Porukalla matkustaminen

Porukalla matkustaminen
Mikäli yksin matkustaminen pelottaa tai ei muuten vaan innosta, osana porukkaa reissaaminen on myös oiva vaihtoehto. Juttukaverista ei ole pulaa, ja hädän tullen on joku, jonka kanssa ratkoa kinkkisemmätkin ongelmat.

Matkustit sitten osana kaveriporukkaa tai yhdessä poika- tai tyttöystäväsi kanssa, on kuitenkin muutamia asioita, jotka porukalla matkustamisessa kannattaa ottaa huomioon jo ennen reissua sekä itse reissun aikana. 

Ennen matkaa

Ennen reissuun lähtemistä on syytä kartoittaa, mitä kukin matkalta haluaa. Vaikka kaikkien unelmissa olisikin sama matkakohde, se ei tarkoita, että kaikki haluaisivat tehdä reissussa samoja asioita. Varmistakaa siis jo ennen matkaa, että haluatte reissulta samoja asioita, niin kenenkään ei tarvitse pettyä reissun päällä, eikä aikaa ei tuhraannu turhaan riitelyyn. 

Lisäksi selvittäkää, millaisella budjetilla jokainen on lähdössä reissuun. Jos yksi haluaa yöpyä viiden tähden hotellissa ja syödä joka ilta ulkona, ja toisella taas on varaa vain halpoihin hostelleihin ja nuudelikuppeihin, voi kompromissin tekeminen tien päällä olla hankalaa ja aiheuttaa turhia riitoja.

Keskustelkaa siis jo etukäteen, kuinka paljon kukakin on valmis käyttämään rahaa reissun päällä, ja suunnitelkaa majoittuminen, syöminen ja liikkuminen tämän mukaan. 

Matkan aikana

Matkainfo: Porukalla matkustaminen - reissukavereiden kanssa voi viettää aikaa vaikka korttia pelaten

Porukalla matkustaminen ei tarkoita, että reissukavereiden kanssa tulisi olla koko ajan yhdessä. Jokainen tarvitsee omaa tilaa, joten älä ota sitä loukkauksena, jos reissukaverisi haluaa välillä mennä yksin rannalle tai erakoitua hostellihuoneeseen kuuntelemaan musiikkia kuulokkeet korvilla. Varatkaa jokaisessa kohteessa yksi päivä, jolloin jokainen saa tehdä yksi mitä haluaa, ja kokoontukaa yhteen esimerkiksi illalliselle. 

Kenties tärkein kaikista neuvoista: älkää tehkö päätöksiä nälkäisinä ja stressaantuneina! Jos nälkäkiukku iskee, etsikää ruokapaikka, syökää kunnolla ja palatkaa asiaan täydellä vatsalla. Myös kommunikaatio on kaiken a ja o: jos joku asia jää vaivaamaan mieltä, älä anna sen hautua ja paisua, vaan puhu siitä reissukavereidesi kanssa. 

Poika- tai tyttöystävän kanssa matkustaminen

Matkainfo: Matkaseura - poika- tai tyttöystävän kanssa matkustaminen

Matkustaminen yhdessä poika- tai tyttöystäväsi kanssa on suuri yhdistävä kokemus, mutta se on myös iso parisuhdetta testaava mittari. Toinen tulisi tuntea hyvin jo ennen reissuun lähtöä, ja takana kannattaa olla jo pari riitaa ennen reissua. Näin ollen osaat varautua reissun päällä väistämättä syntyviin riitoihin eivätkä ne tule sinulle täysin puskista.

Kun olet päättänyt, lähdetkö reissuun yksin vai porukalla, on aika siirtää reissusuunnitelmasi unelmista konkretiaan. Lue lisää matkan varaamisesta!

 

 

Ota yhteyttä