Road trip itärannikolla

New York on itärannikon road tripin ensimmäinen ja viimeinen etappi
USA:n itärannikon road tripillä rutkasti näkemistä ja kokemista. Pelkästään kaupungeista New York, Boston ja Washington ovat näkemisen arvoisia. Entäpä Smokey Mountains ja Niagara Falls -kansallispuistot? Henkeäsalpaavan kauniita. Road trip on hauska tapa reissata omilla ehdoilla kaveriporukassa!

Isoja ja pieniä kaupunkeja, kauniita rantoja, 3 kansasllispuistoa ja hyvä meininki – kelpo paketti USA:n reissajaalle!

Reittiehdotus: Road trip itärannikko
New York - Niagara Falls - Pittsburgh - Shenandoah National Park - Blue Ridge Parkway - Great Smoky Mountains National Park - Virginia Beach / Norfolk - Washington - New York

Suositeltu kesto: 3–6 viikkoa

Vuokra-auto & majoitus -paketti

Alk. 45€/hlö/yö
Vuokra-auto & majoitus -paketti
Autamme reittisuunnittelussa, ja meiltä saat auton lisäksi myös majoitukset. Kun porukassa on 4 reissaajaa, majoitus&auto -paketti kustantaa alk. 45€/hlö/yö. Pelkkä majoituspaketti alk. 30€/hlö/yö. Paketteja toki myös pienemmille porukoille!
Kysy lisää

Kuvagalleria Itärannikon maisemista

1. New York

Aloita itärannikon road trip kaupungista, joka ei nuku koskaan. Kierrä nähtävyyksiä, shoppaile ja tutustu eri kaupunginosien erityispiirteisiin ja kunkin omaleimaiseen tunnelmaan. Käppäile Wall Streetillä ja uppoudu musikaalien ja teatterin maailmaan Broadwayllä. Jammaile lahjakkaiden katumuusikoiden tahdissa, hämmästele loputonta valomerta Times Squaren yössä, nappaa kuva donitsia syövästä poliisista ja Keskuspuiston jonglööreistä.

New York on täynnä vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia niin kulinaristille, kulttuurin suurkulluttajalle, musiikkifriikille, yöelämää rakastavalle – oikeastaan aika lailla kaikille!

Jos sinulla ei ole kiire Niagaran putouksille koukkaa ihmeessä Newportin (Rhode Island) upeiden linnojen kautta ja illallista purjeveneellä. Erityisesti jos olet liikenteessä kesäaikaan tee visiitti Cape Codin täydellisiin kesän getaway-maisemiin, pyörähdä tutustumassa Salemin noitavainohistoriaan ja kierrä olupanimoita Portlandissa. Vaella White Mountainin ja Mount Washingtonin sekä Quechee Gorgen luonnonkauniissa majestittimaisissa maisemissa. 

Itärannikon riad trip | Newport rannikkomaisemissa kelpaa jalotella ajomatkan jälkeen

2. Niagaran putoukset 

Road trip jatkuu seuraavaksi kohti maailmankuuluja Niagaran putouksia. Valtavat vesimäärät virtaavat ja kuohuavat USA:n ja Kanadan rajalla – veden lisäksi alueella virtaa turisteja, joten valmistaudu turistibusseihin. Vaikka et saakaan ihailla putouksia yksin omassa rauhassa, turistimassat eivät kuitenkaan poista näymän vaikuttavuutta! Ammenna energiaa kuohuista kaukaa katsottuna tai nouse veneeseen "maid of the Mist" ja sukella vesipilveen.

Ja Niagaralta ei ole pitkä matka Kanadan puolelle, jos haluat poiketa minilomalla Torontossa. Muista vain ilmoittaa autovuokraamolle, jotta saat mukaan asianmukaisen paperin vakuutusturvaa varten.

3. Pittsburgh

Itärannikon road trip jatkuu Pittsburghiin. Pörrää kaupungilla ja nauti USA:n parhaaksi urheilukaupungiksi tituleeratun Pittsburghin tarjonnasta. Ja muista käydä ihailemassa kaupungin siluettia Duquesne Incline -radan huipulla.

4. Shenandoah National Park (Skyline drive)

Jo ennen Shenandoahin kansallispuistoa pääset nauttimaan huikeista luontomaisemista Seneca Rocksin virkistysalueella. Kansallispuiston läpi kulkee Skyline drive -joka on ajoelämys, josta haluat nauttia. Kruisaile keskellä postikorttimaisemia, pidä kamera valmiina ja anna mennä! Ja jos aikataulussasi on joustovaraa, poikkea toki luontoon, vaella tunti tai päivä ja yövy upean luonnon keskellä. Tämä tienpätkä on erityisen suosittu syksyn ruskaloiston aikaan.

Itärannikon road trip | Nouse ulos autosta ja maailman katolle Shenandoahin kansallispuistossa

5. Blue Ridge Parkway

Tämä osuus itärannikon riad tripistä on tieosuuksiltaan se ehdottomasti paras: Skyline driven näköalareitiltä Blue Ridge Parkwaylle. Molempien teiden varrelle on ripoteltu mahtavia näköalapaikkoja, joissa kannatta jaloittelun lisäksi todella katsella ympärilleen. Blue Rdge Parkwayn varrella voit myös harrastaa: ratsasta ja kalasta ja yhdistä luontokokemukset sulavasti maantieseikkailuusi.

Ja jos haluat sisällyttää road trippiisi historiaa ja vanhan ajan tunnelmaa, koukkaa Charlestonissa.

6. Great Smoky Mountains National Park

Ja lisää seuraa: maanpäällinen taivas ulkoilmaihmisille tai ihan vaan kauniista maisemista nauttiville. Great Smoky Mountains -kansallispuistossa nautit hulppeiden näkymien ja raikkaan vuoristoilman lisäksi villieläinten läsnäolosta: valkohäntäpeura, pesukarhu, villi kalkkuna ja vapiti (kanadanhirvi) asustavat näillä huudeilla. Varo liian läheistä tuttavuutta mustakarhun kanssa.

Itärannikon road trip jatkuu tästä kohti biitsejä. Jos kaipaat aivojumppaa kaiken tämän luontotarjonnan rauhan jälkeen, poikkea Etelä-Carolinen puolella Myrtle Beachilla, jossa asiat vaikuttavat olevan ylösalaisin.

7. Virginia Beach / Norfolk

Suorempikin tie Norfolkiin ja Virgia Beachille toki löytyy, joten eikun baanalle. Nämä kaksi kaupunkia ovat naapureita, joten samalla kertaa pääset helposti tutustumaan molempiin. Virginia Beach on sekä kaupungin nimi että yksi maailman pisimmistä hiekkarannoista, joten täällä jos missä on tilaa kastautua Atlanttiin. Norfolk on puolestaan maailman suurimman laivastotukikohdan kotikaupunki, mistä johtuen kaupungissa on vaikuttava sotalaivamuseo, joka kannattaa katsastaa.

Huuhdo road tripin pölyt biitsilä

8. Washington D.C.

Washington D.C. on paljon enemmän kuin vain Valkoinen talo ja historialliset monumentit. Toki kirkkaan valkoisena hohtavat rakennukset ovat massiivisuudessaan ja järkälemäisessä komeudessaan mielenkiintoisia kuvauskohteita, mutta kaupungilla on paljon muutakin tarjottavaa. Washington D.C:ssä sijaitsee USA:n parhaat museot, joista valtaosa on ilmaisia. Kaupungin kulttuuritarjonta on niin ikään vaikuttava ja musiikkitarjonnassa Washington D.C. kisaa rinta rinnan New Yorkin kanssa. Ja jos olet lätkäkauden aikaan kaupungissa, on Washington Capitalsin kotimatsi ehdoton kokemus!

Itärannikon riad trip | Kongressin kirjasto on hulppea rakennus myös sisältä päin tarkasteltuna

9. New York, New York

Itärannikon road trip päätyy New Yorkiin, josta kaikki alkoikin. Paluu "kotisatamaan" on katkeransuloinen: reissu on ohi, mutta toisaalta New York on New York ja ehdit vielä vaikka mihin seikkailuihin tässä upeassa kaupungissa! Tee viimehetken ostoksesi vielä East Villagessa tai Fifth Avenuella – riippuen mitä olet ostamassa – ja viimeistele road trip helikopterikierroksella New Yorkin yllä! Tähän on hyvä päättää tämä riad trip...

Oletko alle 25-vuotias?

Oletko alle 25-vuotias?
Normaalisti USA:ssa ja Kanadassa autonvuokrausta varten sinun tulee olla yli 25-vuotias, mutta KILROYn kautta saat Alamon erikoisdiilin. Et maksa ylimääräistä nuoren kuskin -maksua ja kaikki vakuutukset kuuluvat hintaan.
Vuokra-autot USA:ssa


Heräsikö kysymyksiä? Missä poiketa matkan varrella, mistä vuokran auton voi poimia mukaan ja minne sen voi palauttaa? Entäpä, mistä majoitukset reitin varrella?

Kysymyksiä maantieseikkailuista?
Kysy pois!
Ota yhteyttä