Road trip Kalifornia

Road trip Kalifornia - Bixy Bridge sijaitsee lähellä Big Suria
Mikä voisikaan olla parempaa: 800 kilometriä täynnä suuria kaupunkeja ja hämmästyttäviä luontokohteita. Suuntaa road tripille Valtatie 1:lle pitkin Kalifornian rannikkoa. Koe San Francisco, Santa Cruz, Big Sur ja Los Angeles. Road trip USA:ssa on ainutkertainen kokemus.

Highway 1 tunnetaan myös nimillä Pacific Coast Highway. Niin ikään reissaajien kesken se tunnetaan myös nimellä maailman paras road trip -reitti. Upeat maisemat jotakuinkin koko matkan varrella ovat syy tähän aiheelliseen ja ansaittuun hehkutukseen. Joten hyppää kaaran rattiin, anna tuulen sotkea hiukset ja kruisaile menemään Beach Boys -biittien tahdissa! 

Highway 1 kulkee Yhdysvaltojen länsirannikkoa pitkin Los Angelesistä San Franciscoon. Tämä on täydellinen valtatiekokemus, kun aika on kortilla etkä ehdi, poiketa upeista rannikkomaisemista sisämaahan. 

Reittiehdotus: Road trip Kalifornia
San Francisco - Santa Cruz- Monterey - Big Sur - San Simeon - Santa Barbara - Los Angeles

Suositeltu kesto: 1–2 viikkoa

Vuokra-auto & majoitus -paketti

Alk. 45€/hlö/yö
Vuokra-auto & majoitus -paketti
Autamme reittisuunnittelussa, ja meiltä saat auton lisäksi myös majoitukset. Kun porukassa on 4 reissaajaa, majoitus&auto -paketti kustantaa alk. 45€/hlö/yö. Pelkkä majoituspaketti alk. 30€/hlö/yö. Paketteja toki myös pienemmille porukoille!
Kysy lisää

Kuvagalleria: Road trip – Kalifornia, Highway 1

 

1. San Francisco

Aloita matkanteko San Francisscossa, jossa hipit ja finanssihait rentoutuvat vierekkäin rannalla ja bilettävät yhdessä pitkälle yöhön. San Francisco on suvaitsevaisuuden ja rakkauden kaupunki täynnä ristiraataisuuksia ja vastakohtien kohtaamisia, värikkäitä persoonallisuuksia, monenkirjavaa kulttuuritarjontaa, kotoisia ravintoloita ja omaleimaisia naapurustoja. San Franciscon parasta tarjontaa reissaajalle on juuri ns. tavallinen elämä ja elämästä nauttiminen, mutta kaupunki on myös täynnä nähtävyyksiä, joita ei kannata jättää väliin. Tee esimerkiksi visiitti Alcatraziin ennen kuin pakkaat vuokra-auton matkavalmiuteen.

Aloita road trip San Franciscosta

2. Santa Cruz

Santa Cruz on yksi Jenkkilän surffauskeskittymistä, joten poikkea rannalla, huuhtele maantiepölyt aalloissa ja nouse laudalle! Käy ihmeessä myös ihmettelemässä paikallista kummallisuutta, paikkaa, jossa painovoima näyttää olevan hieman vikurallaan... 

3. Monterey Bay

Pistääkö ajaminen janottamaan? Olet tullut oikeaan paikkaan. Monterey Bay on hyvä paikka viinitilavierailuille ja viinimaistijaisille. Vaihtoehtoja riittää, joten sitten vain omia suosikkeja metsästämään! Alueen muihin suosittuihin vierailukohteisiin lukeutuu paikallinen akvaario, Monterey Bay Aquarium. Luonnonoloissa lökötteleviä merileijonia voit puolestaan katsastaa Fisherman's Wharf -satamalaiturissa.   

Road trip Valtatie 1 - Monterey Bay

4. Big Sur

Big Sur State Park on todellinen road trip vetonaula! Serpentiininä kiemurteleva tieosuus on yhtä postikorttimaisemaa koko pituudeltaan: dramaattisia kallionkielekkeitä, upeita rantoja, rauhallisia poukamia, merileijonia ja merinorsuja. Tien varrella virtaa myös alueen yksi tunnetuimmista spoteista: McWay Falls. Tämä vesiputous ei ehkä ole isoin koskaan näkemäsi, mutta sen ympäristö on kuin suoraan tropiikista, mikä tekee näystä hypnoottisen. Lataa kamera valmiiksi ja kuorruta itsesi aurinkorasvalla – ja matka jatkuu!

5. San Simeon

San Simeonissa on yksi ehdoton kohde, jota ei kannata jättää väliin: pröystäilevä, ylitseampuvan koristeellinen Hearst Castle. Ja kun olet selvinnyt kaikesta kullasta, marmorista, taiteesta ja ties mistä, on aika kokea jotakin täysin erilaista: mönkijörallia hiekkadyyneillä! Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä San Simeonista Santa Barbaraa kohden löytyy San Luis Obispo ja aavikkoseikkailut. Vaihda vuokra-auto hetkeksi ovettomaan malliin ja anna hiekan pöllytä!

6. Santa Barbara

Santa Barbara tunnetaan USA:n Rivierana. Nauti leppoisasta tunnelmasta ja auringon häikäisystä. Lähde merelle bongaamaan uljaita valaita, pistäydy käsityömarkkinoilla ja taidegallerioissa tai lähde ja kierrä kapakkakierroksella paikalliset pienpanimot. Raskasta illanviettoa voi sitten pehmentää seuraavana päivänä kevyellä kajakkiretkellä.

Pysähdy Santa Barbarassa matkalla Losiin

7. Los Angeles

Highway 1 päättyy (tai alkaa, ihan miten vain) Los Angelesiin. Päätä reissusi tähtien joukossa, vieraile Universal studioilla ja rentoudu Venice Beachillä. Muista tietty myös pakolliset selfiet Hollywood-kyltti taustalla!

...Niin ja jos loma-aikataulussasi on varaa, niin Las Vegas, Yosemiten kansallispuisto ja Grand Canyon ovat vain toisen kompaktin road tripin päässä!

Road trip:Los Angeles - Sekaan vain!

Highway 1 kartalla 

Oletko alle 25-vuotias?

Oletko alle 25-vuotias?
Normaalisti USA:ssa ja Kanadassa autonvuokrausta varten sinun tulee olla yli 25-vuotias, mutta KILROYn kautta saat Alamon erikoisdiilin. Et maksa ylimääräistä nuoren kuskin -maksua ja kaikki vakuutukset kuuluvat hintaan.
Vuokra-autot USA:ssa


Heräsikö kysymyksiä? Kaipaatko apua oman reissun suunnitteluun? Kuinka paljon aikaa kannattaa varata, mitä pakata, missä poiketa, miten vakuutusten laita?

Kysymyksiä maantieseikkailuista?
Kysy pois!
Ota yhteyttä