Matka maailman ympäri - Milloin mennä?

Mikä on paras aika lähteä matkalle maailman ympäri?
Onneksi kotiplaneettamme on pyöreä. Turha siis hajoilla märissä räntäkeleissä, kun voi paistatella päivää auringon lämmössä maailmanympärimatkalla!

Aina hyvä sää

Maailmanympärimatkassa on se(kin) hyvä puoli, että jossakin on aina kesä, joten voit helposti matkata aina auringon säteiden lämmön alla. Tai yhtä lailla, jos helle ei ole se sinun juttusi, valitse jokin toinen ilmasto ja seuraa sitä pallon ympäri.

Milloin lähteä maailmanympärimatkalle?Maailmanympärimatkalaiset ovat hyvässä seurassa Cookinsaarilla.

Pallonpuoliskoista pohjoisemmalla kesää on karkeasti ottaen toukokuusta lokakuulle, kun taas eteläisellä juuri päinvastoin kesäpäivien vallitessa marraskuulta huhtikuulle. Lue tarkemmin lämpötiloista, sateesta ja auringosta.

Vietä kesä kotona

Jos et ole pimeyden, sateiden ja kylmyyden ystävä, niin älä suotta kärvistele Suomen kaamoksessa. Suunnittele siis maailmanympärimatkasi syksylle ja talvelle. Vuosi tuntuu aivan erilaiselta, kun reissaat pimeän ajan yli kaukana syrjäisillä seuduilla, maailman metropoleissa ja sademetsiä ihmetellen. 

Milloin lähteä maailmanympärimatkalle?Maailmanympärimatkalla ehtii rantojen lisäksi kaupunkiin. New York, USA.

Välivuosi: mikä ihana mahdollisuus

Pohdinnoissa, milloin lähteä maailmanympärimatkalle, ei ole aina kyse kuukausista tai sadekausista. Joskus mietinnät koskevat ennemminkin elämäntilannetta.

Kun tiedossa on, että reissua varten on säästettävä matkakassaa ja elettävä hetki tiukalla budjetilla, niin tässä vaiheessa ei kannata tehdä liikoja kompromisseja. Maailmanympärimatka kuulostaa toki mahtavalta ja kaikin puolin kutkuttavalta ajatukselta, mutta sitä varten tarvitset aikaa. Miksipä et siis ottaisi itsellesi välivuotta koulutus- tai uraputkesta ja lähtisi sen turvin maailmalle? 

Kurkkaa lisäinspiraatiota, mitä kaikkea välivuonna voikaan tehdä maailmanympärimatkan lisäksi.

Milloin lähteä maailmanympärimatkalle?Iguassun putoukset Etelä-Amerikassa ovat upea näky kaikkina vuodenaikoina. Maalis-huhti- ja elo-syyskuu ovat kuitenkin parasta aikaa, jos haluat yhdistää lämpimän ilman ja näyttävät kuohut.

Lue myös nämä:

Viimeistään siinä vaiheessa, kun olet hahmotellut mielessäsi milloin ja minne, on aika pohtia, kenen kanssa haluat lähteä toteuttamaan unelmiesi reissua maailman ympäri. 

Ota yhteyttä