Trans-Siperia - Junamatkojen junamatka

Kommunistiajan matkamuistoja ja matushka-nukkeja. Näitä saatoit odottaa ja näitä varmasti löydätkin Trans-Siperian varrelta, mutta Venäjä on paljon muutakin. Trans-Siperian junamatkalla laajennat mielikuvaasi naapurimaastamme.

Legendaarinen junamatka Siperian halki. Raidematkalla Moskovasta Vladivostokiin on pituutta n. 9600 kilometriä ja Trans-Siperian junarata onkin yksi maailman pisimmistä yhtämittaisista rautateistä. Päärata kulkee Venäjän laidalta toiselle, mutta voit vaihtaa myös sivuraiteille ja esimerkiksi jatkaa matkaasi Trans-Mongolian radalla Irkutskista Ulan Batorin kautta Pekingiin. Ja matkalla nauttit vaikka samppanjaa ja venäläistä kaviaaria! 

Olipa matkareittisi – ja matkaevääsi – sitten mikä tahansa, Trans-Siperian radan varrella on monta mielenkiintoista pysähdyspaikkaa ja junavaunuissa kasapäin kiehtovia tarinoita kuunneltavana. Tällä reissulla itse matka on kuningas ja päämäärä toissijainen. Trans-Siperia on kokemus määränpäästä riippumatta!

Trans-Siperia-rataa molempiin suuntiin

Voit luonnollisesti matkustaa Trans-Siperian rataa molempiin suuntiin. Reitti Moskovasta Pekingiin, ja Pekingistä Moskovaan, on yksi maailman vanhimmista ja tunnettu reittinä, joka vie matkalaisen maailman syrjäisimmille ja kaukaisimmille maille. Kaikki junaradan kohteet eivät vielä tänäkään päivänä ole saavutettavissa lentoteitse.

Kiinasta mieleen jää varmasti makuseikkailut sekä Pekingin nähtävyydet, joissa historia ja nykypäivä kohtaavat kiehtovalla tavalla. Mongolia on puolestaan karu ja kesytön paikka, jonka pääkaupunkia Ulaanbaataria pidetään maailman kylmimpänä pääkaupunkina. 

Kesähellettä vai hyytävää kylmyyttä?

Trans-Siperian rautatieyhteys toimii vuoden ympäri. Jos matkustat talvella koet -35°C pakkaset ja uimareissu Baikal-järvessä voi olla ekstra-ainutlaatuinen kokemus. Talvella Siperia näyttää siltä, miltä sen kuvitteletkin näyttävän: kylmältä ja valkoiselta – mongolialaiset talvisaappaat ja turkisvetimet alkavat kummasti houkutella.

Kesällä koet päinvastaisen tilanteen lämpötilojen hipoessa läpi matkan +35°C:ta. Etelä-Mongolian Gobin autiomaassa, +45°C:ssa, talven viileys voi tuntua houkuttelevalta ajatukselta. Valitse siis itsellesi sopiva reissuaika ja kysy matka-asiantuntijoiltamme reissuvinkkejä. Trans-Siperian junamatka on joka tapauksessa yksi erikoisimmista reissuista, joita koskaan tulet tekemään.

Trans-Siperian reitti läpi Venäjän

Trans-Siperia ja Trans-Mongolia kartalla

 

Löydä oma Trans-Siperia-matkasi

 


Heräsikö kysymyksiä Trans-Siperian reissusta? Pistäydy myymälässä kysymyksiesi kanssa, soita tai mailaa, niin suunnitellaan reissusasi yhdessä. Voit myös varata itsellesi ajan joko puhelinkeskustelulle tai kasvotusten käytävälle juttutuokiolle reissuasiantuntijoidemme kanssa. 

Ota yhteyttä