In Search Of: Pantsula dancing in the townships

Matkustaminen - KILROY vie maailmalle
Mariama Slåttøy on norjalainen tanssija, joka halusi testata omia rajojaan tutun ja turvallisen - teatterin, musikaalien ja musiikkivideoiden - ulkopuolella. Hän otti suunnaksi Etelä-Afrikan ja lähti hankkimaan omakohtaista kokemusta hänelle itselleen uudesta tanssityylistä, pantsulasta. Mariama pistää taitonsa peliin ja kompensoi puuttuvan tekniikan rakkaudella tannssiin!

 

 

Pantsula - Nopeutta ja rytmitajua vaativa laji

Pantsula on musiikki- ja tanssityyli, joka on saanut alkunsa Soweton townshipistä, Johannesburgin ulkopuolelta. Alunperin 50-luvulla pantsula-tanssi toimi vastarinnan symbolina rotuerottelupolitiikkaa vastaan. Muutamia vuosikymmeniä myöhemmin 90-luvulla pantsulasta tuli kuitenkin suosittu koko kansan keskuudessa. Tänään pantsula on eteläafrikkalaisen kulttuuriperinteiden positiivinen symboli.

Pantsula on energinen tanssityyli, jonka taitaminen vaatii äärimmäisen nopeita jalkoja. Historiansa takia kaikilla liikkeillä on tarinankerronnallinen merkitys. Sama pätee myös vaatetukseen, joka on varsin tarkkaan määriteltyä. Kaikella on merkityksensä ja mitään ei jätetä sattuman varaan.

Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka on kontrastien ja monimuotoisuuden maa. Etelä-Afrikka tarjoaa reissaajalle kulttuuria, luontoa, villieläimiä, isoja kaupunkeja, maailmanluokan viinejä ja herkullista ruokaa – toisin sanoen pantsula on vain yksi Etelä-Afrikan helmistä. Aktiivisille reissajille valikoimasta löytyy huikeita surffimahdollisuuksia ja fitness-leirejä. Aloita Etelä-Afrikkaan tutustuminen vaikka heti! 

Mitä KILROY tekee

Kannustamme kaikkia lähtemään maailmalle ja toteuttamaan omia unelmiaan. Olemme erikoistuneet juurikin räätälöityjen matkojen järjestämiseen: lähde omalle tutkimusmatkallesi. Yhdistämme ammattitaitomme, omat kokemuksemme ja tietenkin sinun toiveesi, jolloin lopputuloksena on huikea, juuri sinun näköisesi reissu. lue lisää, mistä meidän reissuissamme on oikein kyse, ja miten voimme auttaa sinua matkasuunnittelussa

Ota yhteyttä