Kenen kanssa reissuun?

Matkaseura - yksin vai porukalla?
Matkaseura on iso osa reissua, ja onnistuneen matkan voi tehdä niin yksin kuin osana porukkaakin - tai yhdistelemällä sopivassa suhteessa molempia.

Näiltä sivuilta löydät sekä vinkkejä että hyvien ja huonojen puolien puntarointia niin soolona kuin porukallakin reissaamisesta. Matkaseuran valinnasta ei kuitenkaan kannata ottaa turhaa stressiä, sillä ennen reissua tehty päätös mahdollisista matkakumppaneista ei suinkaan ole lopullinen. Erityisesti pidemmillä reissuilla matkaseurueen kokoonpano tuppaa vaihtumaan useampaankin otteeseen matkan aikana. 

Yhdessä vai yksin?

Yksin reissuun lähtiessä löydät usein matkaseuraa tien päältä. Mikäli siis haluat, sinun ei tarvitse juurikaan reissata soolona vaikka olisitkin lähtenyt maailmalle yksin. 

Porukalla reissuun lähteminen ei puolestaan tarkoita, että sinun tarvitsisi viettää koko reissua samojen tyyppien kanssa. Jos toisen naama alkaa ärsyttää, voi olla hyvä vaihtoehto ottaa pientä hajurakoa kaveriin ja reissata pieni pätkä omillasi, tai jakaa isompi porukka hetkellisesti pienempiin kokoonpanoihin. 

travel-guide-girl-roadtrip-sunset

Niin tai näin, kulje tien päällä avoimin mielin ja kaikki aistit valppaana. Eihän sitä koskaan tiedä, jos joku niistä vastaantulevista stereotyyppisistä reissaajista olisikin elämäsi suuri rakkaus tai tuleva reissukaveri...

Onko mielessäsi käynyt ajatus yksin reissaamisesta? Mikäli olet vielä epävarma, miksi lähteä sooloreissulle, lue kokoamamme lista yksin matkustamisen plussista ja miinuksista.

 

Ota yhteyttä