Matka maailman ympäri - Minne mennä?

Maailmanympärimatkan suunnittelu - Minne mennä?
Kyltymätön uteliaisuus saa lisää tuulta pyöritellessäsi karttapalloa. Niin monia saavutettavia kohteita, ja vieläpä usein kohtuuhintaan. Matkan suunnittelu alkaa rahapussiin kurkistamisesta ja karttojen tutkailemisesta.

Suunnitella vai olla suunnittelematta?

Mitä tiukempi on budjettisi sitä enemmän matkakohteita kannattaa miettiä etukäteen. Tietyt matkakohteet ovat yksinkertaisesti kalliimpia kuin toiset – niin lentojen kuin paikan päällä reissaamisen ja majoittumisenkin osalta – ja viimehetkessä tehdyt matkareitin muutokset saattavat tulla yllättävänkin kalliiksi. 

Maailmanympärimatkan suunnittelu - Minne mennä?
Tee Fidzistä rento etappi matkalla maailman ympäri. 

Kiinnostavimmat maailmankolkat

Aloita silmäilemällä karttaa. Tutkaile kuvia ja paikkojen etäisyyksiä. Kysy kavereiden ja reissuasiantuntijoiden kokemuksia. Lue matkakohteista ja kirjoita itsellesi listaa paikallisista tapahtumista, luontokohteista ja aktiviteeteista, jotka houkuttelevat. Tee sitten itsellesi kolmen kohdan lista:

  1. Ehdottomasti, aivan pakko, hinnalla millä hyvänsä (noh, melkein ainakin) koettavat kerran elämässä -tyyppiset paikat ja aktiveetit
  2. Mielenkiintoiset, houkuttelevat ja uteliaisuutesi herättäneet matkakohteet, retket ja aktiviteetit, joihin olet valmis panostamaan ajallisesti ja rahallisesti, jos ne sattuvat sopivasti matkareittisi varrelle
  3. Kiinnostavat ja kutkuttavat maat, kaupungit ja aktiviteetit, jotka houkuttelevat, mutta vain jos ne on toteutettavissa pienellä budjetilla. 

Minne mennä maailmanympärimatkalla - MatkasuunnitteluPysähdy matkalla maailman ympäri Perun Machu Picchun huikeissa maisemissa.

Aktiviteetit ja seikkailulajit reissun päällä

Kun tiedät, minne ainakin haluat ehtiä maailmanympärimatkallasi, on aika pohtia hieman tarkemmin, mitä kaikkea matkan päällä voikaan kokea. Lue tarkemmin vinkkejä, minne matkalla kannattaa mennä ja millä kaikin perustein valintoja voikaan tehdä ja silti päätyä onnistuneeseen lopputulokseen.

Jos et vielä ole valmis tekemään omia päätöksiä, kurkkaa inspiraatioksi reissuasiantuntijoidemme suosikeista ja asiakkaidemme palautteista kootut TOP 10 -seikkailua.

Etelä-Afrikassa. Maailmanympärimatka KILROYlta.
Matka maailman ympäri on värikäs kokemus ja erinomainen mahdollisuus tutustua uusiin kulttuureihin, heittäytyä ennakkoluulottomasti vieraiden makuelämyksien vietäviksi ja toisten ihmisten arkielämään.

 

Lue myös nämä:

Maailmanympärimatkalle? Kyllä, kiitos. Minne kaikkialle? Tiedossa on. Milloin lähteä matkaan?  Hmmm...

 

Ota yhteyttä