Road trip: Heritage Drive

Road trip - Melbournesta Sydneyyn kulkeva Heritage Drive
Heritage Drive – tämä road trip alkaa Melbournesta ja kulkee läpi Victorian osavaltion kauniiden maisemien vieden sinut Australian pääkaupungin, Canberran, kautta maan itärannikon suosituimpaan citiin, Sydneyyn. Alta löydät ehdotuksemme parhaasta reitistä Heritage Drivellä!

Heritage Drive sopii erityisen hyvin suurkaupunkien vilinästä nauttiville, mutta matkan varrella riittää myös maalaismaisemia ja huikeita luontokohteita. 

Reittiehdotus: Heritage Drive

Melbourne - Ballarat - Bendigo - Echuca-Moama - Albury - Canberra - Southern Highlands - Sydney

Heritage Drive -reitille kannattaa varata vähintään viikko, mutta lisäpäivistä ei tietenkään ole haittaa.

Tsekkaa reitti kartalta sivun lopusta.


Etappi #1: Melbournesta Ballaratiin tai Kynetoniin

Heritage Drive alkaa Melbournesta, joka on yksi Australian vierailluimmista kaupungeista – eikä syyttä: Melbourne on tunnettu miellyttävästä tunnelmastaan ja sen kukoistavasta kahvila- ja ravintolakulttuurista kaupungin vilkasta kulttuurielämää unohtamatta.

Road trip Heritage Drive - Melbourne

Tälle kulttuurien sulatusuunille kannattaakin varata ainakin pari päivää, sillä tekemistä Melbournessa riittää! Shoppaile Brunswick Streetillä trendikkäässä Fitzroyssa ja ota ratikka South Melbourne Market -markkinoille, jotka ovat avoinna ympäri vuoden. Victoria Street Richmondissa on oiva paikka aasialaiselle lounaalle, Yarra-joen ranta taas sopii hyvin kävelylenkeille eikä kaupungin kuumimpia rantojakaan kannata unohtaa – ota siis suunnaksi Brighton Beach ja St. Kilda!

Heritage Drive -road tripin ensimmäiset pysähdys vaihtehdot ovat Ballaratin ja Kynetonin leppoisat kaupungit. Esimerkiksi Ballaratista löydät Sovereign Hillin palkitun ulkoilmamuseon, jossa pääset tutustumaan 1850-luvun kultaryntäykseen. Maailman parhaiden ulkoilmamuseoiden joukkoon rankattu Sovereign Hill on todellakin vierailun arvoinen, vaikkei museoista muuten niin välittäisikään.

Road trip Heritage drive - Ballarat

Etappi #2: Bendigo

Ballaratusta tai Kynetonista matka jatkuu Bendigoon. Bendigo on kaupunki, jolla on sementoitu paikka kullankaivuun historiansa. Täällä kultaa kaivoivat tuhannet kiinalaiset mainarit, ja kaupungissa näkyykin vahva kiinalainen vaikutus. Deborah Gold Mine on yksi kaupungin parhaista paikoista fiilistellä menneiden aikojen tunnelmaa, mutta vaihtoehtoisesti voit tutkia Bendigoa ja sen historiaa myös ”puhuvan” vintageratikan (Vintage Talking Tram) kyydistä.

Heritage Drive -road trip - Bendigo

Etappi #3: Bendigosta Echuca-Moamaan

Kaksoskaupungit Echuca ja Moama löytyvät Murray-joen rannalta. Vuokraa vene ja nauti alueen hurmaavasta ympäristöstä tai lähde illallisristeilylle yhdelle vanhoista siipiratasaluksista.

Echuca-Moaman ympäristö ja Murray-joki ovat ihanteellisia ulkoilmakativiteeteille kuten melonnalle ja vesihiihdolle. Läheltä löytyy myös Barmahin kansallispuisto, jonka rehevä luonto sopii erinomaisesti patikointiin, kalastukeen, pyöräilyyn, ratsastukseen tai ihan vain luonnosta nauttimiseen.

Road trip Heritage Drive - Murray-joki


Etappi #4: Echuca-Moamasta Albury Wodangaan

Heritage Drive jatkuu Echuca-Moamasta edelleen Murray-joenviertä pitkin ohittaen myös Rutherglenin viinialueen, joka tunnetaan etenkin erinomaisista portviineistään. Älä kuitenkaan maistele liikaa mikäli meinaat jatkaa road tripiäsi samana päivänä tai aikaisin seuraavana aamuna!

Pyörän vuokraamalla teet helposti oman turistikierroksesi Albury Wodangassa: vieraile kasvitieteellisessä puutarhassa (Albury Botanic Gardens) ja puikkelehdin ympäri kaupungin monien historiallisten rakennusten – äläkä missaa Alburyn rautatieasaemaa!

Etappi #5: Albury Wodangasta Canberraan

Yes, Yass! Mitä? Yass-kylä on road tripin seuraava pysähdyspaikka. Tässä maaseutukaupungissa voit kokeilla kaikenlaisia seikkailuaktiviteetteja joita outback-alueella nyt voikaan harrastaa.

Canberra, Australian pääkaupunki ja poliittinen keskus, on luonnollisesti osa Heritage Drive -road tripiä. Canberrassa on takuuvarma viihdyttäjä: shoppailumahdollisuuksia, kulttuuria, luontoa – siis kaikkea kaikille! Kulttuurinnälkäisille Australian War Memorial ja Canberran parlamenttitalo ovat must see -kohteita, kun taas parhaat näkymät kaupungista löydät todennäköisesti ottamalla hissin Black Mountain Towerin (myös Telstra Tower) näköalatasanteelle.

Road trip Heritage Drive - Parlamenttitalo, Cranberra

Etappi #6: Canberrasta Southern Highlandsiin

Reitti Canberrasta Southern Highlandsiin on kuin tehty road trippejä varten: tällä osuudella maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit! Perille päästyäsi tekemisen puute ei pääse yllättämään, sillä Southern Highlands on täynnä mahdollisuuksia. Alueella on George-järvi, merinovillafarmi ja Fitzroy Falls -vesiputoukset ulkoilma-aktiviteetteja kaipaaville, sekä erinomaisia viinitarhoja viinin ystäville.

Road trip Heritage Drive - Fitzroy Falls

Etappi #7: kohti Sydneytä

Seitsemäs ja viimeinen etappi on Sydney, joka on täydellinen lopetus Heritage Drive -road tripille. Palauta mahdollinen vuokra-autosi ja nauti Sydneystä kunnolla useamman päivän ajan! Esimerkiksi kaupungin satama-alue on todella kaunis, eikä Sydneyn Oopperatalo todellakaan ole kaupungin ainoa nähtävyys. Tsekkaa vaikkapa Sydney Harbour Bridge, kasvitieteellinen puutarha, Bondi Beach ja Darling Harbour.

Mikäli aika sallii, suuntaa myös Paddigntonin ja Surry Hillsin viehättäviin lähiöihin. Merellisistä näkymistä nauttiville kuuluisa Coastal Walk Bondi Beachiltä Coogee Beachille on loistava tapa reippailla – tai rentouta – kauniissa rantamaisemissa.

Sydneyä parempaa renoutumiseen soveltuvaa suurkaupunkia saa hakea, joten ota iisisti ja nauti olostasi!

Road trip Heritage Drive - Sydney 

Reittiehdotus Heritage Driven road tripille


Oletko valmis unohtumattomalle road tripille Australian Heritage Drivellä? Mitä jos et hankkisikaan niitä suorimpia mahdollisia lentoja Ausseihin, vaan menisit mutkan kauttaVaraa lennot ja vuokraa auto tai valikoi alta matkapaku haaveidesi road tripille!

Vuokraa matkapaku road tripillesi

Vuokraa matkapaku road tripillesi
Henkilöautolla voit ajaa kotonakin, mutta Heritage Drive -reitillä huristelu sujuu mukavammin matkapakun kyydissä. Valikoimamme on runsas, joten löydät varmasti mieleisesi ajokin!
Tsekkaa lisää

 

Jäikö mieleesi vielä kysymyksiä? Laita ihmeessä viestiä, soita tai tule suunnittelemaan kanssamme - ajanvarauksella tai ilman! 

Road trip Ausseissa?
Tule suunnittelemaan!
Ota yhteyttä