Matkan varaaminen

Matkavaraus - Matkan varaaminen
Suunnitelmien muuttaminen todellisuudeksi: mikään ei ole upeampi fiilis kuin tieto, että nyt ollaan oikeasti lähdössä! Kun olet suunnitellut hyvin, matkan varaus on helppoa ja hauskaa.

Vaikka haluaisit reissulta vapautta ja spontaanisuutta, kannattaa ainakin ensimmäisten öiden majapaikka varata valmiiksi ja ottaa etukäteen selvää, kuinka pääset lentokentältä sänkypaikallesi. Etenkin, jos matkaat useamman aikavyöhykkeen yli on varsin lohduttavaa tietää, että perillä odottaa valmiiksi hoidettu hostelli- tai hotellivaraus. Reissu alkaa huomattavasti rennommin, kun saat rauhassa nukkua jet lagin pois, eikä jo valmiiksi väsyneitä aivoja tarvitse kiusata esim. keskellä yötä kaupungin pimeillä kaduilla majapaikkaa etsien.

Ota selvää yöpymis- ja aktiviteettivaihtoehdoista, jotta olet kartalla "normaalista" hintatasosta. Etenkin jos olet reissussa vain lyhyen ajan ja haluat osallistua tiettyyn aktiviteettiin, kannattaa paikka seikkailuretkeltä varata etukäteen. 

Sesongit matkavarauksissa

Muista sesongit, jotka saattavat vaikuttaa huomattavasti sekä lentojen, hotellien että autovuokrien hintoihin. Jos pystyt joustamaan päivämäärissä, saatat tehdä huomattavia säästöjä. Toisinaan jo pelkkä lennon siirtäminen perjantailta keskiviikolle, tai sunnuntailta tiistaille pienentää loppusummaa kiitettävästi. 

Kartoita etukäteen ns. tavallisten turistisesonkien lisäksi myös erilaisia tapahtumia matkakohteessasi. Erinäiset festarit, konferenssit ja urheilutapahtumat nostavat nopeasti majoituksien hinnat moninkertaisiksi – varsinkin jos jätät varaamisen viime hetkeen. Esimerkiksi olympialaiset, Rion karnevaalit ja Kiinalainen uusi vuosi vaikuttavat selvästi niin hostellien kuin hotellienkin sekä junalippujen hintoihin ja saatavuuksiin. 

Tarkista varauksesi

Aina kun teet minkä tahansa varauksen, tarkista huolellisesti päivämäärät, henkilötiedot ja mahdolliset kellonajat, sillä tietojen oikeellisuus on maksun jälkeen aina sinun itsesi vastuulla ja muutoksista saattaa koitua lisäkustannuksia. 

Reissun tekee usein todeksi ensimmäisten lentolippujen varaaminen. Lue lisää lentojen buukkauksesta seuraavalta sivulta!

Ota yhteyttä