Mitä tehdä reissussa

Mitä tehdä reissussa?
Yhtenä ratkaisevana tekijänä reissukohteen valinnassa on se, mitä haluat matkallasi tehdä. Loikoiletko mieluiten riippumatossa vai hypitkö alas vuorten rinteiltä kuminauha nilkoissa? Ihasteletko taidenäyttelyitä viinilasi kädessä vai rakastatko seikkailla paikallisilla marketeilla?

Olit sitten sekoitus kaikkea tätä tai jotain aivan muuta, meiltä löytyy juuri sinulle sopivat retket ja aktiviteetit, joista rakentaa unelmiesi reissu. Yhteistyökumppanimme operoivat lähestulkoon jokaisessa maailman kolkassa, joten valinnanvaraa löytyy enemmän kuin tarpeeksi!

Jännitys ja adrenaliini

Jos tunnet olevasi oikeasti elossa vain adrenaliinin virratessa suonissasi, mikset lähtisi aktiivilomalle? Haasta itsesi astumalla oman mukavuusalueesi ulkopuolelle: vaella Mt. Everestin base campiin Nepalissa, laske alas valkoisenaan kuohuvia koskia pitkin Perussa tai leijalautaile Sansibarin kirkkaan turkooseissa vesissä. 

Kiertomatkat 

Näe enemmän yhdellä reissulla osallistumalla valmiiksi suunnitellulle kiertomatkalle. Matkusta osana pienryhmää esimerkiksi junalla, bussilla tai laivalla englantia puhuvan oppaan johdolla. Jos olet haasteita vailla, lähde rekkareissulle halki autiomaiden ja savannien! Reissuilla taitetaan matkaa bussiksi muunnetulla rekalla, ja reitti kulkee sellaisten alueiden läpi, joihin et omatoimisesti pääsisi matkustamaan. 

Roadtrip

Halutessasi enemmän vapautta ja joustoa reissaamiseen, vuokraa allesi matkailuauto ja lähde tutkimaan ympäristöä perinteisellä road tripillä. Kruisaile pitkin legendaarista Route 66 -valtatietä Jenkeissä, tai tutustu Australian sademetsiin Great Tropical Drivella

Vapaaehtoistyöt

Laita hyvä kiertämään ja pyhitä osa reissustasi vapaaehtoistöille! Meidän kauttamme voit osallistua yhteisö-, luonnonsuojelu- sekä eläintensuojeluprojekteihin. Projekteissa työskentelet yhdessä paikallisten yhteisöjen ja järjestöjen kanssa esimerkiksi kouluissa, eläintensuojelukeskuksissa ja jälleenrakennusta kaipaavilla alueilla. 

Kielikurssit

Fakta on, että suomen kielellä ei maailmalla pärjää. Kannattaakin investoida kielitaitoon, ja opetella ainakin englannin perusteet. Muidenkaan kielten osaamisesta ei kuitenkaan ole haittaa, päinvastoin. Mikset siis vahvistaisi kielitaitoasi reissun päällä ja osallistu englannin, espanjan tai portugalin kielikurssille? Sido kieliopinnot osaksi pidempää reissua, tai yhdistä ne esimerkiksi vapaaehtoistöihin tai lattaritansseihin

Working holiday

Yhdistä reissaus ja työnteko näppärästi Working holiday -viisumilla! Voit hakea viisumia Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Kanadaan, ja oleskella sekä tehdä töitä maassa yhteensä 12 kuukauden ajan (tavallisella turistiviisumilla voit oleskella maassa vain kolme kuukautta). Työtehtävät vaihtelevat Australian hedelmänpoiminnasta aina Kanadan hiihtokoulun opettajaan. Kätevä tapa kartuttaa matkakassaa reissun päällä!

Kauttamme voit hakea Working holiday -reissulle myös Yhdysvaltoihin, jossa työskentelet 10 viikon ajan lasten ja nuorten kesäleirillä. Viisumi oikeuttaa 30 päivän vapaaseen reissaamiseen leiripestin päätyttyä. 


Aktiviteettivaihtoehdot hallussa? Siirry inspiroitumaan suosituimpien reissujemme pariin, reissukokonaisuuksien, jotka on paketoitu reissukansan toiveiden mukaisesti!

Ota yhteyttä