Kuinka pakata rinkka

Kuinka pakata rinkka?
Tuottaako pakkaaminen ongelmia reissusta toiseen? Etkö vain millään saa kaikkia haluamiasi tavaroita mahtumaan rinkkasi syövereihin? Listasimme alle muutaman käytännön niksin rinkan pakkaamiseen.

Näitä neuvoja noudattamalla tavarasi pysyvät järjestyksessä koko reissun ajan ja solahtavat rinkan uumeniin kuin itsestään!

Lajittele tavarasi kategorioihin

Pakkaa esimerkiksi vaatteet muovipusseihin niin, että alusvaatteet, alaosat ja yläosat ovat kaikki omissa muovipusseissaan. Kirjoita pusseihin mitä niissä on tai käytä erivärisiä pakkauspusseja, niin erotat, mitä mistäkin pussista löytyy. Muista rullata vaatteet viikkaamisen sijaan - näin ne vievät vähemmät tilaa eivätkä rypisty yhtä paljon kuin viikatessa! 

Lajittele vaatteiden lisäksi muutkin tavarat kategorioittain. Pakkaa esimerkiksi suihkutavarat yhteen pussiin ja kaunistautumisvälineet toiseen - näin sinun ei tarvitse erotella meikkejä suihkukamppeista joka kerta ennen peseytymistä. 

Pakkaa vesitiiviisti

Edellämainittu vaatteiden pakkaaminen muovipusseihin toimii myös muiden tavaroiden kohdalla. Pakkaa nesteet vedenpitäviin pusseihin tai säiliöihin - jos ne vuotavat matkan aikana, ne eivät tahri koko rinkan tai esimerkiksi suihku- tai kauneuspussin sisältöä. Pakkaa myös elektroniikka sekä matkadokumentit ja muut tärkeät paperit vedenpitäviin pusseihin. 

Jos haluat pelata varman päälle, vuoraa vielä koko rinkan sisäosa jätesäkillä (erityisesti, jos sinulla ei ole sadesuojaa rinkalle) - näin varmistat, etteivät tavarasi kostu jos esimerkiksi sade pääsee yllättämään. 

Tavaroiden sijoittaminen rinkkaan

Pakkaa painavat tavarat lantion yläpuolelle (noin hartioiden korkeudelle) ja lähelle selkää. Näin paino pysyy lähellä kehoasi eikä ristiselkäsi rasitu liikaa. Sijoita kevyimmät tavarat puolestaan rinkan pohjalle, sen uloimpiin osiin sekä yläläppään. Jos otat makuupussin mukaan reissuun, pakkaa se rinkan pohjataskuun. Huom! Pakkaa tavarat niin, että rinkan vasen ja oikea puoli ovat keskenään suurinpiirtein samanpainoiset.

Kuinka pakata rinkka? - Vinkkejä ja ohjeita

Kiinnitä huomio myös pakkausjärjestykseen: pakkaa usein tarvitsemasi tavarat päällimmäisiksi ja rinkan pieniin taskuihin. Sijoita tärkeät asiakirjat (esim. passin kopio ja lentoliput) sekä muut arvotavarat puolestaan rinkan sisäpuolella oleviin piilotaskuihin. Älä pakkaa kaikkea käteistä rahaasi yhteen ja samaan paikkaan, vaan sijoita sitä useampaan eri piiloon. Näin ollen varkaiden iskiessä et menetä kaikkia rahojasi kerralla. 

Pakkaa tavarasi, erityisesti painavat esineet, rinkan sisäpuolelle. Ulkopuolelle sijoitetut tavarat saattavat pudota sekä heilua puolelta toiselle, jolloin rinkka ei ole tasapainossa ja se selässä liikkuminen vaikeutuu. 

Älä pakkaa rinkkaa täyteen, vaan jätä tilaa myös tuliaisille ja matkamuistoille. Rinkan ideaali täyttöaste on noin 75%. Rinkan painon ei tulisi myöskään ylittää 20 kiloa. Ideaalipaino on tästä noin puolet tai korkeintaan 25% kantajan painosta.

Rinkan säätäminen

Kuinka pakata rinkka? - Rinkan säätäminen

Tee säädöt aina valmiiksi pakatulla rinkalla, sillä näin pääset säätövaiheessa mahdollisimman lähelle todellista rinkankantotilannetta. 

Aloita säätämällä olkaremmit sopivan mittaisiksi. Kun lantioremmin keskikohta on lantioluusi kohdalla ja tasapainoremmit (olkaremmeistä rinkan yläosaan lähtevät ohuemmat remmit) menevät hartiaremmeistä vaakasuorassa rinkan pussiosaan, ovat olkaremmit sopivan mittaiset. 

Kiristä seuraavaksi tasapainoremmit. 

Kuinka pakata rinkka? - Kuinka säätää rinkka?

Sulje ja kiristä tämän jälkeen lantiovyö, jotta rinkan koko paino ei lepää hartioillasi. Kiristä lantioremmiä vielä kävellessä, jos se tuntuu liikkuessa liian löysältä. 

Kun pakkaaminen tuntuu olevan hanskassa, varmista, että muut käytännön järjestelyt ovat hoidossa. Näin voit lähteä reissuun levollisin mielin!

Ota yhteyttä