Road trip Kanadan itäosissa

Road trip Kanadan itäosissa
Nova Scotian provinssi on tämän rannikkomaisemia ja -elämää esittelevän road trip keskiössä: näyttäviä maisemia, loputtomasti ulkoilma-aktiviteetteja, romanttisia pakopaikkoja ja huimia ravintolakookemuksia. Lähde ja tutustu koskemattomaan rantaviivaan, kuuluisiin majakoihin ja ystävllisiin ihmisiin. Itäinen Kanada on ainutlaatuinen paikka, jossa et voi tehdä vääriä käännöksiä!

Tämä road trip -reitti on parhaimmillaan kesäaikana. Jos itäinen Kanada houkuttelee suosittelemme, että ajoitat road trippisi jonnekin toukokuun lopun ja syyskuun lopun välimaastoon. Halifax on kokonsa ja lentoyhteyksiensä myötä reitin luonteva aloitus- ja lopetuspaikka, mutta esim. Saint John on niin ikään hyvä vaihtoehto.

Näissä maisemissa kesäaika on otollinen telttailulle. Löydät mahtavia ja tunnelmallisia majoitusvaihtoehtoja myös erinäisistä pikkumajataloista sekä bed & breakfast -paikoista. Isommissa kaupungeissa on valikoima hostelleja, jotka tosin täyttyvät nopeasti kesän sesonkiaikaan, joten jos reissumielesi sallii etukäteissuunnittelun, buukkaa yösija jo etukäteen.

Reittiehdotus: Road trip Itä-Kanada

Halifax – Peggy's Cove - Lunenburg – Kejimakujik – Annapolis Royal – Saint John – Hopewell Cape - Charlottetown – Cape Breton – Baddeck – Louisebourg – Halifax

Itäisen Kanadan road tripille suositeltava aika: 2–3 viikkoa
Ajomatkan pituus: 1900 km

Kuvagalleria: Road trip Itä-Kanada

Halifax, Nova Scotia

Aloita Itä-Kanadan road trip Nova Scotian pääkaupungista, Halifaxista. Ennen kuin suutaat eteenpäin, pörrää päivä tai pari Halifaxissa ja ota kaikki irti sen ainutlaatuisesta tunnelmasta. Suosittelemme lämpimästi vierailua merenkulku-museossa sekä iltaelämään tutustumista. Niin ikään suositeltavaa on aktiviteetteihin heittäytyminen: aivan Halifaxin ulkopuolelta löydät uskomattomia vaellus- ja merimelontareittejä.

Peggy's Cove, Nova Scotia

Aloita ajourakkasi suuntaamalla nokka kohti etelää ja kruisaile Peggy's Coven kalastajakylään. Peggy's Cove on tunnettu erityisesti Atlantille tähyilevästä majakastaan. Kalliolla vakaasti seisova majakka vasten merihorisonttia on yksinkertaisuudessaan kaunis näky.

Lunenburg, Nova Scotia

Lunenburg on tunnettu merenkulkuhistoriastaan ja laivanrakennusperinteistään. Kuuluisa kuunari, Bluenose, on rakennettu täällä, ja paikalliset kertovat sinulle mielellään tarinan jos toisenkin merimiestarinan. Lisää historian tarinoita opit kuunarille omistetussa museossa, jota et yksinkertaisesti voi jättää välistä.

Kaupunki on todellinen kävelykaupunki, joten jätä auto rauhassa parkkiin ja käppäile ja kiertele rauhassa jalkavoimin kaupungin kaduilla ja pikkuputiikeissa. Pienestä koostaan huolimatta, Lunenburg tarjoilee vierailijoilleen shoppailumahdollisuuksien lisäksi hyvän valikoiman taidegallerioita ja ravintoloita.

Kejimkujikin kansallispuisto, Nova Scotia

Kejimkujikin kansallispuisto on aktiivisen luontoseikkailijan unelma. Lähde vetreyttämään autossa istumisen jäykistämiä jäseniä huikeille vaellus- ja melontareiteille – samoille reiteille, joita Mi'kmaq-intiaanit aikoinaan kulkivat. Vuokraa mökki kansallispuistosta järven rannalta tai valitse pystyspaikka teltallesi leirintäalueelta.  

Annapolis Royal, Nova Scotia

Idyllinen Annapolis Royal sijaitsee vuorten ja meren välillä, mikä tekee sen maisemista erityisen kuvauksellisia. Tutustu kaupungin mielenkiintoiseen historiaan: jo kauan ennen kuin eurooppalaiset rantautuivat mantereelle, alue oli keskeinen Mi'kmaq-intiaaneille. Tuhansien vuosien ajan intiaanit olivat Kanadan rannikkoalueiden ainoat asukkaat.   

Saint John, New Brunswick

Lauttamatkan päätteeksi päädyt Fundynlahden toiselle puolelle Saint Johnin kaupunkiin, joka on muuten New Brunswickin provinssin pääkaupunki. Kiertele viehättävillä kaduilla ja astu toiseen maailmaan, jossa värikäs historia kohtaa modernin elämänmenon. Vielä ennen kuin suuntaan pohjoiseen päin, lähde päiväksi vesille hämmästelemään merten jättiläisiä, valaita. Paras aika valaiden bongailuun on elokuussa.

Hopewell Cape, New Brunswick

Yksi Kanadan luonnon vaikuttavimmista ilmiöistä on maailmankuulu vuoroveden aiheuttama ällistyttävä näky Fundynlahdella ja erityisesti Hopewell Rocksin rannalla. Vuoroveden ihailupaikalla näet omin silmin, kuinka vaikuttava vuoroveden toiminta oikein on. Parhaimmillaan uuden kuun aikaan, nousu- ja laskuveden vaihtelu rantaviivassa on 14 metriä!

Charlottetown & Prinssi Edwardin saari 

Tämän road tripin seuraava etappi johdattaa reissaajat Kanadan pienimpään provinssiin, Prinssi Edwardin saarelle. Tutkaile Charlottetownia ja uppoudu saaren ainutlaatuiseen tunnelmaan. Vihreät kukkulat, kadut kuin suoraan postikorteista ja leppoisat ihmiset rauhoittavat hektisimmänkin reissaajan nauttimaan hetkestä. Charlottetownista matka jatkuu lautalla takaisin Nova Scotin puolelle. 

Cape Breton Highlands -kansallispuisto, Nova Scotia

Nova Scotian pohjoiset rannikot ovat täynnä näyttäviä maisemia, jotka tekevät vaikutuksen: näissä maisemissa vain yksinkertaisesti on jotakin taianomaista ja hypnoottista. Alue on suosittu erityisesti kesäisin, mutta silloinkaan et törmää massoihin, joten saat reissata varsin rauhassa. Pohjois-saaren suurin kaupunki Sydney, jossa on myös oma lentokenttä. Jos olet lentämässä paikan päälle, kannattaa olla tarkkana, sillä yksi jos toinenkin matkaaja on erehtynyt tämän ja sen australialaisen kaiman välillä.

Baddeck, Nova Scotia

Pikkukaupunki Baddeckissa on teatraalisen kauniin Cabot Trailin lähtö- sekä maaliviiva. Kaupunki on suosittu pysähdyspaikka niin seiloreiden kuin maantieseikkailijoiden keskuudessa. Pysähdy siis sinäkin tässä viehättävässä kaupungissa ja nauti sen luonnonkauniista tarjonnasta.

Louisbourg, Nova Scotia

Louisbourgin linnoitus toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan satamakaupunkiin, joka oli 1700-luvulla Pohjois-Amerikan kiireisin satama. Toisin sanoen täällä kävi vilske! Varmista, että varaat aikataulustasi päivän linnoituksen tutkailua varten. Nykyisessä kontekstissaan linnake on eriskummallinen lisä Louisbourgin pikkukaupunkiin, mutta historian kertoma pistää asiat – ja linnoitukset – oikeiseen kontekstiinsa.

Halifax, Nova Scotia

Tervetuloa takaisin Halifaxiin! On aika palauttaa auto vuokraamoon. Vietä ihmeessä vielä päivä tai pari Halifaxissa ennen kuin siirryt seuraaviin seikkailuihisi. 

 

Oletko alle 25-vuotias?

Oletko alle 25-vuotias?
Tavallisesti USA:ssa ja Kanadassa autonvuokrausta varten sinun tulee olla yli 25-vuotias, mutta KILROYn kautta saat Alamon erikoisdiilin. Et maksa ylimääräistä nuoren kuskin -maksua ja kaikki vakuutukset kuuluvat hintaan.
Apua autonvuokraukseen Valitse & buukkaa auto

 

Itäisen Kanadan road tripin -reitti kartalla

 

 

 

Ota yhteyttä