Lentojen valinta ja varaus

Lentojen valinta ja varaus
Lennot on usein se ensimmäinen konkreettinen ostos matkasuunnitelmien muuttuessa käytännön toteutukseksi. Mutta miten löytää parhaat mahdolliset lennot?

Kun suunnittelet reissua ja mietit budjettiasioita, pidä mielessä matkan kokonaisuus. Toisin sanoen halvat tarjouslennot ei aina ole se paras mahdollinen ratkaisu edes taloudellisesti, jos se tarkoittaa, että

  • lähdet matkaan ajankohtana, jolloin majoitus on kallista
  • laskeudut lentokentälle, josta eteenpäin siirtyminen on vaikeaa, aikaavievää ja kallista
  • joudut maksamaan ylimääräisiä öitä hostelleissa huonojen lentoaikataulujen takia tai
  • joudut jopa kieltäytymään potentiaalisesta kesätyöpaikasta jne.

Tämä ei tietenkään tarkoita etteikö lento- ja muita matka-alennuksia kannattaisi pitää silmällä – välillä eteen tulee todella hyviä ja osuvia tarjouksia!

Jos haluat säästää rahaa lennoissa

  • Älä lennä viikonloppuna. Lentoliput ovat usein edullisempia viikolla kuin viikonloppuna.
  • Pakkaa kevyesti. Vältät monien lentoyhtiöiden lisämaksut, kun matkustat alle 10 kilon matkatavaroilla. Varmimmin pääset aina pelkillä käsimatkatavaroilla, kun pakkaat tavaraa alle 7kg. 

Matkasuunnittelu - On lentolippuja ja lentolippuja

Lentolippujen varaus on varsin helppoa erityisesti, jos olet buukkaamassa yksinkertaisia meno-paluulentoja. Yksinkertaiset liput löydät kaiken lisäksi usein myös halvimmin netistä eri vertailusivuja hyödyntämällä. 

Kun suunnittelet usean kohteen reissua, haluat kiertää maailmalla pidemmän aikaa, kaipaat joustavuutta lentolippuihin, haluat ostaa lentopasseja kilometrien mukaisesti tai mitä tahansa muuta kuin ne simppelit meno-paluulennot, kannattaa kysäistä apua. Tässä kohdin asiantuntijoiden neuvot säästävät usein aikaa, rahaa ja vaivaa.

Netin lentohakukoneet eivät pysty rakentamaan monen kohteen lentoreittejä yhtä hyvin kuin asiantunteva ihminen. Kun olet lähdössä pitkälle reissulle, lentolipuissa on otettava huomioon yksittäisten lippujen voimassaoloajat ja esim. lentopassien säännöt lentosuunnasta. On myös tärkeää tietää eri lentoyhtiöiden säännöt päivämäärien ja matkustusreittien muutoksista, joita moni matkaaja haluaa tehdä, kun kyseessä on pitkä reissu.

Asiantuntijan apu on myös hyödyllistä siinä vaiheessa, kun haluat varmistaa sulavat siirtymiset maasta toiseen: monella rajalla kysellään mm. keltakuumerokotuksen perään, tietyt maat aiheuttavat sisäänpääsykiellon toisiin maihin, ja stop over -viisumien ehdoissa voi olla yllättäviä rajoituksia. Ja muistathan tarkistaa, että passisi on voimassa vähintään 6 kuukautta paluulennon jälkeen. Netin lentohakujen kautta saat kyllä liput, mutta lippujen käyttöön tarvittavat tiedot, joudut etsimään itse ellet asioi asiantuntijoiden kanssa.

Valitse oikea aloituspaikka lentoasioihin:

 

Kun lentoliput löytyvät takataskusta, on seuraavaksi aika alkaa miettiä majoitusta. Hotelli, hostelli vai kenties kotimajoitus? Vai jotain aivan muuta?

 

Ota yhteyttä