Road Trip - Route 66

Lähde USA:han road tripille Valtatie 66:lle
Route 66 on ehkäpä USA:n kuuluisin road trip -reitti. Tämä 4 000 kilometriä pitkä tienpätkä vie matkalaisensa kahdeksan osavaltion ja kolmen aikavyöhykkeen läpi, melkeinpä rannikolta toiselle.


Route 66 sai nimensä vuonna 1926, ja vaikka tien korvasi vuonna 1985 Interstate Highway System, on Route 66 edelleen yksi USA:n, ja ehkä koko maailman, ikonisimmista road trip -reiteistä.

Reittiehdotus: Road trip Road 66
Chicago – Springfield – Saint Louis – Joplin – Oklahoma City – Amarillo – Santa Fe – Gallup – Grand Canyon – Los Angeles

Suositeltu kesto: n. 1–2 kuukautta

Vuokra-auto & majoitus -paketti

Alk. 45€/hlö/yö
Vuokra-auto & majoitus -paketti
Autamme reittisuunnittelussa, ja meiltä saat auton lisäksi myös majoitukset. Kun porukassa on 4 reissaajaa, majoitus&auto -paketti kustantaa alk. 45€/hlö/yö. Pelkkä majoituspaketti alk. 30€/hlö/yö. Paketteja toki myös pienemmille porukoille!
Kysy lisää!

Kuvagalleria Valtatie 66:lta

Kurkkaa video Valtatie 66 -seikkailuista sivun alla. Klikkaa itsesi mukaan tien päälle!

1. Chicago, Illinois

Aloita legendaarinen maantieseikkailusi Chicagosta, 20- ja 30-lukujen gangstereiden kotikaupungista. Liity paikalliseen hurmokseen ja kannusta Chicago Bulls voittoon koripallokentällä tai nauti hämyisestä tunnelmasta Chicagon lukuisissa jazz- ja blues-baareissa. Nouda sitten vuokra-autosi, paina kaasua, ja katso, kun pilvenpiirtäjät antavat pikku hiljaa tilaa kuvauksellisille amerikkalaisille pikkukylille ja perinteisille dinereille.

2. Springfield, Illinois

Springfield on yksi Route 66:n ikonisista etapeista. Springfield on Abraham Lincolnin kotikaupunki joten, kun kerran olet kauupungissa, poikkea ihmeessä Lincolnin kotona, Lincoln Home National Historic Site -museossa. Springfield on keskeinen amerikkailisessa kulttuurissa:kaupunki ikonisten innovaatioiden kuten corn dogien ja drive-thru -ravintoloiden synnyinpaikka. It is all American here, baby!

3. St. Louis, Missouri

Illinoisista matka jatkuu Missouriin. Suuret pölymyrskyt runtelivat osavaltiota vuosina 1930–1941– ajanjaksoon viitataan edelleen Dust Bowl Daysinä. Route 66 oli tuolloin pelastustie Missourin ihmisille, jotka suuntasivat laillasi länteen, kohti uusia mahdollisuuksia. Ennen seuraavaa kaupunkia pysähdy herkuttelemaan Ted Drewes -jäätelöunelmia, ihaile komeita näkymoä Mississippin jokivarressa ja ikuista itsesi Eero Saarisen suunnitteleman, valtavan Gateway Archin juurella.

Road trip - Route 66 ja St. Louis Gateway Arch

4. Joplin, Missouri

Anna asfaltin johdattaa kaarasi seuraavaksi kohti Joplinia. Joplin on vanha kaivoskaupunki, ihanan klassinen amerikkalainen pikkukaupunki. Koe tyypillinen jenkkitunnelma tässä kylässä ja käy tutkimassa vaikkapa Walmartin tarjontaa. Visiitti Joplin vanhassa kaupungissa ja Route 66 Carousel Parkissa on tällä pysäkillä ehdoton!

5. Oklahoma City, Oklahoma

Jihaa! Oklahoman tieosuus on yksi tämän reissun ajettavimpia ja nautinnollisimpia etappeja. Tällä pätkällä törmäät takuuvarmasti todellisiin Route 66 -intoilijoihin ympäri maailman. Nauti menosta, vedä henkeä ja poikkea esimerkiksi Route 66 Vintage Iron Motorcycle ja National Cowboy & Western Heritage -museoissa.

6. Amarillo, Texas

Howdy y'all! 'Amerikassa kaikki on isompaa' ja Texas on syy tähän lausahdukseen. Testaa vatsasi venyvyys Big Texan Steak Ranchilla.. Pystytkö syömään 2 kilon pihvin tunnissa? Jos pystyt, illallinen menee ravintolan piikkiin. Todellisen cowboy-elämyksen saat Amarillo Livestock -huutokaupassa, jossa tunnelma on katossa ja kauppa käy. Rautaratsulla matkanteko on kuitenkin kokemattomalle asteen verran helpompaa, joten suosittelemme kulkupelin osalta alkuperäisessä suunnitelmassa pysymistä tässä vaiheessa.

Road trip - Texas tarjoilee kaikkea suurta maantieseikkailijalle

7. Santa Fe, New Mexico

Matka jatkuu Amarillosta eteenpäin ja kohti uusia, omaperäisiä seikkailuja. Aivan täysin selvää ei ole, miksi 10 Cadillacia on nostettu nokalleen, upotettu puoliksi maahan ja maalattu sateenkaaren väreihin, mutta lopputulos on näyttävä. Kuten niin monesti muulloinkin reissussa, älä yritä tässäkään yhteydessä järkeistää kaikkea, vaan nauti matkasta! Seuraava kaupunki Valtatie 66 varrella on Santa Fe, joka sattuu olemaan yksi USAn vanhimmista kaupungeista. Tässä vaiheessa reissua varaa aikaa myös rentoutumiselle New Mexicon kuumissa lähteissä. 

8. Gallup, New Mexico

Aika historian ja kulttuurin oppitunneille: tutustu intiaanikulttuuriin. Kolmasosa Gallupin asukkaista on syntyperältään intiaaneja, joten tämä on loistava paikka kuunneella, esittää kysymyksiä ja kyseenalaistaa oma maailmankatsomuksensa. Vieraile Acoma-reservaatissa ja ihaile hetki upeita maisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta.

9. Grand Canyon, Arizona

Seuraavana kohteena on Arizonan osavaltio, jonka Monument Valley on yksi road tripin ehdottomia pysähdyspaikkoja. Vaikka Arizona on kuuluisa intiaanihistoriastaan ja kuparikaivoksistaan, on sen suurin rikkaus Grand Canyon ja kaikki sen upeat maisemat. Lähes 2 kilometriä syvä kanjoni on todellin luonnon mestariteos, joka häikäisee ja säväyttää paljon nähneenkin reissaajan. Alueen luonnonkauneus on itsestäänselvyys, mutta alueen kulttuurihistoria on niin ikään tutustumisen arvoinen. Sanomattakin lienee selvää, että Grand Canyon on pienen kiertotien arvoinen!

Road trip - Auringonlasku Grand Canyonilla saattaa olla paras näkymä koko Valtatie 66 -seikkailullasi!

10. Los Angeles ja Santa Monica, California

Grand Canyonin jäädessä taaksesi, alkaa road tripin loppu häämöttää. Kalifornia on Route 66 maantieseikkailun viimeinen pysähdyspaikka ja mahdollisuus nauttia Amerikan ihmeistä. Beverly Hills, Hollywood ja Sunset Boulevard Los Angelesissa ovat se kirkkaana loistava kirsikka upean road trip -kermakakun päällä. Hemmottele itseäsi rannalla ja nauti upean reissun muistoista. Losin auringon alla, Santa Monican hiekkarannoilla on sitten hyvä suunnitella jo uusia seikkailuja!

Oletko alle 25-vuotias?

Oletko alle 25-vuotias?
Normaalisti USA:ssa ja Kanadassa autonvuokrausta varten sinun tulee olla yli 25-vuotias, mutta KILROYn kautta saat Alamon erikoisdiilin. Et maksa ylimääräistä nuoren kuskin -maksua ja kaikki vakuutukset kuuluvat hintaan.
Vuokra-autot USA:ssa

Video: Road trip langs Route 66

Video: Route 66, USA - paikallisia tapaamassa

 

Kaipaatko apua oman reissun suunnitteluun? Mitkä ovat Route 66:n kohokohdat? Kuinka moneksi päiväksi auto kannattaa vuokrata ja miten tehdä oikea valinta vuokra-aiton valinnassa?

Kysymyksiä maantieseikkailuista?
Kysy pois!
Ota yhteyttä