Minne mennä?

Minne mennä? - Minne matkustaa?
Miten päättää minne mennä, kun tarjolla on lähes loputtomasti vaihtoehtoja? Kuinka tehdä päätös, minne matkustaa, kun maailmassa tolkuttomasti huikeita, hämmentäviä, kiehtovia, häikäiseviä ja ainutlaatuisia reissukohteita?

Mikä tahansa onkin reissusi pituus, ajankohta ja aktiviteettitaso, kannattaa pohtia näiden sivujen kysymykset itselleen selviksi. Näin tiedät jo suunnitteluvaiheessa, mikä on tavoitteesi ja voit tehdä konkreettisia suunnitelmia unelmareissusi eteen! 

Miten päättää reissukohde?

Luontevia tapoja päättää, minne matkustaa on ainakin

  • Aktiviteetit: Mitä haluat reissullasi tehdä? Haluatko oppia jotakin uutta tai kokea jotakin ainutlaatuista? Kaipaatko matkaltasi aktiviteetteja, rentoutumista vai molempia?
  • Sää: Vastaavasti kuin Suomessa on 4 vuodenaikaa, vaihtelee reissukohteessasikin sääolot kuukaudesta toiseen. Milloin on monsuunikausi, milloin kylmää ja milloin kuumaa?
  • Matkan kesto: Kuinka pitkään voit/haluat olla reissussa. Pitkään matkaan ehdit luonnollisesti sisällyttämään enemmän kohteita ja tekemistä kuin lyhyeen.

Yhtä lailla hyviä tapoja matkakohteen valintaan, on suunnitella reissu esim. festareiden ympärille, houkuttelevien hostellien mukaan, luonnon tarjonnan perusteella, outoja paikannimiä tai syrjäseutuja seuraten, tai vaikkapa maailman 7 ihmeen inspiroimana. 

 

Aloita reissusuunnittelusi tästä! Ensimmäisenä listalla: mitä haluat reissussa tehdä?

Ota yhteyttä