Maailmanympärimatkan suunnittelu

Maailmanympärimatkan suunnittelu - KILROY
Kun mielen valtaa vimma lähteä tutkimaan maailmaa, on mietittävä, mikä tekee reissusta täydellisen. Näiltä sivuilta saat tietoa, miten suunnitellaan onnistunut matka maailman ympäri.

Maailmanympärimatka on iso juttu, sillä onhan maailmakin iso paikka... mutta mistä ihmeestä koko reissun suunnittelu pitäisi aloittaa?! 

Matka maailman ympäri - Suunnittelun aloittaminen

Matkan suunnittelu on hyvä aloittaa 6 - 9 kuukautta ennen lähtöä. Näin voit ottaa helpommin huomioon paikalliset sääolosuhteet, ehdit varata haluamasi seikkailumatkat ja hoitaa kaikki käytännön järjestelyt viisumeista vakuutuksiin ja asunnon eteenpäin vuokraamisesta matkabudjetin säästämiseen. Aloittamalla valmistelut ajoissa, saat varmimmin myös halvimmat lentoliput.

Maailmanympärimatkan lennot

Yhdensuuntaiset ja meno-paluulennot löytyvät melkein minkä tahansa hakukoneen kautta vaivatta. Ongelmia syntyy kuitenkin monimutkaisempia reissuja suunnitellessa. Jos et ole alan ammattilainen, sinun on mahdotonta tietää eri lentoyhtiöiden maailmanympärilippujen säännöistä, ja kuinka eri lentoyhtiöiden lennot sopivat yhteen: mikä lentoyhtiö myy lennot kilometrien mikä etappien mukaan, minkä lentoyhtiön säännöt sallivat edestakaisin lentämisen ja minkä mukaan sinun tulee aina lentää maantieteellisesti eteenpäin. 

Useamman pysähdyksen multi stop -lentopaketit, lentopassit ja matkat maailman ympäri ovatkin helpompi saada toimimaan toiveidesi mukaan ammattilaisen avustuksella. Näin säästät aikaa ja rahaa. Netin hakukoneet kun eivät ole tarpeeksi hienovaraisia etsimään halvimpia useamman kohteen lentoyhdistelmiä; kaikki pienet lentoyhtiöt eivät ole mukana hakukoneiden valikoimissa; hakukoneet eivät anna infoa stop over -pysähdyksistä.

Pelkkä menolippu?

Ajatus reppu selässä maailmalle suuntaamisesta pelkkä menolippu kourassa voi tuntua ihanan romanttiselta reissu-unelmalta. Kaverin kaveri ehkä tekikin niin ja kehui vuolaasti, kuinka paljon halvempaa pelkillä menolipuilla matkustaminen on. Se voi toki ollakin halpaa, mutta vain jos tuntee lentoyhtiöiden säännöt ja mutkat hyvin.

Käytännössä kuitenkin halvimmalla pääsee ostamalla koko matkan etukäteen. Ja muista ettei kaikkea voi mitata suoraan euroissa: jatkuva lentojen järjestely matkan päällä ja tarjouslippujen kyttäily kuluttaa yllättävän paljon aikaa ja energiaa ja voi jossakin vaiheessa reissua stressata aivan turhaan. 

Pidä myös mielessä, että monen maan maahantulosäännöt vaativat, että sinulla on valmiiksi ostettuna myös paluulippu.

Keskity suunnittelussa omaan reissuusi

Nettifoorumeilla ja blogeissa on tuhansia itsejulistettuja maailmanympärimatkustusneroja. Muiden tekemisistä voi ja kannattaakin toki hakea inspiraatiota, mutta muista, että olet sunnittelemassa omannäköistäsi maailmanympärimatkaa.

Jokaisen unelmamatka ja matkabudjetti on erilainen. Tärkeintä on, että tiedät, mitä haluat tehdä, nähdä ja kokea. Kavereiden vinkit ovat toki tervetulleita, kunhan teet päätökset loppujen lopuksi itse.

Lue myös nämä:

Näiltä sivuilta löydät infoa erityisesti maailmanympärimatkaan liittyvistä asioista. Monet suunnitteluun liittyvät asiat ovat kuitenkin samoja oli kyseessä sitten kuukauden tai vuoden mittainen reissu, yhden kohteen reissu tai matka maailman ympäri. Kurkkaa siis tarvittaessa myös yleiset matkan suunnitteluun liittyvät vinkkimme. 

Minne kaikkialle sitä sitten kannattaisi mennä matkalla maailman ympäri ja mitä kaikkea maailmalla onkaan nähtävää ja koettavaa?

Ota yhteyttä