Road trip Great Tropical Drive

Road trip Australiassa - Great Tropical Drive
Great Tropical Drive kulkee pitkin Queenslandin provinssin pohjoisosia. Tämä road trip -reitti alkaa Cairnsista ja jatkuu palmupuiden varjostamilla teillä pitkin rannikon hulppeita postikorttimaisemia. Great Tropical Drivellä matkaat läpi vehreää sademetsän ja karun kauniin outback-autiomaan.

Great Tropical Drive on täydellinen valinta, kun haluat kokea yhdellä ja samalla reissulla palan klassista aussi-tunnelmaa, monipuolista luontoa ja hulppeita näköaloja. 

Reittiehdotus: Road trip Great Tropical Drive

Cairns - Kuranda - Port Douglas - Cape Tribulation - Cooktown - Mareeba -Ravenshoe - Undara - Charters Towers - Townsville - Mission Beach - Cairns

Great Tropical Drive -reissulle täytyy varata vähintään 2 viikkoa 

Katso reitti kartalta sivun lopusta.

Etappi #1: Cairnsista Port Douglasiin

Great Tropical Driven ja tämän road trip -reitin starttiviiva on Cairnsissa, kaupungissa joka on suosittu kaupunkikohde sekä australialaisten että ulkomaalaisten reissaajien keskuudessa. Vilkkaan ja värikkään yöelämän ja hyvän sapuskan lisäksi Cairns on todellinen sweet spot Australian huikeimmille luontokohteille, kuten Iso valliriutta, Whitsundaysin paratiisisaaret ja Fitzroy Island. Cairns on myös the place, kun haluat testata hermojasi laskuvarjohypyssä tai koskenlaskun pyörteissä. 

Great Tropical Drive road trip - Whitsundays
Whitsundaysin saaret ovat paratiisi isolla P:llä. Saaristossa järjestetään erilaisia purjehduksreissuja, joiden puitteissa pääset tietty nauttimaan myös alueen upeista sukellus- ja snorklausmahdollisuuksista!

Puolisen tuntia Cairnsista pohjoiseen, matkalla Port Douglasiin, sinua odottaa Kurandan pikkukaupunki viehättävine kauppoineen, gallerioineen ja toreineen. Nouse autosta jaloittelemaan ja lähde minivaellukselle päätähuimaaviin maisemiin. Ok, et ehkä varsinaisesti ole vielä tässä vaiheessa reissua jalottelun tarpeessa, mutta näiden näkymien takia kyllä kannattaa ottaa muutama askel!

Vaihtoehtoisesti voit myös "kivuta" hulppeiden maisemien äärelle Skyrail Rainforest Cablewayn kyydissä tai matkata Barron Gorge -kansallispuiston läpi Kuranda Scenic Railwayn raiteilla. Minkä tahansa vaihtoehdon valitset, tulet varmasti haukkomaan henkeäsi.

Ilman välipysähdyksiä ajat Cairnsista Port Douglasiin noin tunnissa. Upeiden maisemien takia matka kuitenkin tuntuu lyhyemmältä. Perillä yksi ehdoton kohokohta on ehdottomasti Four Mile Beach: rentoudu ja syö illallista varpaat hiekassa.

Etappi #2: Port Douglasista Cape Tribulationiin

Great Tropical Drive -reitti jatkuu kohti Cape Tribulationia ja erityisesti kohti kiehtovaa Daintree-kansallispuistoa. Täällä sekä elät jännityksessä että rentoudut: sademetsän jokiristeilyllä tapaat suurella todennäköisyydellä krokotiilejä ja valkoisilla hiekkarannoilla lepuutat huolella. 

Road trip Great Tropical Drive - Daintree-kansallispuisto

Etappi #3: Cape Tribulationista Cooktowniin

Kruisaile kokkikylään, Cooktowniin, joko ns. normiautolla kuudessa tunnissa Mount Molloyn -vuoristoreittiä tai nelivedon kyyditsemänä rannikkoa pitkin kahdessa tunnissa. Lyhyemmän reitin lisäksi rannikkoreitti, Bloomfield Track, on ehdottomasti seikkailuhenkisempi ja jännittävämpi! Valmistaudu ajamaan epätasaisessa maastossa ja läpi jokien. Matkalla Cooktowniin nautit myös Black Mountain -kansallispuiston näkymistä.

Perillä Cooktownissa kannattaa vierailla Grassy Hillillä, jossa Endeavour-joen taakse laskeva aurinko on ikimuistoinen ja rauhoittava näky. Äläkä unohda löytöretkeilijä James Cookin museota: kannattaa käydä katsastamassa, mitä kaupungin nimen takana oikein onkaan. 

Etappi #4: Cooktownista Mareebaan

Great Tropical Driven seuraavaan kohteeseen, Marebaan, on matkaa 265 kilometriä, joten pakkaa eväät mukaan ja suuntaa baanalle. Suoraan paahtaen matkaan menee jotakuinkin 3 tuntia, välipysähdyksillä luonnollisesti hieman enemmän. 

Ensimmäinen välistoppi kannattaa tehdä Lakelandissa, jossa suusi levähtää auki Australian suurimpien kahviplantaasien edessä. Aivan Lakelandin eteläpuolella on toinen erinomainen syy pitää tauko autossa istumisesta: Palmer River Roadhouse, historiallinen 1800-luvun loppupuolen kultaryntäyksen areena. Aikoinaan kymmenettuhannet kullankaivajat rynnivät alueelle suurin toivein ja haavein. Palmer River Roadhouse on kaikki, mitä tuosta ajasta on tänään jäljellä.

Loppumatka Mareebaan johdattelee sinut läpi Tropical Tablelands -alueen hedelmäpuutarhojen, kahviplantaasein, viinitilojen ja sokeriruokopeltojen maisemissa. Jos taas olet kiinnostunut kiviin taiteilluista esihistoriallisista maalauksista, niin kurvaa ylimääräinen lenkki Lauran kautta.

Päivän päätteeksi saavut Mareebaan, joka muuten on yksi Australian parhaimmista paikoista kuumailmapalloajelulle, joten harkitse ylimääräistä päivää tai paria – yläilmoista saat uutta persepktiiviä australialaisiin maisemiin!

Etappi #5: Mareebasta Ravenshoehin

Great Tropical Driven seuraava stoppi on Ravenshoehissa, jonne ajat Mareebasta jotakuinkin puolessa tunnissa. Tämä road tripin etappi kulkee plantaasien ja farmialueiden ohi ja läpi, joten luvassa on aavoja maisemia. Matkan varrella kannattaa pysähtyä Yungabarrassa ihmettelemässä Australian suurinta puuta, The Curtain Fig Tree

Great Tropical Drive road trip - Millaa Millaa

Vielä ennen tämän etapin loppua vilvottele pulahtamalla Millaa Millaan vesiputouksilla ja anna silmien levätä satumaisissa ympäristössä. Ja kun lopulta pääset perille metsän keskelle, vuorten ympäröimään Ravenshoehin, olet rauhallisuuden tyyssijassa.

Etappi #6: Ravenshoesta Undaraan

Ensimmäinen pysähdys Ravenshoen jälkeen tulee nopeasti: hyppää ulos autosta ja suoraan Innotin kuumiin lähteisiin. Lähteet tunnetaan niiden parantavasta ja piristävätsä voimastaan – täydellinen aloitus päivälle ennen kuin jatkat road trippisiä Great Tropical Drivellä! Täydellisen rentoutumisen jälkeen on helppo jatka maantiestä ja ohikiitävistä maisemista naittimista.

Tässä vaiheessa reittiä ajelet Savannah Waylla, alueella, jota dominoi erilaiset laavamuodostelmat. Etapin päässä odottava Undata Volcanic -kansallispuisto on kokemus, johon kannattaa varata reilusti aikaa: puiston 60 luolassa ja lukuisten mielenkiintoisten laavamuodostelmien parissa aika kuluu nopeasti.

Etappi #7: Undarasta Charters Towersiin

Great Tropical Driven maantieseikkailusi jatkuu nyt kohti Charters Towersin kaupunkia, jonne on matkaa kuutisen tuntia. Mutta niin hauskaa kuin kruisailu hyvässä seurassa, mahtavissa maisemissa ja musiikin soidessa onkaan, niin tälläkin road tripin osuudella kannattaa pysähtyä siellä täällä napsimassa valokuvia, aistimassa paikallista elämää.

Ensimmäiseksi stopiksi voisimme suositella Lynd Oasis Roadhousea, joka on koko Queenslandin pienin baari. Pienestä koosta huolimatta sillä on paljon luennetta, ja tämä onkin loistava paikka jutustella paikallisten kanssa. Seuraava jalotteluhetki voisi sitten olla Greenvale, joka tunnetaan myös nimellä The Outback Oasis

Ja kun sitten pääset Charter Towersiin voit melkeinpä tuntea historian ihollasi. Charters Towers on vanha kaivoskaupunki, joka muotoutui kultaryntäyksen seurauksena 1870-luvulla. Tutustu kultaryntäysken historiaan ja tarinoihin Ghost of Gold -museopolulla ja vieraile historiallisessa Zara Clark -museossa. 

Etappi #8: Charters Towersista Townsvilleen

On aika palata rannikolle! Tästä eteenpäin aina takaisin Cairnsiin asti, jos nyt et ihan koko ajan näe auton ikkunastasi merimaisemia, niin ainakin aistit meren läheisyyden – tai noh, kunhan siis ensin pääset Townsvilleen asti. 

Koukkaa matkalla aurinkoiseen Townsvilleen Bowling Green Bay -kansallispuiston kautta, jonka pääesiintyjät ovat suolavedessä kukoistavat mangrove-puut. Muista ottaa jo mennessäsi mukaan juomavettä ja oma roskapussi.  

Road Trip Australiassa - Great Tropical Drive - Townsville

Townsville itsessään on hurmaava, trooppisen sademetsän ja vesiputousten ympäröimä kaupunki. Kaupungilla pörräämisen lisäksi kannattaa vierailla Reef HQ:ssa, jossa koralliriutat ja eksoottiset kalat tekevät sinuun vaikutuksen.

Toinen hyvä visiittikohde on Billabong Sanctuary, jossa opit kaikenmoista Australian villieläimistä ja luonnosta. Samalla teet tuttavuutta koalien, kenguruiden, vompattien, käärmeiden ja krokotiilien kanssa. Näiden lisäksi ehdoton päiväretkikohde on Magnetic Island, jonka valkeat hiekkarannat, snorklausetäisyyden koralliriutat ja huikea villi luonto vastaa varmasti vaatimuksiasi paratiisista!

Etappi #9: Townsvillestä Cairnsiin

Jatka Great Tropical Driven viitoittamalla reitillä pitkin rantaviivaaa aina Cairnsiin asti. Matkan varrella on useita pysähtymisen arvoisia kaupunkeja kuten Ingham, Lucinda, Halifax ja Taylor's Beach.  

Koe UNESCOn maailmanperintöluettoon asti yltänyt henkeäsalpaava Wet Tropics of Queensland -alue, joka sisältää useita kansallispuistoja. Näistä yksi, ehdottomasti kokemisen arvoinen on Murray Falls Tully. Puistoalueella järjestetään opastettuja kierroksia sekä koskenlaskuretkiä.

Road trip Great Tropical Drivella - Koskenlaskua

Great Tropical Driven road trip ei ole mitään ilman pysähdystä ja pulikointia upealla Mission beatchillä. Loikoile rannalla tai lähde snorklaus ja sukellusreissuille Isolle valliriutalle

Road tripin viimeinen maantieosuus Mission beachiltä Cairnsiin on jotakuinkin kahden tunnin matka. Kannattaa kuitenkin vielä hieman pitkittää huikeaa reissua ja pysähtyä hämmästelemään Paronella-puistoa ja erityisesti sen kätköissä tönöttävää ikivanhaa espanjalaista linnaan. Road tripillä kuuluukin liikkua ja nauttia muuttuvista maisemista, mutta pysähdy vielä tässä kohdin vielä hetkeksi: linnaa ympäröivät puutarhat ja vesiputoukset ovat sekä kiehtova näky että kokemus.

 

Reittiehdotus Great Tropical Driven road tripille

 

Valmiina ikimuistoiselle road tripille Australian Great Tropical Drivelle? Vuokraa auto vaikka heti tai valitse alta matkapaku unelmiesi road tripille.

Vuokraa matkapaku road tripillesi

Vuokraa matkapaku road tripillesi
Paras tapa kruisailla pitkin Great Tropical Driveä on matkapakun ratin takana! Valikoimastamme löytyy monta vaihtoehtoa, joten sen kuin vain valitsemaan...
Lue lisää

 

Ota yhteyttä ja kysy kysymyksesi tai varaa alta aika reissusuunnitteluun asiantuntijoidemme pakeille, niin laitetaan homma käyntiin!

Road trip Australiassa?
Tule suunnittelemaan!
Ota yhteyttä