä-Korean pinta-alasta koostuu kukkuloista ja vuorista ja isoja paloja luontoa onkin pyhitetty kansallipuistoiksi. Rannikon tuntumassa voit puolestaan ihmetellä lukuisia toinen toistaan vaikuttavampia saaria. Älä missaa Jeju-saarta (Cheju-do), jossa voit kävellä maailman pisimmän laavatunnelin, Manjaggulin, läpi.

Matka Etelä-Koreaan - Täydellinen yhdistelmä luontoa ja kaupunkejaMudeungsan-vuori Etelä-Koreassa 

Onnistunut matka Etelä-Koreaan on tehty hetkistä rannoilla

Löydä itsesi mystisistä metsistä, hulppeiden maisemien vuoren rinteiltä, kuohuvien jokien ääreltä, valkoisen hiekan rannalta ja muinaisten temppelien porteilta – Soraksan kansallipuisto Etelä-Korean itärannikolla mahdollistaa kaikista näistä paikoista itsensä löytämisen. Ei paha, yhdeltä ainoalta puistolta!

Jos kuitenkin kaipaat lisää, vieraile Hallyo Haesang -puistossa, joka tunnetaan henkeäsalpaavan kauniista rantaviivasta ja kristallinkirkkaasta vedestä. Alueella asustaa myös runsas joukko erikoisia eläin- ja kasvilajeja, joten älä unohda kameraa!

Niin ikään maan koillisosan rannat Samch'okin ympäristössä soveltuvat mainiosti kadehdittavien lomavalokuvien taustaksi. Osa rannoista on karun kauniita, joiden kiehtovuus perustuu vaikuttaviin kivimuodostelmiin ja kallionkielekkeisiin, kun taas sen toisen osan rannoista suosio pohjautuu valkoiseen, pehmeeän hiekkaan ja lempeään tunnelmaan. Ja joko mainitsimme, että tuo samainen koillliskulma pursuaa loistavia äyriäisiä ja kalaherkkuja listoillaan pitäviä ravintoloita. 

Kiinnostaako sittenkin ihmisen kädenjälki luontoa enemmän? Tai ainakin yhtä lailla? Siinä tapauksessa suosittelemme pysähdystä Popchusassa, Songnisan-kansallispuistossa, jossa sijaitsee yksi Etelä-Korean suurimmista ja vaikuttavimmista temppelialueista.

Eteläkorealainen ruoka

Eteläkorealaiset tunnetaan mahtavina kokkeina. Paikalliset erikoisuudet, kuten Kimch'i, joka koostuu vihanneksista, chilistä, valkosipulista ja inkivääristä, herauttavat veden kielelle! Monet Etelä-Korean eksoottiset ja jännittävät ruokalajit periytyvät jopa satojen vuosien takaa...

Eteläkorealainen ruoka on herkullista ja hauskaaPaikallinen BBQ & kimchi on ehkä parasta koko Etelä-Korean matkassa

Liikkuminen Etelä-Koreassa

Etelä-Koreassa liikkuminen paikasta toiseen on yhtä helppoa kuin 1, 2, 3. Voit matkata suurimpiin kaupunkeihin bussilla, junalla tai lentokoneella. Myös taksi on varteenotettava vaihtoehto, ja lisäksi pääkaupunki Soulissa on maanalainen, joka on eittämättä kaikkein mukavin tapa matkustaa ympäri kaupunkia.

Milloin kannattaa matkata Etelä-Koreaan?

Etelä-Korean ilmasto vaihtelee kostean mannermaisesta subtrooppiseen. Kesät ovat erittäin lämpimiä ja tuolloin mittari voi kohota jopa 40°C:een. Talvet taas ovat pitkiä ja kylmiä. Paras aika vierailla Etelä-Koreassa on syyskuusta marraskuuhun, eli paikallisella vuodenaikakalenterilla, keväällä. Huhtikuusta toukokuuhun on myös hyvä aika matkustaa, mutta tällöin tulet varmasti törmäämään japanilaisten turistien laumoihin. Mikäli matkustat huhti- tai toukokuussa ja haluat löytää majoituksen ilman hampaiden kiristelyä, kannattaa majoitus varata hyvissä ajoin etukäteen!

Etelä-Korea - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä