Aasia

Aasian upeat valkoiset rannat.
 

Aasian matkat - eksoottinen ja edullinen

Aasia on valtava maanosa, jossa asuu 60 prosenttia maailman väestöstä. Kohteita on tuttuja kuten Thaimaa, Kiina ja Vietnam, mutta monet muutkin mysteerit, kuten Intian ja Borneon viidakon salaisuudet, odottavat löytäjäänsä. Koe Aasian monet kasvot ja lähde seikkailuun!

Selaa vaihtoehtoja ja se on tervemenoa sitten vaan! Matkaa vaikka Kambodzaan  katsomaan Angkor Watin temppeleitä, Laosiin nauttimaan rauhallisesta reissaamisesta, Japaniin tutustumaan sushikulttuuriin, Intiaan joogalomalle, Venäjälle junareissulle tai Indonesiaan sukeltamaan. Tai yhdistä kaikki yhteen upeaan maailmanympärimatkaan, jolla Aasia on ensimmäinen tai viimeinen pitstop...

Aasiaa laidasta laitaan

Astuessasi ulos lentokentältä aistisi ylikuormittuvat ihanasti: nenääsi tulvahtaa uusia tuoksuja, silmät havaitsevat ruokia notkollaan olevat katukojut ja kaiken kruunaa suurkaupunkien kilisevä, koliseva äänimaisema. Suurkaupunkien vilinälle vastapainona toimii Aasian syrjäiset kylät, jotka rauhoittavat reissaajaa ja antavat niin reissaamiseen kuin elämäänkin uusia näkökulmia. Rauhallisissa kylissä näet ja koet paikallista elämää – sitä aitoa ja silottelematonta.

Aasian matkaan uppoaa helposti kuukausia. Nähtävää on vain niin paljon! Aasia on yhtä aikaa kaupunki- ja luontokohde. Aasiasta löytyy kaoottisia, alati kehittyviä ja muuttuvia suurkaupunkeja ja kulttuurikehtoja kuten Bangkok, DelhiHongkong, Singapore, SoulPeking ja Tokio sekä rantaelämästä haaveilevalle valkoista hiekkaa esimerkiksi Borneolta, Balilta, Goalta ja Koh Panganilta. Vuoristoilmaa kaipaava löytää etsimänsä puolestaan Nepalista, Pakistanista ja Kazakstanista. Eli nyt vain listaat haaveesi ja aloitat suunnittelun!

Matkat Aasiaan - Danxia Landform luonnonpuisto, Kiina

Upea värien loisto Zhangye Danxia vuorilla Kiinassa.  

Matka Aasiassa - Paikan päällä 

Kaikki tiet vievät Roomaan ja nyt myös Aasiaan. Lentokone on se itsestäänselvä vaihtoehto, mutta Aasiaan pääsee myös raiteita pitkin. Trans Siperian reissulla matkaat Venäjän ja Mongolian läpi Pekingiin, jossa voit aloittaa Kiinan seikkailusi esimerkiksi vaelluksella. Erilaiset seikkailumatkamme Aasiassa ovat oiva tapa kokea paikallista elämää pelkän nähtävyyksien näkemisen sijaan. Lisää Aasian kokemuksia, pintaa syvemmältä, kerrytät vapaaehtoistöissä erilaisissa yhteisö-, eläintensuojelu- ja luonnonsuojeluprojekteissa. Jos taas vaellusretket ja luontoseikkailut kiinnostavat, niin Aasiasta löytyy myös luonnonpuistoja, joista valita juuri se sinulle täydellinen samoilumesta.

Pidemmälle reissulle lähtijöiden kannattaa harkita suoraan lentoja maailman ympäri. Joustavat matkapäivät ja muutosehdot tulevat tarpeeseen pitkällä reissulla, jolla tarkkoja suunnitelmia voi olla vaikea tehdä. Opiskelijalippu on erikoisjoustava lippu nuorille ja opiskelijoille. Opiskelijalipulla voit muuttaa päiviä tai jopa reittiä tien päältä. 

Matkat Aasiaan - Phi phi saaret Thaimaassa

Tunne raikas tuuli ja aaltojen kohina - rentoutumista Phi Phi saarilla Thaimaassa!

Majoitus Aasiassa

Voit varata hostelleja ja hotelleja ympäri Aasian jo ennen reissuasi. Nettipalvelustamme pystyt varaamaan majoituksen myös matkasi aikana, mikä kannattaa erityisesti, jos saavut uuteen suurkaupunkiin myöhään illalla. Joihinkin maihin on tarjolla niin sanottuja starttipakettja, joiden turvin reissusi saa hyvän alun ja voit rauhassa keskittyä paikallisten olojen ja maisemien omaksumiseen! Jos et löydä etsimääsi, niin kysy ihmeessä, unelmanikkarimme löytävät varmasti ratkaisun.

Aasian hintataso

Yleisesti ottaen Aasian hintataso on matala, joskin suosituimmissa reissukohteissa hinnat ovat viime vuosien aikana kohonneet. Oli miten oli, majoitus, syöminen ja bilettäminen kustantavat Aasiassa Suomeen verrattuna todella vähän. Yleensä selviät oikein hyvin 25€ päiväbudjetilla ja joissain maissa pärjäät vähemmälläkin. Jos kuitenkin liikut vain suurkaupungeissa, kannattaa päiväbudjettia kasvattaa. Kurkkaa lisää infoa budjettiasioista.

Matkat Aasiaan - Shilin Stone Forest, Kiina
Shilin stone forest Kiinassa lumoaa reppureissaajan!

Ota yhteyttä