Road trip rannikolta rannikolle

Road trip USA - Rannikolta rannikolle
Tämä on road trip isolla R:llä! USA:n halki rannikolta rannikolle kulkeva maantieseikkailu hakee vertaistaan. Lue alta inspiraatiota ja suunnittele sitten oma reissusi. USA auton ratin takaa aina New Yorkista Los Angelesiin on huikea ja avartava kokemus!

Rannikolta rannikolle ulottuvan road tripin reitille mahtuu niin miljoonakaupunkeja ja kuulusia turistinähtävyyksiä mutta myös kotoisia pikkukyliä ja yllättäviä näkymiä. Juuri matkan monimuotoisuus tekee siitä mielenkiintoisen ja ylipäätänsä tekemisen arvoisen, joten varmista, että varaat reissuun tarpeeksi aikaa.

Reittiehdotus: Road trip rannikolta rannikolle
New York - Washington D.C. - Knoxville - Nashville - Memphis - Oklahoma city - Amarillo - Roswell/ Santa Fe - Grand Canyon - Las Vegas - Death Valley - Los Angeles

Suositeltu kesto:  1–3 kuukautta 

Vuokra-auto & majoitus -paketti

Alk. 45€/hlö/yö
Vuokra-auto & majoitus -paketti
Autamme reittisuunnittelussa, ja meiltä saat auton lisäksi myös majoitukset. Kun porukassa on 4 reissaajaa, majoitus&auto -paketti kustantaa alk. 45€/hlö/yö. Pelkkä majoituspaketti alk. 30€/hlö/yö. Paketteja toki myös pienemmille porukoille!
Kysy lisää

Road trip rannikolta rannikolle - Kuvagalleria

1. New York City, New York

Starttaa USA:n seikkailusi New Yorkista, joka todellakin elää ehkä jo kuluneenkin kliseen mukaisesti, eikä nuku koskaan. Mutta vaikka sanonta on kliseinen ja kulunut, niin New York ei sitä ole.

Sen sijaan löydät kaupungista nähtävyyksiä, shoppailumahdollisuuksia, monimuotoisia kaupunginosia, kulttuuria, pörssikursseja, katutaiteilijoita, valotauluja, yökerhoja, baareja, ravintoloita, donitseja mussuttavia poliiseja ja Keskuspuiston jonglöörejä – siinä nähtävää alkuunsa.

New York on iso ja mahtava, joten varaa tarpeeksi aikaa kaupungissa pörräämiseen 

2. Washington D.C.

Washington D.C. on enemmän kuin Valkoinen talo ja historialliset nähtävyydet. USA:n pääkaupunki isännöi maan parhaita museoita, joihin on muuten kaiken lisäksi ilmainen sisäänpääsy! Jos olet liikenteessä sopivaan aikaan, niin varmista paikkasi lätkämatsista – sekä itse Washington Capitalsin areenalla että urheilubaareissa on mahtava tunnelma, jota ei kannata missata!

Road trip rannikolta rannikolle - Washingron DC, Georgetown

3. Knoxville, Tennessee

Kontrasti Washingtonin pukumiesten ja Knoxvillen rennon tunnelman välillä ei voisi olla paljoakaan näkyvämpi. Tutustu Tennesseen ensimmäisellä etapilla legendaarisen Jackass Johnny Knoxvillen kotikaupunkiin ja nauti Gay Streetin leppoisasta tunnelmasta. 

4. Nashville, Tennessee

Seuraavaksi kartalla vastaan tulee kantrimusiikin koti, sydän ja mekka: Nashville. Vedä buutsit jalkaan, etsi jostakin cowboy-hattu päähän ja valmistaudu rentoon menoon ja riehakkaaseen hauskanpitoon. Älä unohda tanssia pöydillä, hörppiä kaljaa pillillä, ja huutaa tarjouksia, jotta pääset valitsemaan musiikkikappaleita baareissa.

Road trip USA:ssa rannikolta rannikolle - Nashvillen cowboy-arkea

5. Memphis, Tennessee

Memphis tunnetaan mm. paistetusta monnista (catfish), mutta se kaikkein kuuluisin Memphisiin liitettävä asia lienee se eräs ja tietty kuningas. Olitpa sitten Elvis-fani tai et, vierailu Gracelandissa kuuluu ehdottomasti must-nähtävyyksien listalle. Elviksen yksityiskoti on toki ikoninen paikka, mutta se mikä tekee Gracelandin vierailustasi ikimuistoisen (ja hämmentävän) on se joukko Elvis-imitoijia pyhiinvaellusmatkallaan.

6. Oklahoma City, Oklahoma

Road trip USA:ssa ei ole mitään ilman kruisailua Route 66:lla! Tämän legendaarisen valtatien ajettavimmat ja nautinnollisimmat tieosuudet osuvat Oklahomaan, ja juuri Oklahomassa tapaat niitä kaikkein vannoutuneimpia Route 66-intoilijoita.

Maantiemenosta nauttimisen lisäksi pysähdy Route 66 Vintage Iron Motorcycle  ja National Cowboy & Western Heritage -museoissa: käy iahstelemassa historiaa ja oppimassa uutta.

7. Amarillo, Texas

Howdy y'all! KAIKKI on isompaa Amerikassa eikä tämä ole m-i-s-s-ä-ä-n niin totta kuin Teksasissa. Testaa vatsaasi Big Texan Steak Ranchilla: isoon nälkään 2 kilon paisti, ja jos syöt sen alle tunnissa saat annoksen ilmaiseksi. Todellista cowboy-tunnelmaa pääset aistimaan Amarillo Livestock -huutokaupassa, jossa tapaat niitä oikeita karjapaimenia.

8. Roswell/ Santa Fe, New Mexico

Vuosi 1947 ja Roswellin UFO-välikohtaus teki hiljaisesti ja ainakin ulospäin vaatimattoman oloisesta pikkukaupungista kuuluisan. Mutta mitä oikeasti tapahtui? Tippuiko taivaalta avaruusolioita vai säähavaintopallo? Roswellin pysähdykselläsi kuulet kasapäin tietoa ja vielä enemmän tarinoita – päätä sitten itse, mihin uskot tai kehittele oma salaliittoteoriasi! 

UFO-pohdintojen jälkeen voitkin sitten siirtyä rentoutumaan New Mexicon alueelle ominaisiin kuumiin lähteisiin ja poiketa vaikka yhdessä USA:n vanhimmista kaupungeista, kauniissa Santa Fessä.

Rannikolta rannikolle road trip - Kuumailmapallo-festivaalit Santa Fe, New Mexico

9. Grand Canyon, Arizona

Grand Canyon on komea näky, jonka edessä häkeltyminen on aika lailla se ensimmäinen reaktio. Maisema on vaikuttava ja varsin näkyvä osoitus luonnon mahtipontisuudesta ja voimasta. Mutta Grand Canyon on paljon muutakin kuin luontoa: alueen mielenkiintoinen ja merkittävä kulttuurihistoria on yhtä lailla kiehtovaa ja ehdottomasti tutustumisen arvoista. 

10. Las Vegas, Nevada

Viva Las Vegas! Mitä todennäköisemmin tämä biisi on soinut päässäsi sitten Gracelandin, ja nyt on sitten vihdoin aika astua tähän sirkukseen, jota kaupungiksikin kutsutaan.

Emme takaa, että iltasi päättyy kuten Hangoverissa, mutta joka tapauksessa nyt on aika pistää parasta päälle, iskeä pelimerkkiä pöytään ja vatkata koko kroppaa yökerhoissa. Välillä voit sitten istua alas lepäämään ja seuraamaan mitä upeimpia, uskomattomimpia ja riehakkaimpia esityksiä arvostitpa sitten enemmän Cirque du Soleilin tai Chippendalesin taidonnäytteitä!

11. Kuolemanlaakso, Kalifornia

Ja lämpötila vain jatkaa nousemistaan! Vegasin jälkeen lisää kuumia tunnelmia tarjoilee yksi maailman kuumimmista ja kuivimmista paikoista: Kuolemanlaakso, Death Valley Kaliforniassa. Laakso on todellakin ainutlaatuinen, ja sen kokemista on vaikea kuvailla. Ymmärtääkseesi Kuolemanlaakson näkymiä, olemusta ja kuumuutta, sinun on yksinkertaisesti tunnettava se kropassasi. 

Selvitä legenda Devil's Golf Coursen takana ja käy kummastelemassa Badwater Basinin, merenpinnan alapuolella sijaitsevaa suolatasankoa. 

Road trip USA:n rannikolta toiselle - Kalifornia, Kuolemanlaakso

12. Los Angeles, Kalifornia

Mikä olisikaan parempi kaupunki ultimate road tripin päätösetapiksi kuin Los Angeles. Juhli Hollywood-tyyliin, spottaa kuuluisuuksia, vieraile Universal Studioilla ja nautiskele hiekasta, auringosta ja rennosta menosta Venice Beachillä. Takana on pitkä pätkä tien päällä, joten ota rauhassa ja ime rauhassa vaikutteita ympäristö vielä ennen kotiinpaluuta.

Niin tai tietenkin, Losista olisi hyvä mahdollisuus kurvata pohjoiseen pitkin upeaa rannikkoa ja Highway 1:stä aina San Franciscoon asti...

Oletko alle 25-vuotias?

Oletko alle 25-vuotias?
Normaalisti USA:ssa ja Kanadassa autonvuokrausta varten sinun tulee olla yli 25-vuotias, mutta KILROYn kautta pääset käsiksi erikoisdiileihin. Et maksa ylimääräistä nuoren kuskin -maksua ja kaikki vakuutukset kuuluvat hintaan.
Vuokra-autot USA:ssa

 

Kysymyksiä halki koko mantereen ulottuvasta road tripistä tai auton vuokraamisesta muutoin USA:ssa? Kaipaatko vinkkejä ja suosituksia, varoituksia ja ohjeita? 

Yes, rannikolta rannikolle!
Kysy asiantuntijoilta
Ota yhteyttä