Road trip: Great Ocean Road

Road trip Australiassa - Great Ocean Road
Reissaa Melbournesta Adelaideen Victorian osavaltion kaunista rannikkoa pitkin. Great Ocean Road ei ole Suuri syyttä! Matkan varrella pääset ihailemaan Grampiansien luontoa, Naracoorten luolia ja maistelemaan Coonawarran viinejä. Alla yksi mahdollinen tapa nauttia Great Ocean Road -road trip reitistä.

Great Ocean Road -road trip sopii kenelle tahansa, mutta erityisesti luonnonystävät ja meri-ilmasta nauttivat yksilöt tulevat rakastumaan tähän reittiin. 

Ajoreitti: Great Ocean Road

Melbourne - Apollo Bay - Port Campbell - Warrnambool - Halls Gap - Penola - Adelaide

Tälle road tripille kannattaa varata vähintään viikko, mutta todennäköisesti viihtyisit pidempäänkin.

Sivun lopusta löydät kartan reitistä.

 

Etappi #1: Melbournesta Apollo Bayhin

Kulttuuririkas Melbourne on loistava aloituspaikka Great Ocean Road -road tripille. Siellä voit nauttia vilkkaasta kaupunkielämästä ennen kuin vaihdat ratikkakyydit ja pienpanimot matkapakuun ja teiden kutsuun!

Melbourne on tunnettu monipuolisesta ruokaskenestään, hyvistä shoppailumahdollisuuksista ja kansainvälisestä sekä etnisesti monipuolisesta kulttuurista. Koe auringonlasku St. Kildassa, ota ratikka ja lähde tutustumaan vehreään Fitztroy Gardensiin, nauti pari drinkkiä kattoterassibaarissa Fitzroyssa ja mene katsomaan, miten paikalliset kannustavat suosikkejaan aussifutiksessa Melbourn Cricket Ground –stadionilla. Mikäli sinulla on aikaa, tsekkaa myös Brighton Beach, Port Phillip ja Point Lonsdale.

Road trip Australiassa - Great Ocean Road

Torquay on paikka, josta Great Ocean Road virallisesti alkaa. Sanotaan, että tämä reitti on kaunein mahdollinen Lornen ja Apollo Bayn välillä: tie kulkee jyrkkien kallioiden keskellä, joten kartanlukijalla on mahdollisuus napata huikeita kuvia. Sievänä rannikkokaupunkina Lorne tarjoaa oivan mahdollisuuden kahvitauolle tai pienelle rentoutumishetkelle rannalla matkalla Apollo Bayhin. Otway National Parkissa taas kävelet sademetsän siimeksessä ja pääset nauttimaan vesiputousten ihanasta viileydestä. Samaisessa luonnonpuistossa pääset myös puiden latvustoon Otway Fly Tree Top Walkilla. Otwayn kansallispuisto on myös lähellä Apollo Baytä, joten siellä on helppo yöpyä.

Etappi #2: Apollo Baysta Port Campbelliin

Matka Apollo Baysta Port Cambelliin ei ole pisin mahdollinen, mutta se on Great Ocean Road -reitin osuuksista kuuluisin. Rannikko on täällä häkellyttävän kaunista, joten älä ohita näköalapaikkoja!  Ikonista Twelve Apostles -kivimuodostelmaa ei myöskään pidä missata matkalla Port Campbell National Parkin läpi.  Mikäli innostut kiertoteistä, koukkaus Australian vanhimman majakan, Cape Otway Lighthousen, kautta kannattaa. Majakkaan kapuaminen on maksullista, mutta ajo majakalle kannattaa ihan jo maisemien ja hienon rakennuksenkin takia.

Great Ocean Road -road trip: Cape Otway Lighthouse

Etappi #3: Port Campbellista Warrnambooliin

Porto Campbellissa hyvin levätyn yön jälkeen tämä road trip -reitti vie sinut ”haaksirikkorannikolle”. Warrnambool on merenkululle vaarallisen Shipwreck Coastin ainoa kaupunki; alueen rannikolle on haaksirkkoutunut yli 160 alusta. Vain lyhyen ajomatkan päässä Port Campbellista erkanee Great Ocean Roadista sivutie, joka vie sinut luonnonsilta London Archille, joka on saanut nimensä London Bridgeltä. Nähtyäsi sen ymmärrät kyllä miksi! Jos ajoitat road trip -reissusi tänne toukokuun ja lokakuun välillä, on sinulla hyvällä tuurilla mahdollisuus nähdä valaita, joiden muuttoreitti kulkee Shipwreck Coastin ohitse.

Road trip Australiassa - Great Ocean Road

Etappi #4: Warrnamboolista Halls Gapiin

Allansford, kaupunki aivan Warrnamboolin lähettyvillä, on Great Ocean Roadin virallinen päätepiste. Matkaa ei kuitenkaan kannata lopettaa vielä, sillä matkalla Adelaideen on vielä vaikka mitä nähtävää – siispä aamupalaa napaan ja tien päälle!

Nauti aamiainen Port Fairyn satamakaupungissa ja anna sen laskeutua rauhassa käyskennellessäsi pitkin vanhan kaupungin katuja. Port Fairystä matka jatkuu Grampians National Parkiin, josta löytyy mm. vaikuttavaa kivitaidetta, ryöppyäviä vesiputouksia, ihastuttavia villikukkameriä ja tietenkin mielettömiä maisemia.
Patikoi Dunkeldin alueella Mount Sturgeonilla ja Mount Abruptilla sekä ihaile vuortenrinteiden vesiputouksia. 

Road Trip: Great Ocean Road - valkosilmämesikko

Halls Gap on päivän viimeinen pysähdyskohde sekä paikka, jossa suurin osa Grampiansin alueen vierailijoista yöpyy – eikä mikään ihme, sillä alue on, niin kliseistä kuin se onkin, todella kaunista. Luonnossa vaeltelu täällä onkin oiva tapa vetreyttää ajomatkan kangistuttamia jäseniä.

Etappi #5: Halls Gapista Penolaan

Halls Gap jää taakse road tripin jatkuessa kohti Horshamia, josta löydät Victorian korkeimman vesiputouksen nimeltään McKenzie Falls. Kiipeilystä innostuneille Mount Arapiles on pysähtymisen arvoinen mesta, sillä kiipeilymahdollisuudet siellä ovat omaa luokkaansa. Jatkaessasi matkaa kulkee reitti ohi Naracoorte Cavesin, jotka ovat UNESCOn maailmanperintökohde. Nämä kalkkikiviluolat ovat monien lepakkojen koti ja esihistoriallisten fossiilien lepopaikka. Hyvä yöpymiskohde on Penola, joka sijaitsee eteläisessä Coonawarrassa, joka tunnetaan hyvistä punaviineistään. Suosittelemme maistamaan!

Etappi #6: Penolasta Naracoorteen ja Adelaideen

Great Ocean Road -road tripimme viimeinen osuus kulkee Penolasta Naracoorten ja Padthawayn kautta Adelaideen. Mikäli et ole saanut viineistä vielä tarpeeksesi, lähde nauttimaan Padthawayn viinialueen viinitiloista. 

Ennen kuin yö laskeutuu, aja Dukes Highwayta kohti Adelaidea, Australian viidenneksi suurinta kaupunkia. Palauta tai parkkeeraa autosi ja lähde tutkimaan kaupunkia! Suuntaa Adelaide Central Marketille, joka on auki joka tiistai, torstai ja lauantai. Herkkusuut innostuvat Haigh’s Chocolates -suklaatehtaasta, jossa saa suun makeaksi.

Outback-maisemaa Adelaidessa, Australiassa.

Ajoreittiehdotus Great Ocean Road -road tripille

Kuuletko jo Great Ocean Driven kutsun? Ala suunnitella matkaasi saman tien ja vuokraa auto tai siisti matkapaku, niin olet jo puolimatkassa unelmiesi road tripille! 

Vuokraa matkapaku seikkailullesi

Vuokraa matkapaku seikkailullesi
Great Ocean Road -road trip sujuu parhaiten matkapakun kyydistä. Meiltä löydät paljon erilaisia vaihtoehtoja, joten sinä ja kaverisi löydätte varmasti itsellenne sopivan yksilön!
Kurkkaa vaihtoehdot!
Mikäli kaipaat lisätietoja tai haluat kuulla matkaeksperttiemme vinkkejä road trippaamisesta Australiassa, ota rohkeasti yhteyttä mieleiselläsi tavalla!

 

Australiaan ajelemaan?
Kysy lisää!

 

Ota yhteyttä