Matkan hinta

Matkan hinta - Mitä matkustaminen maksaa?
Mitä matkustaminen maksaa? Tähän olisi niin kiva antaa yksinkertainen ja yleispätevä vastaus, vaan ei valitettavasti onnistu. Lue alta mistä kaikesta matkan hinta koostuu.

Kaikkia matkustamisen menoeriä on mahdoton huomioida etukäteen: vesipullo siellä, välipala täällä, kansallispuistomaksu, matkan varrelle osuneet markkinat, hauska bileilta tai kaksi sekä yllättävät seikkailumahdollisuudet, joita et halua jättää käyttämättä.

Pienistä asioista kertyy pitkällä reissulla huomattava kokonaissumma, joten laske rahasi niin, että sinulla on lähtiessäsi hieman "ylimääräistä". Ota selvää matkakohteittesi hintatasosta, mutta jätä aina pelivaraa päädyt sitten minkälaiseen summaan tahansa.

Erityisesti, jos olet liikenteessä tiukalla budjetilla, muista myös tippaaminen budjetoinnissasi. Jos suunnittelet pitkää reissua, ota selvää työntekomahdollisuukista kohdemaassa. Entä pystyisitkö tekemään jonkilaisia freelancer-töitä kotiin päin tien päältä?

Matka hinta - Mitä matkustaminen maksaa?

Lue tarkemmin hinta- ja budjetointiasioista ennen matkan alkua ja reissun aikana:

Pitkä reissu, iso hintalappu?

Toki pitkästä reissusta tulee enemmän kustannuksia kuin lyhyestä – vastaavasti kuin viikon asuin- ja elinkustannukset kotona ovat pienemmät kuin kuukauden tai vuoden. 

Hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää, että mitä enemmän sinulla on aikaa sen pienemmäksi päivittäiset kustannukset muodostuvat. Pitkällä matkalla yksittäisten investointien – kuten vaelluskengät, hyttysverkko, adapterit ja makuupussi – suhteellinen osuus pienenee päivää kohden. 

Ajan myötä opit paikalliset hintatason ja tinkimiskulttuurin, ja sinulla on varaa käyttää kokonainen päivä paikallisbussin aikatauluttomassa menossa kalliimman, yksityisen kyydin sijaan. Ajan myötä tutustut ihmisiin ja majoitut mahdollisesti yön tai kaksi ilmaiseksi siellä täällä tai pääset hyödyntämään paikallisten kimppakyytejä. 

Jos teet matkaa kauan, voit tietenkin myös harkita oman asuntosi vuokraamista tai kokonaan irtisanomista, jolloin vältyt maksamasta kaksia asumiskuluja. 

Matkan hinta - Mitä maailman ympäri matkustaminen maksaa?

Maailman ympäri

Edullisimmillaan lentoliput pallon ympäri kustantavat noin 1300€–1600€. Hintaan vaikuttaa tietenkin matkustusajankohta ja reittivalintasi. Lue lisää maailmanympärimatkoista, niiden suunnittelusta ja hinnoista.

Kurkkaa myös suosituimpien reissujemme lista ja poimi niistä tuntumaa oman unelmareissusi hinnasta.

Working Holiday -säännöt

Working Holiday -viisumin turvin Australiassa reissatessasi sinulla tulee olla vähintään 3,500 € tililläsi, kun saavut maahan. Tilin saldon lisäksi sinulla tulee olla joko paluulippu valmiiksi ostettuna tai ylimääräistä rahaa tilillä lentolipun ostoon. Vastaavasti Uudessa-Seelannissa varallisuusraja Working Holiday -reissaajia varten on 2,500 €.

Lue lisää Working Holiday -kuvioista

Alennuksia maailmalla

Pitkä tai lyhyt reissu, ennen matkan alkua säästät rahaa usein suunnittelemalla, ja matkan aikana pienistä asioista muotoutuu yllättävänkin isoja kulueriä, ellet ole tarkkana. Kansainvälisellä ISIC-opiskelijakortilla nipistät sieltä täältä majoituksista, paikallisliikenteen bussimatkoista, ruokailuista, sisäänpääsymaksuista ja aktiviteeteista.

Nyt kun sinulla on jonkinlainen idea erilaisten reissujen pituudesta ja omasta budjetistasi, klikkaa alla olevaa linkkiä ja lue konkreettisia vinkkejä matkakassan säästämisestä. 

Ota yhteyttä