In Search Of: Skating on the edge of the Himalayas

"The best thing in the world is to take your passion with you to new countries and share it." Eipä tuota paremmin voisi sanoa! Lähde mukaan tutustumaan Nepalin kasvavaan skeittiyhteisöön ammattiskeittaajan, hollantilaisen Douwe Macaren, matkassa!

Douwe Macare on ammattilaisskeittaaja Amsterdamista, joka on kilpaillut lajissa jo 13-vuotiaasta alkaen. Hän on uransa aikana ehtiny tutustumaan sekä kotimaansa että kansainväliseen skeittikulttuuriin, mutta tällä kertaa hän halusi haastaa itsensä uudenlaiseen ympäristöön.

Lähde Douwen matkassa ihmettelemään, kuinka skeittaus onnistuu maanjäristyksen runtelemissa maisemissa Himalajan reunoilla! 

 


Nepalin skeittikulttuuri

Nepalin skeittikulttuuri on vielä varsin nuori, mutta sitäkin mielenkiintoisempi ja täynnä intoa. Nepalia riepotelleen maanjäristyksen jälkeen vuonna 2015 kansainvälinen skeittiyhteisö matkassi Nepaliin auttamaan paikallisia pioneereja kuten Ujwol Dangolia Kathmandussa ja Ram C Koiralaa Pokharassa rakentamaan kunnollisia skeittipuistoja.

Tänään nuo puistot toimivat turvasatamina, sosiaalisoinnin, hauskanpidon ja kohtaamisten paikkoina nepalilaisille lapsille ja nuorille. Kuten Douwe videolla kertoo, näistä skeittipuistoista on nopeasti muotoutunut kuin toinen koti monille alueen lapsille. 

Kiehtova Nepal

Nepal on monestakin syystä reppureissaajien suosima kohde, ja vieläpä sellainen kohde, jonne moni palaa kerta toisensa jälkeen. Ehkäpä selittävänä tekijänä ovat Himalajan majesteettisen maisemat ja huikeat vaellusreitit, herkullinen ruoka tai kulttuuria ja mielenkiintoista historiaa pursuava Kathmandu. Tai ehkäpä selitys löytyy Nepalin pikkukylien rauhallisuudesta ja ihmisten vieraanvaraisuudesta. Tai ehkäpä sittenkin syy palaaviin reissaajiin on se selittämätön hyvän olon tunne, joka valtaa matkaajan mielen Nepalissa. 

Olipa syy mikä tahansa varmaa on, että sinäkin rakastut tähän mielettömään maahan ja sen monipuoliseen seikkailutarjontaan!

Mitä KILROY tekee

Kannustamme kaikkia lähtemään maailmalle ja toteuttamaan omia unelmiaan. Olemme erikoistuneet juurikin räätälöityjen matkojen järjestämiseen: lähde omalle tutkimusmatkallesi. Yhdistämme ammattitaitomme, omat kokemuksemme ja tietenkin sinun toiveesi, jolloin lopputuloksena on huikea, juuri sinun näköisesi reissu. lue lisää, mistä meidän reissuissamme on oikein kyse, ja miten voimme auttaa sinua matkasuunnittelussa

Ota yhteyttä