Mitä mukaan matkalle?

Matkalle pakkaaminen on taitolaji, mutta kuten missä tahansa muussakin lajissa, myös pakkaamisessa harjoittelu tekee mestarin.

Monelle iskee paniikki siinä vaiheessa, kun matkalle pakkaaminen tulee ajankohtaiseksi. Not to worry, tälle sivulle raapustettujen neuvojen ja käytännön niksien avulla selätät pakkauspaniikin ja mahdutat kaikki tarvitsemasi tavarat rinkkasi uumeniin. 

Pakkaa vain olennainen

Älä pakkaa mukaan mitään ylimääräistä. Mieti jokaisen tavaran kohdalla vielä erikseen, tarvitsetko sitä todella. Mikäli pakkaat tavarasi rinkkaan (mitä suosittelemme lämpimästi, sillä pyörillä kulkevaa matkalaukkua on hankala kuljettaa ketterästi esimerkiksi sademetsässä tai vuoristossa) muista, että kannat itse jokaisen tavaran painon kirjaimellisesti harteillasi. 

Muista reseptilääkkeet ja siltä varalta, että tulliviranomaiset ovat kiinnostuneita pillereistäsi, pyydä lääkäriltäsi varmuuden vuoksi englanninkielinen resepti mukaan matkalle. 

Uudet kokemukset ja uusiin ihmisiin tutustuminen ovat matkailun parasta antia. Reissufiiliksissä matkailijan käyttäytyminen saattaa kuitenkin muuttua niin, että tulee otettua riskejä, joita ei kotimaassa ottaisi. Muista siis turvallisuus myös reissuromansseissa, ja pakkaa kondomit mukaan jo kotoota. Kaikissa maissa ei kondomeja ole helposti saatavilla ja monin paikoin niiden säilytys ei ole asianmukaista. Huoneenlämmössä kondomit säilyvät avaamattomassa pakkauksessaan viisi vuotta, mutta kuumassa ilmanalassa vain muutaman kuukauden.

Mitä pakata mukaan matkalle? - KILROY neuvoo pakkaamisessa

Suosi yksinkertaisia ja monikäyttöisiä tavaroita

Tämä neuvo pätee erityisesti vaatteisiin. Suosi housuja, joista saa irrotettua ja/tai käärittyä lahkeet. Et missään nimessä tarvitse uusia vaatteita joka päivälle, ja muista, että reissussakin voi pestä pyykkiä.

Iso huivi on jokaisen matkaajan pelastus, sillä siitä saa taiottua muun muassa päähineen, auringonsuojan harteille, viltin rannalle ja se menee hätätapauksessa jopa pyyhkeestä, lakanasta ja peitosta.

Jaa tavaroita reissukaverin kanssa

Jos matkustat kaksin tai ryhmässä, jakakaa tavaroita keskenänne. On esimerkiksi täysin turhaa pakata mukaan kahta hammastahnatuubia tai tuplamäärää shampoota, hoitoainetta ja suihkusaippuaa. Mieti mitä kaikkea voitte jakaa, ja kas, rinkan paino putoaa nopeasti!

Testaa rinkan painoa kotona

Jos et jaksa kantaa rinkkaa kotioloissa muutamaa minuuttia pidempään, et todennäköisesti jaksa kantaa sitä tunteja, saati sitten päiviä reissun päällä. Vähennä siis pakkaamiasi tavaroita ja kokeile sen jälkeen uudestaan. Testaa myös kävellä portaita ylös ja alas rinkka selässä (kaikissa rakennuksissa maailmalla ei ole hissiä).

 

Ja kaikki reissutavarat löydät helposti ja vieläpä asiantuntevilla vinkeillä höystettynä esim. Matkavarusteesta. Psst, ISIC-kortilla saat lisäksi pienen alennuksen Matkavarusteen verkko-ostoksista.

Lue seuraavaksi, miten pakata rinkka oikeaoppisesti ja tehokkaasti.

Ota yhteyttä