Matka maailman ympäri - Kuinka pitkälle reissulle?

Matka maailman ympäri - Kuinka pitkälle reissulle?
Kuinka kauan maailmanympärimatkaan sitten tulisi varata aikaa? Vuos vai puolikas? Vai riittäisikö sittenkin pari kuukautta?

Jules Vernen legendaarisessa Maailman ympäri 80 päivässä -kirjassa Phileas Fogg löi vuonna 1872 rohkeasti vetoa, että selvittäisi matkan maailman ympäri 80 päivässä. Voit toki tähdätä samaan, mutta suosittelemme, että teet matkasuunnitelmasi ennemminkin sen mukaan, mitä matkalta haluat kuin jonkin tietyn sattumanvaraisesti valitun numeron perusteella.

Maailman ympäri päivässä?

Voit toteuttaa matkan maailman ympäri jopa päivässä, jos et nosta ahteriasi lentokoneen penkistä turvatarkastuksien vaatimuksien ulkopuolella. Viisas kuitenkin varaa tähän ikimuistoiseen reissuun vähintään pari-kolme kuukautta.

Kauanko varata aikaa maailmanympärimatkalle?Filippiinit on hyvä valinta maailmanympärimatkan välietapiksi. Yli 7 tuhannen saaren valtiossa sujahtaa helposti kuukausi tai pari!

Muista, että jos ahmit kaiken kerralla, matkasta tulee helposti suoritus etkä nauti reissusta parhaalla mahdollisella tavalla. Jos et pysty irroittautumaan arjestasi 3 kuukautta pidemmäksi aikaa, suunnittele 3 kuukauden mittainen reissu – ja toinen sitten ensi vuonna, tai sitä seuraavana.

Manner per kaksi kuukautta

Jotta ehdit edes hieman pääsemään sisään paikallisen elämänmenon rytmiin ja tapoihin, nyrkkisääntönä voidaan todeta, että jokaista manteretta kohden kannattaa varata pari kuukautta. Esimerkiksi road trip USA:n rannikolta toiselle vie helposti kuukauden verran, ilman mitään mielenkiintoisempia harhareittejä. Osa varaa omalle matkalleen jopa vuoden. Mutta jos haluat nimenomaan ehtiä maailman ympäri ja sinulla on tiukka aikataulu, on 2 kuukautta minimiaika, joka kannattaa pitää mielessä. 

Kuinka paljon aikaa maailmanympärimatkalle?
USA:ssa road trip on paras tapa tutustua paikallisiin kaupunkeihin ja ihmisiin. Teksasin cadillac-ranch on yksi USA:n monista erikoisista tienvarsinähtävyyksistä.

Jos aika on kortilla ja haluat nähdä mahdollisimman paljon, sinun on matkattava suureksi osaksi lentoteitse. Jos taas olet ottanut kotona loparit töistä ja muista projekteista, eikä sinulla ole kiire, säästät rahaa ja reissaat ekologisemmin maitse. Paikallisbusseissa ja junissa on se hyvä puoli, että näet ja olet osa paikallisten ihmisten arkea.

Omien kokemuksiemme perusteella sanoisimme, että puolikas vuosi on sellainen hyvä optimiaika: ehdit jo aika paljon, mutta matkaväsymys ei vielä ehdi iskemään. Huomaa kuitenkin, että niin kuin kaikki muukin elämässä, on matkustaminen varsin yksilöllinen kokemus. 

Lue tarkemmin matkan kestoon liittyvistä seikoista ja hae inspiraatiota ja laskuapua esimerkeistämme.

Lue myös nämä:

Mitä sitten tästä kaikesta joutuu pulittamaan? Mikään ei ole ilmaista, mutta jos jotakin haluat tehdä, niin säästämällähän sitä matkakassaa saa kerättyä. 

Ota yhteyttä