Kuljetuksien valinta ja varaus

Kuljetuksien valinta ja varaus
Jos haluat nähdä paikan päällä enemmän kuin yhden korttelin tai kylän maisemia, tarvitset kulkupelejä paikasta toiseen liikkumiseen. Sen lisäksi, että pääset liikkumaan ja näkemään enemmän, paikallisilla kulkuneuvoilla matkustaminen on jo itsessään usein mahtava kokemus ja valottaa monia paikallisia tapoja, joita ihmetellä.

Liikut millä liikut, mieti budjettisi, mukavuudenhalusi, aikataulujasi ja mieltymyksiäsi: 

  • maksatko mielummin hieman enemmän ja säästät aikaa?
  • nautitko maisemareiteistä vai onko prioriteettisi liikkumisen nopeudessa?
  • haluatko matkustaa mahdollisimman halvalla vai oletko valmis pulittamaan hieman enemmän matkustusmukavuudesta?
  • kaipaatko matkustaessasi yksityisyyttä vai viihdytkö tungoksessa?
  • voitko herkästi pahoin mutkateillä tai merenkäynnissä?

Autot

Road trip! Vuokra-auto mahdollistaa ihanan vapauden reissaamisesa: mene minne haluat, milloin haluat ja niin pitkäksi aikaa kuin haluat. Lisäksi kun olet liikenteessä autolla, pääset seikkailemaan myös niihin pikkupaikkoihin, jonne julkinen liikenne ei kulje. Jos olet lähdössä reissuun useamman kaverin voimin, harkitse matkapakua tai asuntoautoa, jossa saatte enemmän tilaa ja mukavuutta.

Henkilöautot voit buukata suoraan itse, matkapakujen ja asuntoautojen kohdalla selaa ensin vaihtoehtoja ja ota sitten yhteyttä, niin hoidamme puolestasi varauksen loppuun.

Liikkuminen reissussa - Autonvuokraus - KILROY

Bussit

Bussipassi on varsin kätevä ja edullinen tapa reissata: hanki passi kilometrien tai reittien mukaan ja käytä etappi kerrallaan silloin, kun haluat. Bussipasseilla reissaaminen on suosittua ja helppoa niin Uudessa-Seelannissa, Australiassa, Etelä-Afrikassa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Etelä-Amerikassa bussipasseihin sisältyy matkantekoa myös lautalla, junalla ja joissain tapauksissa jopa lentokoneilla.

Huomaathan, että lähes kaikissa tapauksissa, sinun tulee bussipassin hankkimisen lisäksi varata vielä matkustuspäiville istumapaikka. Voit tietenkin aina kysyä kuskilta, onko bussissa tilaa, mutta jos aikataulusi on tiukka, varaa paikka etukäteen. Tavallisesti 3 vuorokautta ennen matkaa on riittävä, mutta etenkin Australiassa ja Uudessa-Seelannissa sesonkiaikana (joulu-helmikuu) kannattaa paikka varmistaa vähintään viikkoa aikaisemmin.

Junat 

Junamatkustaminen on leppoisaa ja varsin nopeaa. Toki lentäen pääset nopeammin, mutta junan ikkunasta ihailet maisemia ja makuuvaunussa nukut mukavasti.

  • Trans-Siperiaa legendaarisempaa junamatkaa ei olekaan!
  • Japanin junapassi on todella suosittu ja sen voi ostaa ainoastaan Japanin ulkopuolella, eli tässä tapauksessa etukäteissuunnittelu todellakin kannattaa. Hommaat siis passin etukäteen ja päätät sitten vasta paikan päällä istumapaikkoja varatessa minä päivänä matkaat mistä mihinkin. 
  • Intian junaverkosto on legendaarinen, ja junalla matkustaminen Intiassa on oiva tapa tutustua paikalliseen elämään ja tapoihin, sillä juna on myös paikallisten valinta.
  • Lähi-Idässä pääset raiteille puolestaan silkkitien reitillä.

Junalla liikkuminen, Sri Lanka - KILROY

Laivat

Auringolaskun ihailu merituuli kasvoilla on muuten aivan omanlainen reissukokemus. Lähde laivamatkalle päiväksi tai viikoksi, yhdistä seilaukseen vaellusta ja muita seikkailuja tai käytä vesiteitä yksinkertaisesti vain paikasta toiseen liikkumiseen. 

 

Matkasuunnitelmien ja -varauksien jälkeen on aika hoitaa pakkausasiat kuntoon.

Ota yhteyttä