Road trip USA: Cowboy Country

Road trip USA: Cowboy Country
Valmiina kruisailuun läpi villin lännen? Lähde tutkailemaan monelle reissaajalle hieman tuntemattomia osavaltioita ja ihaile samalla autioita maisemia, jylhiä Kalliovuoria ja historiallisia monumentteja. Pysähdy pikkukyliin ja osallistu niiden karkeloihin.

Jos olet mukavuusalueellasi luonnossa ja seikkailuissa – ja oikeastaan vaikka et olisikaan, reissusahan on aina hyvä hieman venyttää niitä omia rajojaan – Cowboy Country on reittisi. Tämä road trip johdattaa reissaajan USA:n kauneimpiin kansallispuistoihin, intiaanireservaatteihin sekä kiehtoviin, vanhoihin kaupunkeihin. Cowboy-buutsit vapaavalintaiset.

Reittiehdotus: Road trip Cowboy country
Denver – Cheyenne – Wind Caven kansallispuisto  – Mount Rushmore – Devils Tower – Cody - Yellowstonen kansallispuisto – Grand Tetonin kansallispuisto – Wind River – Fort Collins – Denver

Suositeltava aika: 2–3 viikkoa 
Ajomatkan pituus: 2500 km

Vuokra-auto & majoitus -paketti

Alk. 45€/hlö/yö
Vuokra-auto & majoitus -paketti
Autamme reittisuunnittelussa, ja meiltä saat auton lisäksi myös majoitukset. Kun porukassa on 4 reissaajaa, majoitus&auto -paketti kustantaa alk. 45€/hlö/yö. Pelkkä majoituspaketti alk. 30€/hlö/yö. Paketteja toki myös pienemmille porukoille!
Kysy lisää

Kuvia USA:n Cowboy country road trip -reitiltä

Denver, Colorado

Starttaa elämäsi road trip -seikkailusi Kalliovuorten kupeesta, Denveristä, Coloradon osavaltion pääkaupungista. Heittäydy mukaan kaupungin yöelämään, syö hyvin ja valitse suosikki piknik-paikkasi Denverin yli 200 puiston joukosta. Kierrä nähtävyyksiä ja ikuista hulppea kaupunkisiluetti vähintäänkin kännykän kameralla. Tiesitkö muuten, että Denver tunnetaan lempinimellä Mile high City? Kaupunki sijaitsee nimittäin tasan mailin korkeudella merenpintaan nähden. 

Cheyenne, Wyoming

Reitin varsinaisesti ensimmäinen pysähdys kannattaa tehdä Cheyennessä, Wyomingin pääkaupungissa. Koe todellinen "wild west"-fiilis, joka muotoutuu kuin itsestään kantrimusiikin kuuntelusta, ratsastusretkistä ja vierailuista biisonifarmeista. Käy museoissa ja opi uutta Pohjois-Amerikan historiasta, ja pidä silmät auki kaduilla tallustaessasi: siellä täällä kaupunkia komeilee taiteellisia, jättikokoisia cowboy-buutseja.

Wind Caven kansallispuisto, South Dakota 

Vuosisatoja vanha sokkelo viheltelee ohikulkijoiden hämmästykseksi tuulessa heiluvan ruohon ja pyhien vuorenrinnemetsien kätköissä: vuonna 1903 kansallispuistoksi suojeltu kalsiittimuodostumien luolasto pitää mielenkiintoista ääntä tuulen osuessa sopivasti. Luolasto on valtavan kokoinen, joten sen uumeniin mahtuu monta "huonetta", joilla on muuten kaikilla eriskummalliset nimet ja tarinat taustallaan.  

Mount Rushmore & Crazy Horse Memorial, South Dakota

Tämä road trip -reitin seuraava etappi on tämän reissun kuuluisimman nähtävyyden luona: kivikasvoiset Washington, Jefferson, Roosevelt ja Lincoln, eli Mount Rushmore. Käy samalla kertaa kääntymässä Crazy Horse Memorialilla, jonka edessä voitkin sitten luontevasti pohtia vastaanvanlaisten taideteoksien ja muistomerkkien tekemisen vaativuutta. Crazy Horse Memorial on ollut keskeneräinen jo vuodesta 1948 asti.

Devils Tower, Wyoming

Suuntaa takaisin Wyomingin puolelle hämmästelemään Devils Towerin mahtipontisuutta ja, noh, outoutta. Keskellä ei-mitään tönöttävä luonnonihme on varsinainen mysteeri. Tasakattoinen tuliperäinen kivimuodostelmaa ympäröi huimat vaellusreitit, jolle kannattaa lähteä harhailemaan oppaan johdattamana. Kiipeilytaitoiset voivat pistää lihaksensa ja taitonsa testiin ja kivuta Devils Towerin huipulle.

Cody, Wyoming

Kuuluisa biisonimetsästäjä Colonel "Buffalo Bill" Cody perusti (ja nimesi itsensä mukaan) kaupungin 1896. Kaupungin keskusta tarjoaa vierailijoilleen hyviä ravintolavaihtoehtoja, taidegallerioita ja shoppailumahdollisuuksia. Heti kaupungin ulkopuolella voit vääntää aktiviteettivaihteen päälle kiipeilyn, maastopyöräilynn, melonnan, ratsastuksen, perhokalastuksen ja koskenlaskun puitteissa.

Yellowstonen kansallispuisto, Wyoming

Tällä etapilla matka jatkuu kuuluisasta kaupungista kuuluisaan puistoon: vuorossa on maailman ensimmäinen kansallispuisto Yellowstone. Puiston luonto on käsittämättömän monipuolinen aina geysereistä ja rikkipitoisista kuumista lähteistä tiheään metsään ja massiivisiin vuoriin puhumattakaan Yellowstonen eläinasukkaista. Hyvällä tuurilla bongaat karhuja, susia ja biisoneita niiden luonnollisessa elinympäristössään. 

Grand Tetonin kansallispuisto, Wyoming

Hengitä syvään raikasta ilmaa ja uppoudu metsän syleilyyn männyn pehmeän tuoksun innoittamana. Luontoseikkailut siis jatkuvat. Yellowstonen jälkeen vuorossa on Grand Tetonin kansallispuisto. Valitse oma pätkäsi yli 300 kilometriä pitkän vaelluspolkujen verkoston joukosta ja kellu leppoisasti yli 1,700 kilometriä pitkän Snake Riverin alajuoksua kohden.

Varsin varteenotettava vaihtoehto on myös aivan yksinkertaisesti oleminen. Näissä maisemissa, ja kaiken aiemman aktiviteetin jälkeen, voi tehdä ihan hyvää vain istua alas ja ihmetellä ympäröivää kauneutta.

Wind River -intiaanireservaatti, Wyoming

Wind River on Eastern Shoshone ja Northern Arapaho -intiaaniheimojen asuinpaikka. Ota uteliaisuutesi käyttöön ja uppoudu hetkeksi intiaanikulttuuriin ja heimojen historiaan Pohjois-Amerikassa. Tyrmäävän kauniit maisemat vaihtelevat ruohotasangoista majesteettisiin vuorijonoihin. 

Fort Collins, Colorado

Road trip -seikkailusi saattaa olla lähenemässä loppuaan, mutta älä silti kiirehdi turhaan. Pysähdy vielä ennen Denveriä Fort Collinsissa. Laita auto parkkiin ja ihastele Fort Collinsin vanhaakaupunkia, erinomaisia kirjakauppoja, gallerioita ja museoita. Ruokapuoli hoituu tietenkin dinereissa. Kaupunki on Coloradon suurimpien panimoiden kotipaikka ja osa panimoista tarjoaa ilmaisia kiertokäyntejä ja maistiaisia.

Denver, Colorado

Cowboy countryn kierros päättyy, kun palaat takaisin Denveriin. Hyödynnä vielä suurkaupungin tarjontaa ainakin muutaman päivän ajan. Käy katsastamassa läheiset pyöräily- ja vaellusmaastot, ilmottaudu mukaan koskenlaskureissulle tai, jos olet liikenteessä talviaikaan, suuntaa rinteisiin.

Joku on joskus sanonut, että kaikki kiva päättyy aikanaan, mutta jos aloitat heti uuden reissun suunnittelun, ei tuokaan sanonta pidä paikkaansa! 

Cowboy Country road trip -reitti kartalla

 

Oletko alle 25-vuotias?

Oletko alle 25-vuotias?
Tavallisesti USA:ssa ja Kanadassa autonvuokrausta varten sinun tulee olla yli 25-vuotias, mutta KILROYn kautta saat Alamon erikoisdiilin. Et maksa ylimääräistä nuoren kuskin -maksua ja kaikki vakuutukset kuuluvat hintaan.
Valitse & buukkaa auto


Kaipaatko apua reissusuunnittelussa? Mitä pakata mukaan, minkälainen vakuutus hommata ja kuinka valita sopiva vuokra-auto? 

Kysymyksiä maantieseikkailuista?
Kysy pois!
Ota yhteyttä