Matka maailman ympäri - Matkan hinta?

Matka maailman ympäri - Matkan hinta?
Maailmanympärimatkan voi toteuttaa ilman pankkiryöstöä. Toki kaikki maksaa, ja pitkällä reissulla rahaa kuluu enemmän kuin lyhyellä.

Maailmanympärimatkan hinta riippuu luonnollisesti pitkälti siitä, mitä reissun aikana teet. Lentoliput ovat toki iso lovi budjettiin, mutta muista, että rahaa kuluu myös tien päällä. Vaikka kokonaissumma tuntuisikin isolta, älä pelästy. Mieti mistä olet valmis tinkimään ja aloita sitten tarkempi suunnittelu ja säästäminen. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, on matkustaminen todellakin investointi tulevaisuuteen. 

Etelämanner on mahdollinen kohde matkalla maailman ympäri. Matka maailman ympäri KILROYlta.Etelämanner on huikea kokemus. Kaukaisen sijaintinsa vuoksi, se ei kuitenkaan ole niitä edullisimpia maailmanympärireissun kohteita. 

Missä menee kalliin ja halvan ero?

Jos suunnittelet vuoden mittaista reissua, laske alkuun, kuinka paljon kuluttaisit rahaa kotona vuodessa: vuokra, ruoka, bussiliput, harrastukset, lehtitilaukset, iltamenot, juhannusjuhlat, vappukarkelot ja mihin ikinä sitten rahaa normioloissa käytätkin. Niin ja tietenkin mukaan kannattaa realismin nimissä laskea myös ne mahdolliset lyhyet reissut, joita vuoden aikana tekisit. Näin saat jonkinlaisen vertailukohdan menoille. Arjen hintalaputtaminen auttaa, kun arvioit onko vuoden reissubudjettisi iso vai pieni. 

Kokonaishinta matkalle maailman ympäri

Maailmanympärimatkan kokonaishinta määräytyy monen asian summasta. Tässä niistä muutama:

  • Lähtöaika. Korkea vai matala sesonki; milloin ostat liput.
  • Matkan pituus ja matkakohteiden lukumäärä.
  • Kohteet. Helposti saavutettavissa olevat paikat vai syrjäseudut? Isot kaupungit ovat kalliimpia kuin pikkukylät.
  • Aktiviteetit matkan aikana.
  • Majoitusmieltymykset. Hostellit vai hotellit?
  • Oma muu rahankäyttö.

Mitä maailmanympärimatka maksaa?
Costa Rica on täynnnä aktiviteettimahdollisuuksia. Hostellissa nököttämällä säästät kyllä rahaa, mutta mieti, mitä reissultasi haluat: monin paikoin rahan käytölle todella on perusteet!

Budjetin hallinnointi

Jos reissaat kaverin kanssa tietyt reissuosat, kuten esimerkiksi autonvuokraus ja joissakin tapauksissa majoitus, tulevat tietenkin edullisemmaksi. Muutoin voit vaikuttaa budjetin aisoissa pysymiseen sekottamalla reissuusi hinnakkaiden matkakohteiden joukkoon edullisempia kohteita. Elinkustannusten yleinen hintataso vaihtelee rajusti maasta riippuen: Japanissa appelsiini maksaa saman verran kuin halpa hotellihuone aamiaisella Intiassa.

Lue myös nämä:

Selaa muutamia kasaamiamme reittiesimerkkejä ja poimi niistä hintatiedot omien suunnitelmiesi tueksi. Huomaathan, että matkustusajankohta vaikuttaa lentohintoihin aina huomattavasti, joten ole ajoissa liikkeellä, jotta ehdit rauhassa tutustua hintatason vaihteluihin.

Ota yhteyttä