Road trip Kanadan länsiosissa

Road trip Kanadan länsiosissa
Jos ulkoilma, luonto ja aktiivinen elämäntapa ovat juttujasi, niin tämä road trip -reitti on sinulle. Lähde ja pistele menemään halki läntisen Kanadan huikean erämaan. Alueen koskenlasku-, melonta-, maastopyöräily- ja melontamahdollisuudet ovat lähes loputtomat, joten pakkaa mukaan kunnon kengät ja kasa seikkailumieltä. Valmistaudu hauskanpitoon ja sitten vaan matkaan!

Ei ole kovinkaan montaa maantieosuutta, jotka vetävät vertoja tämän road trip -reitin näkymille ja aktiviteettimahdollisuuksille. Aloitatpa sitten Seattlesta tai Vancouverista, tällä reitillä riittää häkellyttäviä maisemia ja seikkailumahdollisuuksia.

Aja halki Kanadan kauneimpien kansallispuistojen ja nauti Kalliovuorten majesteettisesta näkymästä. Hyppää kanoottiin ja melo seesteisissä jäätikköjärvissä, vaella ja telttaile. Luonnon rauhalle täydellisenä vastapainona toimii tietenkin suurkaupunkien, Vancouver ja Calgary, vilkas urbaanielämä.

Reittiehdotus: Road trip Länsi-Kanada

Seattle tai Vancouver – Whistler  Kamloops – Jasper – Banff – Calgary – Radium Hot Springs –  Revelstoke – Nakusp – Okanagan Valley – Vancouver/Seattle 

Läntisen Kanadan road tripille suositeltava aika: 2–3 viikkoa
Ajomatkan kokonaispituus: 2700 km

Kuvagalleria: Road trip Länsi-Kanada

 

Seattle / Vancouver

Ennen kuin starttaat matkaan, pörrää ihmeessä pari päivää Tyynenmeren rannan suurkaupungeissa. Seattlessa kannattaa käydä ainakin popkulttuurin museossa ja Pike Place -torilla. Vancouverin tärppeihin kuuluu taas Grandville Island -tori kansainvälisine ruokakojuineen, joissa herkuttelet edullisesti.

Whistler, British Columbia

Länsi-Kanadan road trip saa huikean startin ulkoaktiviteettien pääkaupungista Whistleristä. Jos olet liikenteessä hiihtokaudella (marras-toukokuu), on suorastaan rikollista ohittaa Whistler ilman että testaisit sen huikeita rinteitä.

Aktiviteettien valikoimassa on myös karhujen bongausta niiden luonnollisessa ympäristössä, vaellusta sekä koskenlaskua. Testaa ihmeessä uusia lajeja – puitteista ja mahdollisuuksista hauskuus ei ainakaan jää kiinni.

Kamloops, British Columbia

Aktiivinen reissu jatkyy Kamloopsissa. Miten olisi erä curlingia, päivä vaelluksella, tunti tai pari segway-kierroksella tai hetken huumaa zipline-radalla? Entäpä miltä kuulostaisi futisgolf? Älä turhaan kurtista otsaasi ihmetyksestä, futisgolf on ihan oikea juttu, vaikket olekaan siitä ehkä vielä kuullut. Lähde ennakkoluulottamasti 18-reiän radalle – mahtava tapa ottaa mittaa matkaseuralaisista!

Jasper, Alberta

Jasper on leppoisa ja kotoisa vuoristokaupunki Albertan provinssissa, joka toivottaa matkailijat tervetulleeksi huikeilla maisemilla ja konstailemattomalla ilmapiirillään. Nouse SkyTramin kyydissä henkeäsalpaavien Kalliovuorinäkymien äärelle ja pysähsy hetkeksi ihmettelemään sen mahtipontisuutta. Ja täytitpä sitten päiväsi minkälaisella aktiviteetilla tahansa, ilta kannattaa viettää Jasper Brewing Companyn valikoiman parissa. Tutustu paikallisiin tuopin ääressä ja ime itseesi vuoristokaupungin energiaa.

Jasperin & Banffin kansallispuistot 

Jasperin kaupungista jatkat sitten luontevasti Jasperin ja Banffin kansallispuistoihin. Samoile metsissä tai liity paikallisten järjestämille ratsastusretkille kuuluisan Lake Louisen ympäristössä. Jos ratsastus ei innosta, toinen erittäinen hyvä vaihtoehto on melontaretki. Järveltä käsin näet kansallispuistomaiseman koko komeuden.

Calgary, Alberta

Luontoseikkailujen jälkeen on aika palata vaihteeksi kaupunkielämän sykkeeseen. Calgary esittelee muiden suurkaupunkien tapaan lukuisia shoppailumahdollisuuksia sekä monipuolista ravintolatarjontaa. Calgaryllä on menussaan niin ikäinen mielenkiintoinen taide-skene sekä jännittävä yöelämä.

Samalla kertaa käy ihmeessä tutustumassa myös Calgaryn historialliseen puoleen Heritage Parkin historiallisessa kylässä ja näe, minkälaisessa ympäristössä paikalliset elivät 1800-luvulla. Jos teet matkaa heinäkuussa, älä missaa vuotuista rodeo-festivaalia Calgary Stampede -areenalla. 

Radium Hot Springs & Revelstoke, British Columbia

Vielä ennen Revelstokea nouse autosta Radium Hot Springsin pikkukylässä, Kootenayn kansallispuistossa. Hyödynnä Kanadan parhaiden kuumien lähteiden ihoa hellivä ja mieltä rentouttava teho. Uiskentele mineraalipitoisessa vedessä ja anna ajan vain kulua. Täydellinen välipysähdys road tripille.

Revelstokessa onkin sitten taas aika aktivoitua: testaa taitojasi vuoristomaastossa joko suksien tai pyörän päällä, sesongista riippuen. 

Nakusp, British Columbia

Nakusp on helmi, jonne harva eksyy vahingossa. Länsi-Kootenayn alueella sijaitseva alkuperäiskansojen kulttuurihistorian kannalta tärkeä kaupunki on täydellinen etappi rauhallisia pikkukyliä arvostavalle. Arrow-järvi, ystävälliset ihmiset ja huimat vaellusreitit tekevät Nakuspista ehdottomasti suositeltavan stopin Länsi-Kanadan road trip -reitillä. Käppäile japanilaisessa puutarhassa tai vedä hieman jykevämmät kengät jalkaan ja lähde patikoimaan pitkin Cedar Grove -trailia.

Okanagan Valley, British Columbia

Okanaganin laakso on yksi Kanadan aurinkoisimmista alueista, joten valmistaudu kylpemään valossa ja rentoutumaan lämmössä. Luonnollisestikin talviaikaan kannattaa rantavermeet jättää kotiin, mutta kesällä suuntaa biitsirientoihin Okanagan-järven rannalle. Okanagan on myös täydellinen paikka laittaa Kanadan viinituotanto testiin, eli jos viinit kiehtovat, suuntaa ihmeessä paikallisille viinitiloille maistelukierroksille.

Seattle / Vancouver

Road trip -reitti päättyy takaisin länsirannikolle. Palauta vuokra-auto talliinsa ja tee vielä viime hetken ostoksia ennen kotimatkan alkua. Seattle ja Vancouver ovat molemmat kyllä käteviä liikenteen solmukohtia siinä mielessä, että voit molemmista kaupungeista lentää vaikka minne jatkamaan Pohjois-Amerikan seikkailuitasi...

 

Oletko alle 25-vuotias?

Oletko alle 25-vuotias?
Tavallisesti USA:ssa ja Kanadassa autonvuokrausta varten sinun tulee olla yli 25-vuotias, mutta KILROYn kautta saat Alamon erikoisdiilin. Et maksa ylimääräistä nuoren kuskin -maksua ja kaikki vakuutukset kuuluvat hintaan.
Apua autonvuokraukseen Valitse & buukkaa auto

 

Läntisen Kanadan road trip -reitti kartalla

 

Ota yhteyttä